Haberler

Tüzmen: "İhracattan Başka Yol Yok"

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, dengeleri sağlayabilmek için ihracattan başka yol olmadığını söyledi.

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, dengeleri sağlayabilmek için ihracattan başka yol olmadığını söyledi.

Tüzmen, Karaman Valisi Fatih Şahin ile yaptığı görüşmenin ardından, çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Ortadoğu'da yaşanan savaşların Türkiye'nin ihracatını nasıl etkilediği yönündeki bir soruyu yanıtlayan Bakan Tüzmen, bölge ülkeleriyle yapılan ihracata büyük önem verdikleri daha önce yüzde 3 seviyelerinde bölge ülkeleriyle olan ihracat oranını yüzde 30'lar seviyesine getirdiklerini söyledi.

Ülke ekonomisindeki dış ticaret açığının kapatılması için ihracatın artırılması üzerinde önemle durduklarını belirten Tüzmen, ''Dengeleri sağlayabilmek ve çıkış için ihracattan başka yol yok. Tek çıkış yolunun ihracat olduğunu düşünüyoruz'' dedi.

Bosna Hersek, Irak ve Lübnan gibi ülkelerin Osmanlı'dan kalan miraslar olduğunun altını çizen Tüzmen, şunları kaydetti:

''Bu ülkelerde yaşanan sorunlarla ilgili, her zaman bizim görüşlerimize başvuruluyor. Tabii bu bölgelerde yaşanan sorunlar, ekonomik olarak ülkemizi etkiliyor. 1990 yılında yaşanan Körfez Krizi'nin ardından bölgede terör olaylarında önemli bir artış oldu. Bölgeye ihracat noktasında ciddi ekonomik kayıplarımız oldu. Irak savaşından önce Irak'a 4-5 milyar dolarlık ihracat yapmak için çalışmalar yapmıştık. Savaş nedeniyle bu ihracat hedefimizde bazı sıkıntılar yaşandı. Sıfır noktasına geriledik. Ancak Irak savaşından sonra arkadaşlarımızla yeniden yoğun bir şekilde çalışarak bölgeye olan ihracat miktarımızı 3,8 milyar dolar seviyelerine çıkardık.''

Tüzmen, çevre ülkelere yapılacak ihracatın artırılması konusunda karşılaştıkları en büyük sıkıntının bu ülkelerde kişi başına düşen gelirin az olması olduğunu, bu durumunda düzeltilebilmesi için bölge ülkelerindeki gelir dağılımını istenen seviyelere ulaşılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title