Haberler

    Google'dan Spotify Hamlesi

    Çevrimiçi müzik sektörü büyük şirketlerin ilgisini çekmeye devam ediyor.

    Çevrimiçi müzik sektörü büyük şirketlerin ilgisini çekmeye devam ediyor.

    Apple'ın Beats ve Beats Music'i satın almasının ardından çevrimiçi müzik sektörüne büyük şirketlerin ilgisi arttı.

    Her ne kadar farklı kategoriler olarak düşünülse de Apple'ın en büyük rakiplerinden birisi Google. Özellikle piyasaya sürdüğü ve sürmeye hazırlandığı akıllı cihazlar, chromebooklar, nexus telefon ve tabletler ile Apple'ın Pazar payın büyük bir darbe vuran Google, çevrimiçi müzik sektöründe de Apple'ın karşısında olmak için dev bir adım atmaya hazırlanıyor.

    Google'ın son zamanlarda satın aldığı Songza belli ki Google için istenilen performansı sunmadı ve Google gözünü milyonlarca kullanıcısı olan ve son derece popüler olan Spotify'e dikti. Daha önce de Spotify'i almak için çaba sarfeden ancak 10 milyar dolarlık fiyatı çok yüksek bulan Google, bu sefer bu işte daha ciddi gözüküyor. Son derece büyük ve geniş bir arşive sahip olan yaklaşık 24 milyon aktif kullanıcısı olan Spotify şu an çevrimiçi müzik sektörünün liderlerinden biri.

    Google Spotify'i bünyesine katabilecek mi bilmiyoruz ancak Apple'ın karşısında artık çok daha ciddi bir rakibin bulunduğu aşikar.

    Kaynak: SilikonVadisi.tv / Teknoloji

    Spotify Google Apple Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title