Haberler
BBC

Elon Musk, üç yıl içinde 25 bin dolar değerinde elektrikli araba üretecek

Güncelleme:

Dahi çocuk olarak bilinen Tesla'nın kurucusu Elon Musk, üç yıl içinde 25 bin dolar (192 bin TL) değerinde elektrikli araba üreteceklerini duyurdu.

Tesla'nın kurucusu Elon Musk, şirketinin ABD'nin California eyaletindeki fabrikasında düzenlenen Batarya Günü adı verilen etkinlikte yatırımcılara gelecek planlarını anlattı. Yatırımcıların her birinin kendi Tesla'ları içinde katıldığı etkinlikte elektrikli araç şirketi Tesla'nın bataryalarını önümüzdeki dönemde nasıl geliştireceği aktarıldı. Musk, bu etkinlikte Tesla'nın önümüzdeki üç yıl içinde yeni geliştirilmiş bataryası sayesinde 25 bin dolardan (192 bin TL) piyasaya çıkacak bir araba üreteceğini duyurdu.

MALİYETLER AZALINCA DAHA UCUZA ÜRETECEK

Musk, daha önce Tesla'nın büyük ihtimalle hiçbir zaman 35 bin doların altında bir araba üretmeyeceğini söylemişti. Tesla'nın kendi bataryalarını geliştirmesi sayesinde batarya üretim maliyetlerinin azalması sayesinde daha ucuza araç üretilebileceğini söyleyen Musk, bu arabanın aynı zamanda tamamen otomatik olacağını da ifade etti.

TESLA HİSSELERİ YÜZDE 7 DÜŞTÜ

Etkinlikte ayrıca Tesla'nın batarya tasarımında ve batarya üretim kapasitesinde nasıl teknik yenilikler yapıldığı detaylıca anlatıldı. Ancak etkinlikte bir modelin tanıtılmamış olması ya da Tesla'nın bugüne kadar neler başardığına dair detaylı bilgi verilmemesi yatırımcısını hayal kırıklığına uğrattı. Yakın geleceğe dair umut vaat eden yeniliklerin tanıtılamaması nedeniyle Tesla hisseleri sunumun ardından yüzde 7 düştü.

BBC

Amerika Birleşik Devletleri Nicola Tesla California Haberler

Bakmadan Geçme

Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe) Derin Futbol ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?????? 23 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 23 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (10)

Mahmut BEY:

ARKADAŞLAR RAHAT OLUM ÇOK GÜÇLÜ EKONOMİMİZ SAYESİNDE REKOR KIRACAGIZ BAKIN ŞİMDİ: ÖTV ZAMMI O ÇIKASIYA KADAR TEKRAR GELİR. DOLAR O ZAMANA 9U BULUR. O ARABANIN GİRİŞ FİYATI ULKEYE 300BİN TL. ÖTV TRT PAYI VS OLDUMU SANA 500BİN TL. İŞTE TÜRKİYENİN GÜCÜ BUDUR ELİN İTTİKLERİNİ BİZ EN PAHALI ALARAK GÜCÜMÜZÜ GÖSTERİYORUZ ALMANYA ABD ÇATIR ÇATIR ÇATLASIN SENİN ARABALARIN VARSA DOLARIN VARSA BİZİMDE ALLAHIMIZ PEYGAMBERİMİZ VAR RAHAT OLUNNN

7
3
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

İŞTE BURASI ÇOK ÇOK ÖNEMLİ

yanıt3
yanıt0
vatansevmez:

ben amerikada garsonum maaşım aylık 4000 dolar, kiram 800 dolar, etin kilosu 10 dolar. bu arabayı 5 aylık maaşımla da sıfır alırım. bakin burası çok onemli arkadaslar. ben turkiyede mühendistim. . . ama burda garsonum. ve daha mutluyum.

6
3
yanıtYanıtla
vatansevmez:

siz aradaki fiyat farkini kavrayamiyorsunuz bile yavrum yazık. . . ben amerikada garsonum. ayda 4000 dolarla 4500 dolar arası kazanıyorum 5 gun calisirsam haftada. bu araba benim 5 aylık maaşım. . . iyi dinle zekasi pek ileri olmayan vatandaşım. bu araba bir garsonun 5 aylık maaşı iken burda, orada bir garson omu boyunca calissa alabilir mi o arabayı?

6
3
yanıtYanıtla
Dur bakalım sevinme:

vergiiiiiiiiiiii geliyoorrrr veee 25 bin dolarlık otomobıl 300 bin dolara sizlere gidiyorrrrrr

7
1
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

ASGARİ ÜCRETLE O ARABAYI BİZDE ALABİLİRMİYİZ?

3
0
yanıtYanıtla
Asel:

Sizde her yerden çıkıyorsunuz bi yerden de geri kalın

yanıt0
yanıt4
Düşünen:

Elektrikli arabalar batarya ömürleri nedeniyle tam bir fiyasko. Kim bi arabaya 300 bin lira verip sabah akşam şarj etmek için uğraşırki.

1
2
yanıtYanıtla
2020:

Türkiye

0
0
yanıtYanıtla
bilen:

işte burası çokomelli deyip yaslarlar , hele hele birde dolarlamı maaş alıyorsunuz deyip sırıtmazlar mı, aaaaah ah

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title