Haberler

Tokat'ta Topaç Turnuvası

Tokat’ta tablet ve internet bağımlılığından öğrencileri korumak maksadıyla her öğrenciye geleneksel Türk oyuncaklarından birisi olan topaç hediye edildi.

Tokat'ta tablet ve internet bağımlılığından öğrencileri korumak maksadıyla her öğrenciye geleneksel Türk oyuncaklarından birisi olan topaç hediye edildi. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğrenciler en iyi topaç çeviren olmak için birbirleriyle yarıştı.

Tokat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yönetimi, öğrencilerini tablet ve internet bağımlılığından kurtarmak için sene başında bin 200 öğrenciye topaç dağıttı. Sınıflarda, koridorlarda ve okul bahçesinde topaç çevirme konusunda profesyonelleşen öğrenciler, okul tarafından düzenlenen turnuvada en iyi olmak için ter döktü.

Amaçlarının çocukları teknoloji bağımlılığından kurtarmak kadar, kendi kültürlerine ait oyunları da oynamaya teşvik etmek olduğunu söyleyen Tokat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ali Vanlıoğlu, bin 200 öğrencinin tamamına ve öğretmenlere de birer topaç hediye ettiklerini söyledi. Vanlıoğlu, "Şimdi öğrencilerimiz genelde telefonla çok uğraştıklarından geleneksel bir oyunumuz olan topacı sevdirelim, telefondan ve internetten uzak tutalım istedik ve bunda da başarılı olduk. Öğrencilerimiz sınıflarda, koridorlarda, bahçede hep topaç çeviriyor. Her öğrencimize bir topaç temin ettik ve bunu en iyi çevireni ödüllendirelim dedik. Bütün öğrenciler arasında sınıflar bazında yarışmalar yaptık. Ödüllerimiz de para ödülü. 1'inciye 100 lira, 2'nciye 75 lira, 3'üncüye 50 lira para ödülü her sınıf seviyesinde veriyoruz. Böylece öğrencilerimiz hem kendi aralarında kaynaşmış oldu, hem bu sporu sevmiş oldu hem de internet ve telefonlardan birazcık uzaklaşmış oldu. Geçmişin oyunlarını kendilerine öğretip, biraz olsun geçmişi yaşamaları ve kendilerine kendi kültürlerinin, milli kültürlerinin oyunlarını oynamayı kabul ettirmeye çalışıyoruz" dedi.

Öğrenciler dedelerinin ve babalarının küçük yaşlarda oynadıkları topaç oyununu öğrenmekten mutlu olduklarını söyleyerek okul yönetimine teşekkür ederken, turnuvayı izlemeye gelen ve ilk defa topaç çeviren yetişkinler de düzenlenen etkinliklerden keyif aldıklarını söyledi. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Tokat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title