Haberler

Türkiye'nin İtalya ve İspanya'ya yolladığı yardım sandıklarında Mevlana'nın sözü yer aldı

Güncelleme:

Avrupa'da koronavirüsün merkezi konumuna gelen İtalya ve İspanya'ya yardım götürmek için Ankara'dan havalanan uçakların içindeki yardım sandıklarının üzerinde Mevlana'nın "Ümitsizliğin ardında nice ümitler var. Karanlığın ardında nice güneşler var" sözü yazdı.

Türkiye, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadeleye destek amacıyla İspanya ve İtalya'ya tıbbi yardım malzemesi gönderdi. Yardım sandıklarının üzerinde ise Mevlana'nın "Ümitsizliğin ardında nice ümitler var. Karanlığın ardında nice güneşler var" sözü yazdı.

TÜRKİYE'DEN İTALYA VE İSPANYA'YA YARDIM ELİ

Dünyada Kovid-19'dan en fazla etkilenen ülkelerden olan ve aynı zamanda salgının Avrupa'daki merkez üssü haline gelen İspanya ve İtalya'ya Türkiye'den yardım eli uzandı.

Türkiye'nin İtalya ve İspanya'ya yolladığı yardım sandıklarında Mevlana'nın sözü yer aldı

ASKERİ TESİSLERDE ÜRETİLEN MALZEMELER GÖNDERİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) bünyesindeki askeri fabrikalarda, dikimevleri ile Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumunda, yerli ve milli imkanlarla üretilen, koruyucu önlem sağlayan maske ve kıyafet, antibakteriyel sıvı gibi binlerce tıbbi yardım malzemesi Etimesgut Askeri Havaalanı'nda askeri kargo uçağına yüklendi.

Türkiye'nin İtalya ve İspanya'ya yolladığı yardım sandıklarında Mevlana'nın sözü yer aldı

YARDIM SANDIKLARINDA MEVLANA'NIN SÖZÜ VAR

Gönderilen malzemelerin yer aldığı sandıkların üzerinde İtalyanca ve İspanyolca, Mevlana'nın "Ümitsizliğin ardında nice ümitler var. Karanlığın ardında nice güneşler var." sözü ve "Türkiye'den İspanyol halkına sevgilerle" ifadesi yer aldı.
Türkiye'nin gönderdiği yardımları taşıyan uçak, Ankara'dan ilk olarak İspanya'ya hareket etti. Uçak oradan da İtalya'ya gidecek.

Türkiye'nin İtalya ve İspanya'ya yolladığı yardım sandıklarında Mevlana'nın sözü yer aldı

İTALYA VE İSPANYA'DA SON DURUM

Çin'de çıkan salgının en çok etkilediği ülke olan İtalya'da koronavirüse yakalanan hasta sayısı 105 bin 792 oldu. İtalya'da hayatını kaybeden hasta sayısı ise 12 bin 428. İtalya'nın ardından en çok etkilenen Avrupa ülkesi olan İspanya'da 95 bin 923 koronavirüs vakası görülürken 8 bin 464 kişi hayatını kaybetti.

Kaynak: AA / Dünya

Türkiye İspanya İtalya Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (58)

h.g:

devlet herzaman güçlüdür yardım edecektir. bizim aklımız çoğu şeye ermez çünkü devletler arası süyaset var neler var neler unutmamak lazım ülkeyi yönetmek klavye üzerinden sallamakla olmuyor . avrupa avrupa diyenler şimdi avrupaya yapılan yardımı eleştiriyor. ne güzel yardım almıyor veriyoruz bundan rahatsız olan gavur ruhlu insanlardır

11
24
yanıtYanıtla
turk:

devlet herzaman güçlü değildir. dön tarihine bak. senin aklın ermeye bilir. burda üniv mezunu doktora yapmış insanlar var. adama kişibaşı milli gelirini sorarlar. ayrıca corona vakasının kaçıncı gününde kaç vakamız var. istatistik olarak italyayı ikiye katlıyacağız gibi gözüküyor. maskeye değil selpağa muhtaç kalırsın. boş insansınız. nasıl olsa ilk ölecek olan hep fakirlerdir.

yanıt19
yanıt7
misafir:

Yahu bir uçak yardım gitmiş kininizi başka zamana saklayın. Neymiş suriyelilere italyanlara ispanyollara varmış bize yokmuş. Bu uçaktakiler senin derdini çözecek mi?. Suriyelilerin hepsini bir tutabilir misin? Sokakda çöp toplayan yavruların ne suçu var? Senden ekmek isteyene sırtını mı çevireceksin? Bu devlet gelmek isteyen bir tane vatandaşını dahi bırakmadı dışarda. Eleştiriyle nankörlüğü karıştırmayın. Kimse senden zorla para istemiyor yardım edenlere karışma yeter

11
22
yanıtYanıtla
Oguz:

Bu kin değil anlamamışsın önce sen vatandaşına sahip çık sonra yardım et anlaşılan sen çarşı pazara cikmiyorsun

yanıt11
yanıt2
EV SAHİBİ:

KİMSE BİZDEN PARA İSTEMİYOR MU?? ZORLA PARA ALMAK DERKEN, ZATEN KDV ÖYV VERGİLER ZORLA ALINAN PARALARDIR. DEVLETİN GELİRLERİ NERDEN. DEVLET KURUMUNUN YANAN LAMBASININ AKAN SUYUNUN PARASINI KİM ÖDÜYOR SANIYORSUN. . HAZİNEYİ NASIL BİYER OLARAK HAYAL ETTİN. YADA BOŞVER.

yanıt12
yanıt2
misafir:

Vergi alınmayan bir yer bulursan bana da haber ver beraber gidelim

yanıt2
yanıt5
TRAKYA:

diğer ülkelerle kıyaslıyorum da, kendi vatandaşını ötekileştiren, kendi vatandaşından nefret eden tek devlet biziz.

24
8
yanıtYanıtla
ADSIZ:

SEN BİRAZ YUNAN TOHUMUNA BENZİYOSUN KİM SENİ ÖTEKİLEŞTİRDİ

yanıt1
yanıt8
Xaleh:

Haklisiniz sizi insan diye ötekilestirmemiz devlet adına buyuk bir yenilgi

yanıt0
yanıt4
BEYİNÜS:

adsız denen IQ su tek haneli velet. trakyalıyı resmen haklı çıkardın. işte nefret saçıyosun mal

yanıt4
yanıt0
Tüm 58 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title