Haberler

ESCON Enerji, Ar-Ge Merkezi Kurarak Karbon Nötr Ekonomiye Geçişi Destekliyor

Güncelleme:

ESCON Enerji, karbon nötr ekonomiye geçiş sürecinde işletmelere yenilikçi çözümler sunmak amacıyla kendi Ar-Ge merkezini kurdu. Şirket, Biruni Teknopark'ta faaliyetlerini sürdürecek ve geliştirdiği teknolojileri ürünleştirerek ihracatı artırmayı hedefliyor.

Global enerji hizmet şirketi ESCON Enerji, karbon nötr ekonomiye geçiş kapsamında sunduğu uçtan uca hizmet ve teknolojileri bir adım daha ileri taşımak üzere kendi bünyesinde bir Ar-Ge merkezi kurdu.

Karbon nötr ekonomiye geçiş sürecindeki işletmelere yenilikçi çözümler sunan global enerji hizmet şirketi ESCON Enerji, bu alandaki çalışmalarını geliştirmek üzere Ar-Ge Merkezini kurdu. Uluslararası alanda teknoloji ve yenilik konusunda fark oluşturmayı amaçlayan girişimlere ev sahipliği yapan Biruni Teknopark'a girmeye de hak kazanan şirket, Ar-Ge merkezi faaliyetlerini burada yürütecek.

"Geliştirdiğimiz teknolojileri ürünleştirip ihracatı artırmayı hedefliyoruz"

ESCON Enerji CEO'su Onur Ünlü, Ar-Ge merkezi ve teknoparka taşınma süreçleri hakkında bilgi verdi. İklim değişikliği ile mücadele ve enerji maliyetlerinde global ölçekte yaşanan artış nedeniyle işletmelerin enerji verimliliğine yönelik çalışmalarına hız verdiğini ve karbon nötr olmayı hedeflediklerini aktaran Ünlü, "Biz de şirket olarak bu süreçte başta ısı pompası, su geri kazanımı ve yeni nesil ısı geri kazanım sistemleri olmak üzere yenilikçi enerji verimliliği çözümlerine odaklanıyoruz. Aynı zamanda bünyemizde geliştirdiğimiz IoT platformumuz Energy Eye ile enerji verimliliğinin ve proses performansının takip ve analizini sağlıyoruz. Bu çalışmalarımızı, kurduğumuz Ar-Ge merkezi ile birlikte bir adım daha ileriye taşıyacak, işletmelerin enerjide karbonsuzlaşmaya ulaşabilmeleri için ileri mühendislik çalışmaları yürüteceğiz. Aynı zamanda geliştirdiğimiz bu teknolojileri ürünleştirerek, uluslararası pazara sunmayı böylece ihracatı artırmayı ve ülkemiz için katma değer oluşturmayı hedefliyoruz" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Teknoloji

Enerji Teknoloji Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title