Haberler

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin Büyük Başarısı

Uludağ Üniversitesi'nin (Uü) Tüm Birimleriyle Almaya Hak Kazandığı "Kalite İyileştirme ve Akreditasyonu" Belgesi, Uluslararası Sağlık Kuruluşu Joint Commission İnternational (Jcı) Tarafından Onaylanarak Üniversiteye Gönderildi.

Uludağ Üniversitesi'nin (UÜ) tüm birimleriyle almaya hak kazandığı "kalite iyileştirme ve akreditasyonu" belgesi, Uluslararası Sağlık Kuruluşu Joint Commission İnternational (JCI) tarafından onaylanarak üniversiteye gönderildi.

Yaklaşık 4 yıldır devam eden çalışmalar neticesinde alınan JCI belgesinin Uludağ Üniversitesi'nde ulaşması sevinçle karşılandı. Belgenin üniversiteye ulaşmasının ardından basın toplantısı düzenleyen Uludağ Üniversitesi Rektörü Mustafa Yurtkuran, Tıp Fakültesi Dekanı Müfit Parlak ve Akredite Koordinatörü Doç. Ayberk Kurt, alınan belgenin 15 Aralık 2010 tarihine kadar geçerli olacağını söyledi. Yurtkuran, üniversite sağlık kuruluşlarının kalite iyileştirme ve hasta güvenliğine büyük önem verdiklerini söyleyerek, "Saygın bir İsviçre kuruluşu olan SGS'nin değerlendirmesi sonucu Temmuz 2006'da İSO 9001; 2000 kalite yönetimi sistemi sertifikasyonu ve 14 Aralık 2007'de JCI hastane akreditasyonu aldık. 10-14 Aralık tarihleri arasında JCI'den bizi denetlemeye gelen ekibin raporunu biliyorduk. Ancak bu raporun okunması akredite olmamız anlamına gelmiyordu. Genel merkezden belgenin bize ulaşması gerekiyordu. Bugün bu belge elimize ulaştı. Uludağ Üniversitesi tüm birimleriyle Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdi. 15 Aralık 2010 yılına kadar resmen akredite olduğumuzu belgeyle ispat ettik. Bundan sonraki amacımız aldığımız belgeyi korumaktır. Almaktan korumak daha zordur" dedi.

Tıp Fakültesi Dekanı Müfit Parlak ise, sağlık hizmetinin anayasal kazanılmış hak olduğunu ve bunun kamu tarafından verilmesi gerektiğine inandığını söyleyerek, "Bir kamu hastanesi olarak alınan bu belge bizim için övünç kaynağı olmuştur. Üniversite hastaneleri içerisinde bu belgeye bütün kurumlarıyla sahip olan ilk üniversite hastanesiyiz. 10-13 Eylülde denetimden geçen Hacattepe Üniversitesi, erişkin hastanesi ile bu belgeye sahip oldu. Biz bütün kurumları ile bu belgeye sahip olduğumuz için çok mutluyuz" diye konuştu.

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekimi Doç Kayıhan Pala da, "Hasta odaklı ve hastalarımızın güvenliğini sağlayarak hizmet verdiğimizi belgeledik. Çalışanlarımızın mesleki sağlıklarını ve güvenliklerinin korunduğuna ilişkin bir alt yapının varlığını kanıtladık. Kamu hastanesi olarak, en iyi kamu hizmeti verdiğimizi ispatladık" şeklinde konuştu.

Belgenin tanıtımının ardından üzerinde JCI akreditasyon belgesinin resmi bulunan pasta, Dekan ve öğretim görevlileri tarafından kesildi.

(AOA-MŞ-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI SEYRAN HAMİLE KALACAK MI? Yalı Çapkını Seyran ölecek mi? 4 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title