Haberler

Türk Telekom'dan "Sabotaj" İddiası

Türk Telekom Yetkilileri, Türkiye Genelinde Telekomünikasyon Alt Yapısında 13 Değişik Noktada Şebekeye "Sabotajlar" Düzenlendiğini İddia Ederken, Bunların Haber-iş Üyeleri Tarafından Yapılmış Olabileceğini Öne Sürdüler. Türk Telekom Genel Müdürü Paul Doany, İşçilerin Grev Hakkının Bulunduğu, Ancak Şirketin Tesislerine Zarar Verme Gibi Bir Hakları Olmadığını İfade Etti.

Türk Telekom yetkilileri, Türkiye genelinde telekomünikasyon alt yapısında 13 değişik noktada şebekeye "sabotaj" düzenlendiğini öne sürerek, bunun bugün greve başlayan Haber-İş üyelerince yapılmış olabileceği iddiasında bulundu.

Türk Telekom Genel Müdürü Paul Doany, işçilerin grev haklarının bulunduğunu ancak şirketin tesislerine zarar verme gibi bir haklarının bulunmadığını ifade ederek, "Çalışanların büyük çoğunluğunun piyasa şartlarının yüzde 50'sinin üzerinde maaş alıyor. Hiçbir çalışan enflasyonun üzerinde bir artış beklememeli" dedi.

Türk Telekom Genel Müdür Paul Doany, Genel Müdür Yardımcısı Celalettin Dinçer, İnsan Kaynakları Başkanı Gökhan Bozkurt, Kurumsal İlişkiler Başkan Vekili Erem Demircan, Türk Telekom'da başlayan grevle ilgili bir basın toplantısı düzenledi.

-SABOTAJ İDDİASI

Türk Telekom Genel Müdür Yardımcısı Celalettin Dinçer, dün sendika ile yapılan görüşmelerin uzlaşma sağlanamaması nedeniyle kesilmesinin ardından 03.00 ve 06.00 saatleri arasında Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden telekom alt yapısında ciddi arızaların meydana gelmeye başladığını söyledi. Bilgi taşıyan kablolara yönelik "sabotajlar" yapıldığını iddia eden Dinçer, bunun şirketin alt yapısına yönelik "büyük bir ayıp olduğunu" ifade etti.

Celalettin Dinçer, Türk Telekom'un Türkiye'nin en büyük telekomünikasyon şirketi olduğunu ve olası bir duruma karşı önlem aldıklarını söyledi.

Telekomünikasyon sisteminde acil durumlar için yedekli sistemin bulunduğunu belirten Dinçer, şöyle konuştu:

"Sendika yönetimiyle yapılan görüşmelerin bitmesinden sonra bir çok noktada fiber kablolar kesildi. Bizlerde, bu olayların organize olduğu ve tek noktadan yönlendirildiği yolunda bir intiba uyandı. Ancak bu tür olayların greve katılmak zorunda kalan çalışanlarımızın birçoğu tarafından onaylanmadığını biliyor ve takip ediyoruz. Yapılan sabotajlarda yurt dışı bağlantıları olan kablolar da hedef alınmıştır. Grev hakkı anayasal bir haktır ancak şirketin alt yapısına sabotaj yapılması çok ayıptır."

-"HUKUKİ İŞLEM BAŞLATTIK"

Sabotajlar sonucu ortaya çıkan arızaların greve katılmayan Türk Telekom personeli tarafından tüm zorluklara karşın giderildiğini söyleyen Dinçer, söz konusu olaylar hakkında hukuki prosedürün başlatıldığını bildirdi. Dinçer, olayın sonuna kadar peşinde olduklarını ifade ederek, Türk ekonomisinin bu tip durumları kaldırmasının mümkün olmadığını söyledi.

-DOANY: "KİMİN YAPTIĞINI KESİN OLARAK SÖYLEYEMEYİZ"

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Genel Müdür Doany de "Mutabakatın son anda geleceğine inanıyoruz ya da yasal bir hakem kararı ile sonuçlanacağını düşünüyoruz. Basit bir mesaj veriyorum. Basit insanlarız ve güçlü bir şirket için çalışıyoruz. Burada çalışanların kuruma zarar vermeleri söz konusu olamaz" dedi.

Doany, hiç kimsenin yasa dışı sabotaj eylemlerini kabul etmesinin mümkün olmadığını ve yasal olarak konuyu takip edeceklerini söyledi. Bir gazetecinin "Haber-İş çalışanlarını açık olarak hedef gösteriyorsunuz? Bu yaşanılanlardan emin misiniz?" sorusuna Doany, "Sabotaj eylemlerinin kesin olarak kimin gerçekleştirdiğini bilmiyoruz. Biz mutabakata varamadık ve iki saat içerisinde bu olaylar gerçekleşiyor. Bu olaylar kazanç sağlamak için değil, şirketin operasyonuna mümkün olan en büyük zararı vermek için yapılıyor. Dolayısıyla şu yapmıştır diyemesek de, kasti olarak yapıldığını düşünüyoruz" diye yanıt verdi.

Yaşanan kesintilere ilişkin "Türk Telekom bir bütçe çıkardı mı" sorusuna yönelik Doany, söz konusu durumun o kadar ileriye gideceğini düşünmediklerini kaydetti.

Doany, Türk Telekom'un tüm çalışanlarının yasal haklarına saygı gösterdiklerini, işçilerin toplu iş sözleşmesi yapma ve bu kapsamda greve gitme haklarının bulunduğunu, ancak kimsenin Şirketin tesislerine zarar verme gibi bir hakkı bulunmadığını söyledi. Türk Telekom büyük bir çoğunluğunun piyasa koşullarının yüzde 50 üzerinde maaş aldığını söyleyen Doany, hiçbir çalışanın enflasyon üzerinde bir artış beklememesi gerektiğini kaydetti.

Doany, şunları söyledi:

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

Bakmadan Geçme

Mike Tyson Jake Paul maçı ne zaman, hangi kanalda 2024? Hemşireler Günü mesajları ve sözleri 2024! Hemşireler Günü ne zaman 2024? Dünya hemşireler günü tarihi nedir? 11 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 11 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 11 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 11 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Maymunlar Cehennemi Yeni Krallık izle! (2024-TÜRKÇE DUBLAJ) Maymunlar Cehennemi Yeni Krallık filmi Türkçe dublaj full nereden izlenir? 11 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 11 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 11 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 11 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 11 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 11 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title