Haberler

Tekstilcilerden Unakıtan'a:"yanlı Hesap"

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın"Tekstilciler Sözünde Durmadı. Biz İndirdik, Onlar Bindirdi" Eleştirilerine Yanıt Veren İhkib Başkanı Süleyman Orakçıoğlu,"Beş Aylık Sürede Tekstil Ve Hazır Giyimde Zam Yok" Dedi.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın, giyim fiyatlarınrda son iki aydır yaşanan artışları gerekçe göstererek "Tekstilciler sözünde durmadı. Biz indirdik (KDV'yi), onlar bindirdi" sözlerine tekstilcilerden tepki geldi. İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, yılın ilk beş aylık dönemi için bakıldığında tekstil ve hazır giyimde zam olmadığını bildirdi ve Unakıtan'ın yanlış hesap yaptığını savundu.

Orakçıoğlu, ANKA'ya yaptığı açıklamada, Unakıtan'ın sektöre yönelik eleştirilerini değerlendirdi.

Orakçıoğlu, sektörün fiyatlarıyla ilgili değerlendirme yapılırken indirim dönemiyle yeni sezon arasındaki değişimin dikkate alınmamasının yanlış olduğunu vurguladı.

Bu tür hesapların sektörlerin kendine ait spesifik özelliklerini ortaya koyup, dönemsel fiyat değişkenliklerinin nereden kaynaklandığı sorgulamadan yapılmasının bu sonuçları çıkardığını vurgulayan Orakçıoğlu, eski sezon ürünlerle, yeni sezon ürünlerinin karşılaştırmasının da böyle bir tabloyu ortaya koyacağını ifade etti. Orakçıoğlu, "Beş aylık dönemi aldığınız zaman; enflasyonla ilgili buna mutlaka bakılsın. Beş aylık sürede tekstil ve hazır giyimde zam yok. Fiyat artışında birinci gıda ürünleri, ikinci ulaşım ve iletişim, üçüncü de konut geliyor. Bir önceki dönemin indirim fiyatlarıyla bir sonraki dönemin fiyatlarını karşılaştırılmasıyla enflasyona etki yaptığı ortaya çıktı" diye konuştu.

"TEŞEKKÜR EDECEKLER Mİ?"

Sektörün haziran ve temmuzda indirime gireceğini, ve enflasyonu aşağı çekekeceğini dile getiren Orakçıoğlu, "O zaman bize teşekkür edecekler mi" diye sordu. Orakçıoğlu, "Sektörel, dönemsel etkinin göz ardı edilerek değerlendirme yapılması son derece sakıncalı. Beş altı aylık dönemi değerlendirmek lazım" dedi.

"KDV İNDİRİMİNİ ERTESİ GÜN YANSITTIK"

Sektördeki perakende gruplarının yaptığı açıklamaları da hatırlatan Süleyman Orakçıoğlu, KDV indiriminin de perakende sektörü için olumlu olduğunu, kayıtdışıyla mücadelede avantaj sağladığını ve iç piyasayı olumlu etkilediğini ancak ihracata ve ihracatçıya avantaj sağlamadığını söyledi.

Orakçıoğlu, KDV indirimini kayıt altında olan, bu işi kurumsal anlamda organize eden tüm firmaların ve markaların fiyatlarına üç ay önce yansıttığını belirterek, "(KDV'nin) Yansımadığı gibi bir değerlendirme var. O dönemde herkes etiketlerini değiştirdi, KDV indirimlerini yaptı. Yeni fiyatlamalar yaptı. Bunlarla ilgili müşteriyi bilgilendirdiler, hatta reklamlarında bu indirimi kullandılar. KDV indirimi ertesi gün fiyatlara yansıdı" diye konuştu.

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title