Haberler

Türkiye Kayak Federasyonu yeni Ardaların, Furkanların peşinde

Güncelleme:

Türkiye Kayak Federasyonu (TKF) Başkanı Ali Oto, milli sporcular Furkan Akar ve Fatih Arda İpcioğlu'nun 2022 Pekin Kış Olimpiyatları'nda Türkiye'yi iyi şekilde temsil ettiklerini belirterek, bu başarıyı daha ileriye taşımak için çalıştıklarını söyledi.

Türkiye Kayak Federasyonu (TKF) Başkanı Ali Oto, milli sporcular Furkan Akar ve Fatih Arda İpcioğlu'nun 2022 Pekin Kış Olimpiyatları'nda Türkiye'yi iyi şekilde temsil ettiklerini belirterek, bu başarıyı daha ileriye taşımak için çalıştıklarını söyledi.

Ali Oto, AA muhabirine, geçen yıl Kovid-19 salgını nedeniyle çalışmalarında bazı aksamalar olduğunu ancak 2021-2022 sezonunu başarılı şekilde geçirdiklerini ifade etti.

Geçen yıl aralık ayında kayak sezonuna başladıklarını anımsatan Oto, "Alp disiplini sporcularımız yurt dışında mücadele edecek, martta başlayacak EYOF'a katılacağız. Nisan ayında sezon bitiyor diyoruz ama bizim sezonumuz bitmiyor yazın da kamplar yapıyor, buzullara gidiyoruz." dedi.

Oto, sezonu iyi şekilde geçirdiklerini vurgulayarak, her sene daha iyi olmak için ellerinden geleni yaptıklarını aktardı.

Gençlik ve Spor Bakanlığının kendilerine ciddi destek verdiğini dile getiren Oto, şöyle devam etti:

"Her sezonun ardından daha başarılı olmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bu sene olimpiyatlarda da ses getirdik. Olimpiyatlar çok zor organizasyon ama ülkemizi temsil ettik ve hiç bir sıkıntımız olmadı. Kayakta hedefimiz büyük ve uluslararası arenada podyuma çıkmak istiyoruz, bunun için çalışıyoruz. Olimpiyatta hedefimiz ilk 30 sporcu arasına girmek, bunu kayakla atlama dalında yaptık artık orada da ilk 10 sporcu arasına girmeyi amaçlıyoruz. EYOF yarışlarında kayaklı koşuda iddialıyız. Bir sporcumuz çok iyi çalıştı derece bekliyoruz. Alp disiplini ile biatlonda katılacağız ve ilk 30'lara girersek kayak için büyük bir başarı."

"Pandemi bizi etkilediği gibi dünyayı da etkiledi"

Oto, Çin'de düzenlenen 2022 Pekin Kış Olimpiyatları'na katılarak Türkiye olarak güzel işler yaptıklarını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Olimpiyatlar ayrı bir şey, bu sene ben de gittim. Çin gerçekten çok güzel bir organizasyon yaptı ve hiçbir şey aksamadı. Olimpiyatların ruhunda 5 kıtayı bağlamak var inşallah bundan sonraki olimpiyatlar pandemi olmadan yapılır ve seyircili olur. Orada gördük ki dünyada bir düşme var yani pandemi bizi etkilediği gibi dünyayı da etkiledi. Çok iyi sporcular dereceye giremedi. Biz Furkan ve Arda ile sesimizi duyurduk. Türkiye ilk defa böyle bir kış oyunlarında ses getirdi ancak daha da ileri gitmemiz lazım."

Kayakla atlama sporcusu Fatih Arda İpcioğlu'nun bu branşta önemli işler yaptığını vurgulayan Oto, sözlerini şöyle tamamladı:

"İnşallah daha iyi başarılar gelecek. Erzurum'da Arda'nın öncülüğünde çok sporcunun çıkacağına inanıyorum. Altyapıya çok önem veriyoruz. Altyapıda 50 den fazla sporcumuz var onları yetiştirmeye çalışıyoruz. Arda bir başlangıç yaptı ama devamı gelecek. Çıta yükseldi artık daha da yükseltmek lazım."

Kaynak: AA / Spor

Türkiye Kayak Federasyonu Türkiye Fatih Spor Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title