Haberler

Türk-Arap Sermaye Piyasaları Forumu

"Bu bölgenin barış ve istikrarı sadece bizim için değil, dünyanın geri kalanı için de çok önemlidir" dedi.

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Başkanı İbrahim Turhan, Ortadoğu ve Kuzey Afrika (MENA) bölgesine işaret ederek,

"Bu bölgenin barış ve istikrarı sadece bizim için değil, dünyanın geri kalanı için de çok önemlidir" dedi.

Turhan, Türk-Arap Sermaye Piyasaları Forumu'nun kapanışında yaptığı konuşmada, Ortadoğu barış içinde yaşadığı takdirde dünyanın geri kalanına pozitif katkıda bulunacağını belirtti.

Turhan, şunları kaydetti:

"Dünyada stratejik bir bölünme var. Kuzey ve güney, doğu ve batı. Biz bölge olarak bunun bir lanet mi yoksa avantaj mı olduğunu tam çıkaramıyoruz. Bu bölgede en zengin ülkeyi de en fakir ülkeyi de bulabilirsiniz. Bu bölgede çok batılılaşmış ülkeler varken, doğunun en temel özelliklerini yansıtan ülkeler de var. Ben diyorum ki bu bölgenin barış ve istikrarı sadece bizim için değil, dünyanın geri kalanı için de çok önemlidir. Şayet bölgede bir başarı öyküsü yazabilirsek, dışarıdan birinin gelmesi ve bize ne yapmamız gerektiği konusunda vaaz vermesi değil, biz kendimiz bir iş birliği modeli, koordinasyon ve partnerliği geliştirebilirsek, o zaman bu bölgenin dünya sisteminde çok önemli bir rol oynayabileceğine dair bir gösterge olacaktır."

Turhan, bu etkinliğin düzenleyicileriyle spesifik bir konuda başka konferans yapmanın faydalı olabileceğini anlatarak, "Bizim bir sözümüz var; 'marifet iltifata tabidir. Müşterisi olmayan mal zayidir.' Birkaç toplantı daha düzenleyebiliriz. Bu tür toplantıya katılmanın değerli olacağını düşünüyorsanız, etkinliği düzenleyenler çok dikkat edecektir. Bu etkinlik kategorisinde bir ilktir" diye konuştu.

Muhabir: Elif Ferhan Durmuş-Semra Orkan

Yayıncı: Yılmaz Yıldız - İSTANBUL

Kaynak: AA / Ekonomi

İbrahim Turhan Kuzey Afrika Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title