Haberler

Tff 3. Lig'de Transfere 30 Yaş Sınırı Getirmesine Tepkiler

Türkiye Futbol Federasyonu (Tff) Yönetim Kurulu'nun Tff 3. Lig Statüsündeki Oyuncu Uygunluğu Esaslarında Yaptığı Bazı Değişiklikler Kapsamında 30 Yaş ve Üzerindeki Oyuncularla 3. Ligde Sözleşme İmzalanmaması Yönündeki Kararı Bazı Futbolcuları Çaresiz Bıraktı. 30 Yaş ve Üzerinde Olmasına Rağmen 3. Ligde Oynayıp Ev Geçindiren Binlerce Futbolcunun Kararla Birlikte Çaresiz Duruma Düştüğü ve Bu Kara...

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu'nun TFF 3. Lig statüsündeki oyuncu uygunluğu esaslarında yaptığı bazı değişiklikler kapsamında 30 yaş ve üzerindeki oyuncularla 3. ligde sözleşme imzalanmaması yönündeki kararı bazı futbolcuları çaresiz bıraktı. 30 yaş ve üzerinde olmasına rağmen 3. Ligde oynayıp ev geçindiren binlerce futbolcunun kararla birlikte çaresiz duruma düştüğü ve bu kararın aynı zamanda istihdam sorununu da artıracağı bildirildi.

Türkiye'de futbolun son yıllarda başarı yakaladığını ve bunda gençler kadar tecrübeli oyuncuların da katkısı olduğunu belirten Aliağa Golcülerinden ve Aydın spor'da uzun yıllar oynayan ve gol kralı seçilen Barış Mayadağı, bu kararın iki kuşak arasındaki kaynaşmayı da olumsuz etkileyeceğini de iddia etti. Mayadağı "TFF Yönetim Kurulu'nun aldığı bu karar açıkçası bizleri üzdü. Bugün Türkiye'de 30 yaş ve üzerinde olup evine top oynayarak ekmek götüren benim gibi binlerce kişi var. Alınan kararla bu insanlar işinden atılıyormuş gibi, futbol oynaması yasaklanıyor. Bir yandan ömür boyu spor teşvik edilirken, bir yandan sporu meslek edinmiş kişiler bu kararla bize göre cezalandırılıyor. Bence bu karar bir daha gözden geçirilmelidir. Bir çok genç 3. liglerde konusunda tecrübe sahibi olan ağabeylerinin sayesinde yetişiyor. Bana göre bu yasak hem bizlere, hem de Türk futboluna olumsuz etkileyecektir" dedi.

Bilindiği gibi TFF Yönetim Kurulu tarafından alınan kararla 30 yaş ve üzerindeki futbolcuların 3. Ligde sözleşme imzalanması yasaklanmış, 2009-2010 sezonundan itibaren TFF 3. Lig'de 24 yaş ve altı oyuncularla sözleşme yapılmasına karar verilmişti. Yönetim Kurulu ayrıca, 25-30 yaşları arasında en fazla 6 futbolcuyla sözleşme imzalanabilmesine ve bunlardan sadece 4 tanesinin müsabakalarda isim listesine yazılabilmesine karar vermişti.

(İK) 02.06.2008 14:03 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title