Haberler

    Türkiye'de Elektrik Abonesi Sayısı Avrupa'ya Oranla 10 Kat Daha Hızlı Artıyor

    EnerjiSA Dağıtım Şirketleri Genel Müdürü Murat Pınar, ülkemizde bulunan elektrik müşterisi sayısının Avrupa ülkelerine oranla 10 kat daha hızla büyüdüğünü dile getirdi.

    EnerjiSA Dağıtım Şirketleri Genel Müdürü Murat Pınar, ülkemizde bulunan elektrik müşterisi sayısının Avrupa ülkelerine oranla 10 kat daha hızla büyüdüğünü dile getirdi.

    EnerjiSA Dağıtım Şirketleri Genel Müdürü Murat Pınar açıklamalarda bulunarak, ülke genelindeki elektrik müşterisi sayısının Avrupa'ya oranla 10 kat daha hızlı büyüme gösterdiğine değinerek, karşılarında mutlu olmak isteyen bir gençliğin bulunduğunu ve bu sebepten dolayı elektrik şebekesinin artık söz konusu genç kuşağın istekleri doğrultusunda şekilleneceğini bildirdi.

    Ülke genelinde kişi başına düşen elektrik tüketiminin OECD ülkelerinin yarısı kadar olduğuna vurgu yapan Pınar, bahsi geçen durumun ülkedeki elektrik talebinin artış göstereceği anlamını taşımadığını belirtti.

    Akıllı şebekelerin elektri tüketiminin yüksek seviyede seyrettiği ülke ve bölgelede büyük önem arz ettiğini aktaran Pınar, İsveç'teki bütün abonelerin akıllı sayaç kullanımına başladığını dile getirdi.

    İsveç'te senelik bazda kişi başına 40 bin kilovatsaat elektrik tüketildiğine dikkatleri çeken Pınar, bu durum dolayısıyla fiyatların günlük hatta saatlik bazda takibinin yapılmasının faturalarda anlamlı bir indirim sağlayabildiğine değindi.

    Türkiye'nin akıllı şebekeler konusunda doğru bir yolda olduğunun altını çizen Pınar, doğru zamanda işe başlandığını söyleyerek, şebeke konusunda alınacak yol olduğunu fakat çözüm bakımından geride bulunulmadığını aktardı.

    Kaynak: enerjienstitusu.com / Ekonomi

    Murat Pınar Türkiye İsveç Ekonomi Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title