Haberler

Türk Telekom Toplu Sözleşme Görüşmeleri Uyuşmazlıkla Sonuçlandı

Türkiye Haber-iş Sendikası Genel Başkanı Ali Akcan, Türk Telekom ile Yapılan Toplu İş Sözleşme Görüşmelerinde Uyuşmazlık Tutanağının Tutulduğunu Belirterek, Türk Telekom'un Toplu İş Sözleşme Görüşmelerindeki Kapsam Maddesi ile Çalışanların Yarısını Kapsam Dışına Çıkarmaya Çalıştığını Söyledi.

Türkiye Haber-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Akcan, Türk Telekom ile yapılan toplu iş sözleşme görüşmelerinde uyuşmazlık tutanağının tutulduğunu belirterek, Türk Telekom'un toplu iş sözleşme görüşmelerindeki kapsam maddesi ile çalışanların yarısını kapsam dışına çıkarmaya çalıştığını söyledi.

Türkiye Haber-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Akcan, Türk Telekom AŞ ile 7'inci Dönem Toplu İş Sözleşmesinin uyuşmazlıkla sonuçlanması ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Akcan, toplu iş sözleşmelerinin bazı maddelerinde uyuşmazlık yaşanması nedeniyle uyuşmazlık tutanağının tutulduğunu belirtti. Toplu iş sözleşme görüşmelerinin 29 Mayıs'ta başladığını hatırlatan Akcan, "Hiçbir teklifimizde karşılanamayacak talepler ile şirketi zora sokmak gibi bir yaklaşım sergilemedik. Genel olarak, ücret ve sosyal yardımlar ile toplu sözleşmenin kapsamı, hizmetlerin alt işverene gördürülmesi ve işçiliğe geçen emekli sandığına tabi personelin bu hizmetlerin kıdem tazminatı ile birlikte diğer özgürlük hakların da değerlendirilmesi maddelerinde uyuşmazlık söz konusu" diye konuştu.

ÖZELLEŞTİRME SONRASINDA ÜCRETLER TEK TARAFLI BELİRLENDİ

Özelleştirme sonrasında yeni yönetimin tek taraflı bir ücret belirlemesi yaptığını ifade eden Akcan, aynı unvanda bulunan ve benzer işi yapan bir kısım çalışanların ücretlerine önemli oranda zam yapıldığını söyledi. Bu ücretlerin altındaki ücret teklifine imza atmalarının mümkün olmadığının altını çizen Akcan, işveren ile toplu iş sözleşme kapsamında da uzlaşamadıklarını dile getirdi. Kapsam dışı personel uygulamasının Anayasa'ya ve Sendikalar Kanun'a aykırı olduğuna dikkat çeken Akcan, "Bu uygulama çalışanların sendikalaşma ve toplu pazarlık haklarının kendi rızaları dışında ellerinden alınmasıdır. Ayrıca, kapsam dışında kalacak işyerleri ile ilgili Türk Telekom bünyesi illeri arasında şimdiye kadar uygulama birliği sağlanamamıştır. İşveren kendisi dahil bu süreci yönetememiştir" diye konuştu.

ÇALIŞANLARIN YARISI KAPSAM DIŞINA ÇIKARILMAK İSTENİYOR

Akcan, işverenin kapsam ile ilgili tekliflerini samimi ve iş gereklerine uygun bulmadıklarını vurgulayarak, teklif ile sendika üyelerinin ev v işyeri müşteri telefonunun ucundaki kablo ile santral arasına sıkıştırılmaması gerektiğini kaydetti.

Sona eren toplu iş sözleşmesine göre çalışanların üçte birinin kapsam dışında olduğunu ifade eden Akcan, işverenin kapsam maddesi ile ilgili yaptığı teklif sonucu çalışanların yarısının kapsam dışına çıkarılarak sendikal örgütlülüğün kaldırılmaya çalışıldığını ifade etti. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI SEYRAN HAMİLE KALACAK MI? Yalı Çapkını Seyran ölecek mi? 4 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! YALI ÇAPKINI 68. BÖLÜM CANLI İZLE! #127916 Yalı Çapkını son bölüm tek parça FULL izle! 4 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 4 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 4 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title