Haberler

Tunceli Valisi Kaymak, Hdp'li Vekil Önlü'ye Tazminat Davası Açtı

Tunceli Valisi Osman Kaymak, HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü hakkında kendisine hakaret ettiği iddiasıyla 30 bin liralık tazminat davası açtı.

Tunceli Valisi Osman Kaymak, HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü hakkında kendisine hakaret ettiği iddiasıyla 30 bin liralık tazminat davası açtı.

Tunceli'de 13 Kasım 2015 günü tutuklanan 7 üniversitesi öğrencisinin duruşmasını izledikten sonra valilik önüne gelen HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü, Vali Osman Kaynak'a seslenerek iddiaya göre hakarete varan ifadelerde bulundu. Vali Osman Kaymak, avukatı Vedat Pehlivan aracılığıyla Tunceli Asliye Hukuk Mahkemesi'nde Milletvekili Alican Önlü hakkında 30 bin liralık tazminat davası açtı.

Avukat Pehlivan'ın mahkemeye verdiği dilekçede HDP'li Alican Önlü'nün Tunceli halkını temsil ettiğine vurgu yapılarak, "Demokratik sistem içerisinde milletvekili olarak yaptıklarının hesabını da millete ve millet adına karar veren bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Mahkemelerine vermek zorundadır" denildi.

Vali Osman Kaymak'ın avukatı aracılığıyla verdiği dilekçede, mahkemenin Alican Önlü ile ilgili vereceği kararın demokrasi tarihinde iz bırakacak şekilde olmasını talep ederek, "Halkı temsil eden şahısların, insanlara karşı hukuk dışı ve kaba davranışlarına, millet adına karar veren mahkemelerin demokrasi tarihinde iz bırakacak bir yargı kararını üretmesi gerektiğini düşünüyoruz" denildi.

Tunceli Asliye Hukuk Mahkemesi Vali Osman Kaymak'ın avukatı Vedat Pehlivan tarafından verilen dilekçe sonrası aldığı kararla davanın kabulüne karar verdi. Dilekçede ayrıca, mahkeme kararının davalı tarafından TRT kanallarından birinde kendi sesinden okunması da talep edildi. - Tunceli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Alican Önlü Tunceli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (10)

Tuncelili:

Umarım sayın Valimiz bu davayı kazanır. . Kazandığı parayı da fakir fukaraya dağıtır. .

5
2
yanıtYanıtla
Tuncelili:

Esas pis satılmış uşak sensin pkk nın yalakası'' kendini bir de ''gerçek dersimli yapmış'' o pkk Dersimli 20 köy muhtarını öldürdü. . pkk 300 Dersimli genci öldürdü. . pkk Seyit Rıza nı öz torunu Ali Rıza Polatı öldürdü. . pkk doktor Baranı öldürdü. . Sakine cansızı da pkk lılar öldürdü. . pkk Dersimlileri öldürerek ne sivil katliamlar yaptı. . ey pkk uşakları ve köleleri

yanıt5
yanıt0
Tuncelili:

Bu milletvekilinin Tunceli ile ilgisi yok. . Güneydoğunun milletvekili. . Tuncelinin hiçbir sorunu ile ilgilenmeyen bir kişi. . Üstelik o kadar hapis yattı yine değişen bir şey. . . Kürtçe bilmezsin. . Ana dilin zazaca, ama kürt milliyetçilerini savunursun. . Tunceli seni seçtiğine bin pişman. . Tuncelinin hangi sorunuyla ilgilendi? Hangi Tuncelili gence burs verdin?. . Öbür chp Tunceli milletvekili Sayın Gürsel Erol aldığı milletvekili maaşının tümünü Tuncelili öğrencilere burs olarak veriyor. . Örnek al.

7
0
yanıtYanıtla
Tuncelili:

sahte Dersimli !. . Gürsel Erol her ay maaşını dersimli çocuklara burs veriyor. . senin alicanın günahını bile vermez. . sahtekar sen dersimli değil , zaholusun defol git zahoya. . Kürtlerin ayak işlerini ancak yaparsın pis pkk lı. .

yanıt1
yanıt0
Asmen:

tarihte en çok kürt öldüren pkk dır. . . bütün kürt gençlerinin ölümüne sebep pkk terör örgütüdür. . Eskiden kandilden emir veriyorlardı. . şimdi kandile gidemiyorlar. . kümeste barınıyorlar elebaşıları. . . Yani tavuklarla beraber yaşıyor. . tev. . . tev dılo . . dılo. .

4
2
yanıtYanıtla
Asmen:

Pis pkk lılar temizlenecek. . Sakine cansız''ı tunceli belediyesi eşbaşkanı kayserili nurhayat Altun''un kandildeki ağabeyi rıza altun öldürdü. . para meselesi yüzünden. .

1
2
yanıtYanıtla
derdo:

Aslında bütün Dersimliler biliyor sakine cansızın pkk lı rıza altun tarafından öldürtüldüğünü. . Çünkü para yolsuzluğu varmış. . Rıza altun pkk nın paralarını yemiş. . Bunu da sakine cansız biliyormuş. . o yüzden sakine cansızı temizlediler açıklamasın diye. .

yanıt0
yanıt1
Dersimli Berzo:

Dersimdeki solculuk, sol şiddet, sol sendikacılık, Kürtçülük ve bunların perde arkaları, bunların arka şirketler hiç bir zaman TUNCEL` yi / Dersimi, Dersim halkını gerçekten düşünmez. Dersim sanki bunların bir denema alnıdır, hata alanıdır, yanlışlarının ve kusurlarının alanıdır, ve sonunda bunların bir avlama alanıdır. Ovacık´daki Munzur Su fabrikasını bu duruma sokmak, kapatmaya kadar götürmek bunun en berak bir örneğidir.

0
0
yanıtYanıtla
Sadi:

milletvekili 30 bin kağıdı ödeyecek. . Yoksa maaşına haciz gelecek. . Tunceli neden daha donanımlı, bilgili, iyi eğitimli çağdaş bir milletvekili meclise göndermez ki?. . Hani çok okumuş bir ildi. . Tunceli ekonomik yönden niye gelişemiyor, pis siyasetin karanlığında niye kayboluyor?. Tuncelinin sorunları ile ilgilenen bir milletvekili istiyorum.

0
0
yanıtYanıtla
hüseyin:

sanirsam aldigi maas az. . yahu hüseyin aygün kadar bile olamiyorsunuz.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title