Haberler

Türkiye, Çin ile Yapacağı Ticarette Yuan Kullanacak

Güncelleme:

Türkiye'yi kur saldırılarının hedefinden çıkarmak için atılacak adımlardan biri de turizm ve enerji sektörlerinde hayata geçirilecek. ABD ile yaşanan gerginliğin ardından tırmandırılan dolar kurunun ekonomideki baskısını azaltmak için yuanla borçlanma planlayan Türkiye, turizmde Çinli turistlerin rahat alışveriş yapmaları amacıyla WeChat aplikasyonunu devreye alacak.

3. NÜKLEER SANTRAL İHALESİ YUANLA YAPILACAK

Çinli turistler, Türkiye'deki alışverişlerini kendi para birimleri yuan ile yapabilecek. Bunun için geçen yıl Türkiye pazarına giren Bank of China ile Çin Endüstri ve Ticaret Bankası (ICBC) çalışmalarını hızlandırdı. Enerjide de Çinlilerle yapılması planlanan ve 30 milyar dolarlık yatırım öngörülen 3. Nükleer Santrali ihalesinin yuanla yapılacağı belirtiliyor.

WECHAT HAYATA GEÇECEK

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin 100 günlük icraat programında Çin'le ilgili atılacak adımlara yer verildi. Turizm Bakanlığı'nın hazırladığı 'Çin Eylem Planı'nın detayları belli oldu. Buna göre, Çin'in en büyük havayolu şirketi China Southern'ın Ocak 2019'da Türkiye'ye uçmasıyla birlikte gelecek yıl 500 bin Çinli turiste ulaşılması hedefleniyor.

Kredi kartı kullanmayan ve harcamalarının yüzde 78'ini WeChat üzerinden yapan Çinlilerin rahat alışveriş yapabilmeleri için WeChat aplikasyonunun uygulamaya alınması planlanıyor. Hükümet, ulaşım ve finans alanında yapacağı çalışmalarla 2023'te 1 milyon Çinli turist hedefliyor.

ADIYAMAN, ANTEP VE URFA'YA GELECEKLER

Turizmdeki eylem planını değerlendiren Dorak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Serdar Körükçü, bu yıl 250 bin Çinli turist hedefinin gerçekleşeceğini belirterek, "2019'da bu sayı yapılacak çalışmalarla ikiye katlanacak" dedi. Çin'deki tanıtım çalışmaları için fuarlardan ziyade workshop'lar yapılacağını anlatan Körükçü, "Çinliler daha çok Kapadokya ve Pamukkale'ye geliyor. Biz gelecek yıl UNESCO kültür mirasına giren Göbeklitepe'ye de 100 bine yakın Çinli turist getirmeyi hedefliyoruz. Çinliler gelecek yıl Urfa Göbeklitepe, Antep ve Adıyaman Nemrut turu yapacaklar. 2020'de de buna Mardin Midyat ve Kars'ı ekleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Çin Halk Cumhuriyeti Türkiye WeChat Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title