Haberler

Uluslararası Sivil Havacılık Günü

Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Erman Akbulut, "Uluslararası hava taşımacılığı sektörü son 10 yılda yüzde 5,6 büyürken, ülkemizdeki artış yüzde 14'ü bulmuştur, neredeyse ortalamayı üçe katlamıştır.

Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Erman Akbulut, "Uluslararası hava taşımacılığı sektörü son 10 yılda yüzde 5,6 büyürken, ülkemizdeki artış yüzde 14'ü bulmuştur, neredeyse ortalamayı üçe katlamıştır." dedi.

Akbulut, THK Üniversitesince Uluslararası Sivil Havacılık Günü dolayısıyla The Green Park Otel'de düzenlenen "Gelecekte Havacılık ve Uzay" temalı etkinlikte yaptığı konuşmada, sivil havacılıkta başarının artmasında personel kalitesinin büyük önem taşıdığını söyledi.

Türkiye'nin son yıllarda yaptığı yatırımlar ve artan faaliyetleri sonucu sivil havacılıkta dünyanın ilk beş ülkesi arasında yer aldığını belirten Akbulut, "Son 15 yılda havalimanı sayımız 26'dan 55'e, yolcu sayımız ise 34 milyondan 180 milyona yükselmiştir. Uluslararası hava taşımacılığı sektörü son 10 yılda yüzde 5,6 büyürken ülkemizdeki artış yüzde 14'ü bulmuştur, neredeyse ortalamayı üçe katlamıştır." diye konuştu.

Akbulut, Türkiye'nin uzay çalışmalarında da mesafe katettiğini, milli uydu fırlatma sisteminin geliştirmesine çalışıldığını bildirdi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Orhan Birdal da havacılık sektörünün dünya ekonomisindeki yerine dikkati çekerek, Türkiye'nin 15 yılda sivil havacılık sektöründe önemli büyüme sağladığını kaydetti.

Söz konusu başarıların daha da artmasının yolunun eğitimden geçtiğini vurgulayan Birdal, üniversite yönetimlerinden, havacılık sektörüne personel yetiştiren bölümler açmalarını istedi.

Birdal, Türk Uzay Ajansının kurulmasına ilişkin çalışmalarda da sona gelindiğini söyledi.

Programa, Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş da katıldı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Orhan Birdal Seyit Ahmet Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title