Haberler

Thk Üniversitesi Akademik Yılı Açılış Töreni

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Kürşat Atılgan, "Dünyadaki emsalleri arasında en iyilerden biri olacak THK Üniversitesi, yalnız Türkiye'de değil, dünyada öncü bir kuruma dönüşecektir.

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Kürşat Atılgan, "Dünyadaki emsalleri arasında en iyilerden biri olacak THK Üniversitesi, yalnız Türkiye'de değil, dünyada öncü bir kuruma dönüşecektir." dedi.

Atılgan, "THK Üniversitesi 2018-2019 Akademik Yılı Açılış Töreni"ne katıldı.

THK Üniversitesinin, milletin umudu gençlerin en iyi şekilde yetişmesi, rehberlik etmesi için kurulduğunu belirten Atılgan, 100 yaşına yaklaşan kurumun havacılık alanında kazandığı kıymetli bilgileri üniversiteye aktardıklarını söyledi.

Atılgan, THK olarak uçak ve uçak motorları ürettiklerini, 6 bin 500 pilot yetiştirdiklerini, sportif havacılıkta dünya çapında ilkleri başardıklarını ve her yıl 10 binlerce gence ücretsiz havacılık eğitimi verdiklerini vurgulayarak, "Yaptıklarımızı görmeniz için en kısa zamanda THK Müzesini ziyaret edin, hatta gitmişken kuleden paraşüt atlayışı da yapın. THK, milletimizin maddi ve manevi desteğiyle uçak üretiyor, gençlere ücretsiz eğitimler veriyor, pilotlar yetiştiriyor, orman yangınlarını söndürüyor, helikopterlerle ambulans hizmeti sağlıyor, filolar uçuruyor. Bunlara ilaveten 7 sene evvel büyük fedakarlıklarla THK Üniversitemizi kurduk, umut ve hedeflerimizi daha da yükselttik, kaynak ve imkanlarımızı sonuna kadar üniversitemize tahsis ettik." diye konuştu.

Dünyayı Hezarfen Ahmet Çelebi, Lagari Hasan Çelebi, Nikola Tesla ve Igor Ivanovich Sikorsky gibi bilim insanlarının değiştirdiğine dikkati çeken Atılgan, şöyle devam etti:

"Bu isimlerin ilk ikisi bizden. Milletimiz ve THK olarak onlara müteşekkiriz fakat Tesla ve Sikorsky kısmı çok mühim. Her ikisi de icatlarıyla ABD'ye güç ve zenginlik katmışlar. Tesla Yugoslavya'dan, Sikorsky Ukrayna'dan göçmüş ABD'ye, tıpkı Einstein gibi. Tabii ABD onlara imkanlar sağlamış, el üstünde tutmuş. Bugün memnuniyetle görüyoruz ki devletimiz bu durumu gördü ve gerek ülke dışında yaşayan beyinlerimizi gerekse geleceğin Tesla, Einstein, Sikorsky adaylarını ülkemize yani THK Üniversitemize çekmek için politikalar geliştiriyor."

"THK Üniversitesi, gelecek projesidir"

Atılgan, zamanın "drone" çağı olduğunu, gelecek yıllarda göğün en alt katmanının "drone"ların cirit attığı bir sahaya dönüşeceğini anlattı. Yarının dünyasında bütün hava araçlarının insansız üretileceğini dile getiren Atılgan, "Bize düşen oyunun içinde olmak. Sizler aldığınız eğitimle yeni teknolojileri projelendiren, üreten, yöneten, uçuran, bakımını yapan, yazılımlar geliştiren kişiler olacaksınız. Dünyadaki emsalleri arasında en iyilerden biri olacak THK Üniversitesi, yalnız Türkiye'de değil, dünyada öncü bir kuruma dönüşecektir." ifadesini kullandı.

THK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Erman Akbulut da geçen akademik yılda gerçekleştirdikleri önemli faaliyetlere dikkati çekti. Yapılan tüm çalışmalarda THK Üniversitesini global arenaya taşıyarak marka kurum, marka vakıf ve marka üniversite haline getirmeyi hedeflediklerini belirten Akbulut, "THK Üniversitesi, bir gelecek projesidir, istikbali göklerde aramanın bilimsel platformudur. Üniversitemiz mitolojik bir cevherin bilgi tabanlı geleceğe taşınması sorumluluğunun, iradesinin somutlaşmış halidir." değerlendirmesinde bulundu.

Akbulut, THK Üniversitesi olarak uzay ve havacılığın ülkenin geleceğini şekillendireceğinin bilinciyle sorumluluklarını en üst düzeyde yerine getirme gayretinde olduklarını kaydetti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Kürşat Atılgan Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title