Haberler

Türkiye'nin Marul ve Taze Soğanı Beypazarı'ndan

Beypazarı Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ateş, Türkiye'de en çok marul ve taze soğanın Ankara'nın Beypazarı ilçesinde üretildiğini bildirdi.

Beypazarı Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ateş, Türkiye'de en çok marul ve taze soğanın Ankara'nın Beypazarı ilçesinde üretildiğini bildirdi.

Mustafa Ateş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, göreve geldiği günden itibaren yaptıkları çalışmaları odanın bilgi deposu haline gelecek arşive dönüştürdüklerini söyledi.

Bu çalışmayla ilçedeki tarım arşivini oluşturduklarını anlatan Ateş, "İlçede tarım faaliyetlerinin bilimsel gözlemlerle yapılması, verimli, çevreye duyarlı ve sürdürülebilir üretim olması için çalışmalar gerçekleştiriyoruz." dedi.

Ateş, ilçede örtü altı sebze yetiştiriciliğini artırmak için birçok çalışma içinde olduklarını ve bunun yaygınlaşması için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini ifade ederek şunları kaydetti:

"Beypazarı 13 bin dekarda 41 bin 600 ton marul üretimi, taze soğanda da 12 bin dekar alandaki ekim ve 30 bin ton üretimle Türkiye birincisidir. İlçemiz havuçta 21 bin dekar alanda 126 bin ton üretimiyle Türkiye ikincisidir. Bunları geliştirmek ve üretimi daha da artırmak üzere çiftçimizle her zaman istişare içinde oluyoruz."

Mustafa Ateş, Çiftçi Kayıt Sistemi ile gerekli verilerin kayıt altına alındığına vurgu yaparak şunları kaydetti:

"Geçen yıl çiftçilerimize toprak analizini yaptırmalarını önerdik. Bu çalışmamız, üreticimizin bugüne kadar bilinçsizce yaptığı gübreleme işini, doğru ve ekonomik şekilde yapmalarına katkı verecek. Toprak analiziyle toprağa ne kadar gübre atılacağı ortaya çıkıyor. Bu analiz sonrasında çiftçi bilinçli şekilde gübreleme yaparak ürün ya da sebze üretecek."

Kaynak: AA / Ekonomi

Mustafa Ateş Beypazarı Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title