Haberler

Türk Dünyası'nın Şampiyonu Nogay Türkleri Oldu

Ankara'da düzenlenen Türk Dünyası Gençleri Voleybol Turnuvası'nın şampiyonu Nogay Türkleri Voleybol Takımı oldu.

Ankara'da düzenlenen Türk Dünyası Gençleri Voleybol Turnuvası'nın şampiyonu Nogay Türkleri Voleybol Takımı oldu.

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı TÜRKOY, Yurt dışı Türkler Başkanlığı YTB ve Hacı Bayram Veli Üniversitesi tarafından ilk kez düzenlenen "Türk Dünyası Gençleri Voleybol Turnuvası" Ankara'da yapıldı.

Türkiye'de eğitim gören Türk Dünyası gençlerinin kaynaştırılması amacıyla düzenlenen voleybol turnuvasına gençlerden büyük ilgi vardı. Hacı Bayram Veli Üniversitesi'nin Beşevler'deki yerleşkesinde düzenlenen turnuvaya dokuz takım katıldı. Heyecanlı bir turnuva yaşanırken, takımlar 3 grupta çekişmeli bir mücadele örneği sergilediler.

A GRUBU :

Kırgızistan

Doğu Türkistan

Nogay Türkleri

B GRUBU :

Azerbaycan

Türkiye

Karaçay

C GRUBU

Türkmenistan

Kazakistan

Türksoy

Turnuvanın yarı finalinde Nogay Türkleri - Kazakistan ve Azerbaycan - Türkmenistan takımları mücadele etti.

Final maçında ise Nogay Türkleri ile Türkmenistan yenerek şampiyonluğu göğüsledi.

Turnuvanın en gözde ekibi olan Nogay Türkleri Voleybol Takımı, turnuva boyunca yenilgi yüzü görmedi. Nogay Türkleri Gençlik ve Spor Derneği'nin voleybol takımı sırası ile

Nogay Türkleri: 2 - 0 Kırgızistan

Nogay Türkleri: 2 - 0 Doğu Türkistan

Nogay Türkleri: 2 - 0 Kazakistan ( Yarı Final )

Nogay Türkleri: 2 - 1 Türkmenistan ( Final ) maçları ile turnuvanın şampiyon ekibi olmayı başardı.

Türk Dünyası Gençleri Voleybol Turnuvası'nda dereceye giren takımlar şunlar oldu :

1- Nogay Türkleri

2- Türkmenistan

3- Azerbaycan

4- Kazakistan

Şampiyon olan Nogay Türkleri voleybol takımına madalyalarını Kazakistan Cumhuriyeti Büyükelçisi Abzal Saparbekuly taktı.Şampiyonluk kupasını ise TÜRKSOY Genel Sekreteri Prof.Dr. Düsen Kaseinov verdi.

Nogay Türkleri voleybol takımında yer alan isimler şunlardı; Salih Yılmaz, Ömer Çimen, Ahmet Altınkaya, Betül Kaya, Tuba Çetin, İrem Nur Akıcı ve Ayyüce Yıldırım. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

voleybol Ankara Spor Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title