Haberler

Tosuncuk'un avukatlarından mağdurları kızdıracak talep: Adli makamlardan tutuklanmama garantisi isteyeceğiz

Güncelleme:

Brezilya'da teslim olan Tosuncuk'un avukatlarından mağdurları kızdıracak bir açıklama geldi. Avukatlar, hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı bulunan Mehmet Aydın için adli makamlardan "tutuklanmama garantisi" isteyeceklerini söyledi.

Çiftlik Bank kurucusu "Tosuncuk" lakaplı Mehmet Aydın, 2018 yılında binlerce kişiden milyonlarca lira vurgun yaparak yurt dışına kaçmıştı. Kırmızı Bülten ile aranan Aydın, Türkiye'nin Sao Paulo Başkonsolosluğu'na giderek teslim oldu. Aydın'ın Brezilya devleti ile temasa geçirilerek kısa zamanda yurda getirilmesi bekleniyor.

"İADE SÜRECİ BAŞLAYACAK"

Dün akşam avukatları aracılığıyla bir video yayınlayan Tosuncuk, Türk yargısına teslim olacağını belirterek kendisinin de mağdur olduğunu söyledi. "Teslim olacak" haberinden kısa bir süre sonra avukatların verdiği bilgiye göre Mehmet Aydın, Brezilya'nın Sao Paulo şehrinde teslim oldu. Aydın'ın avukatları konsolosluk ile bağlantı kurduklarını ve Mehmet Aydın'ın Türkiye'ye iade sürecinin başlatılacağını söyledi.

"TUTUKLANMAMA GARANTİSİ"

Sabah'ta yer alan habere göre Aydın'ın avukatları Fatih Kuş ve Şehmus Uluç, ülkeye gelişinin 1-2 günden kısa sürebileceğini ifade etti. Avukatlar, adli makamlardan ilerleyen süreçte de tutuklanmama garantisi talep edebileceklerini söyledi. Aydın'ın gıyabında tutuklamaya yönelik yakalama kararı bulunuyor.

"MAĞDURİYETİNİ ANLATMAK İSTİYOR"

"Neden yıllar sonra teslim olma kararı aldığı" konusunda ise Aydın'ın artık mağduriyetini anlatmak adına böyle bir karar aldığı ifade edildi.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Mehmet Aydın Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (16)

Platon :

Herkes biliyor ulke yol gecen hani. Gelecegin afganistani.

93
21
yanıtYanıtla
Doğru söyleyen :

Eğer böyle bir istek kabul edilirse işte o zaman adalet kalmamış demektir.

71
4
yanıtYanıtla
Adem Şahin:

Akıllı kardeşim adalet herzamaman Zirvede sen meraklanma!!!

yanıt6
yanıt21
songül zeybekgil:

Zaten adalet yok ki. Hicmi haber okumuyorsunuz

yanıt21
yanıt5
Doğru söyleyen :

Adalete güvenmek için bu tür olayların toplum vicdanını rahatlatmak gerekir.

yanıt14
yanıt1
Selçuk Demircigil:

Gelmesin o zaman. Gelecegim ama tutuklamayin. Gelecegim ama para istemeyin. Iyi gelme madem. En azindan sinir bozma

63
2
yanıtYanıtla
Aykut Kalanoğlu:

Gelmeyecek de rahat bırakmıyorlardır oraların mafyaları kıyıda köşede sakladığı paraları vardır diye mafya korkusundan teslim olmuştur

yanıt11
yanıt0
ENGİN :

mağdur edilenlere teslim etsinler. onlar gereken cezayı verir. en adil olanı bu

49
7
yanıtYanıtla
Zeynep Nursen:

Garanti verseler de tutuklarlar

30
17
yanıtYanıtla
süper oyuncu ömer:

herkes biliyor o dönemlerde arkasında kimlerin oldugunu

38
7
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title