Haberler

Avrupa'da Elektrikli Araç Satışları Düşerken Hibrit Araçlar Yükselişte

Güncelleme:

Avrupa pazarındaki elektrikli araç satışları düşerken hibrit otomobil satışları artıyor. Elektrikli araçlara getirilen teşviklerin geri çekilmesi, kullanıcıların hibrit araçlara yönelmesine neden oluyor.

Yayınlanan son raporlara göre, Avrupa pazarındaki elektrikli araç satışları önce yıla göre düşüş göstermiş durumda. Ancak hibrit otomobil satışları ise aynı dönemde arttı. Sektördeki birçok uzman tarafından büyük bir şaşkınlıkla karşılanan bu gelişme, yeni bir kullanıcı trendini bizlere gösteriyor olabilir.

Buradaki en önemli sebep olarak, birçok ülkede elektrikli araçlar için getirilen teşviklerin geri çekilmesi gösteriliyor. Araçların fiyatını artıran bu durum, kullanıcıların başka seçenekler yönelmesine neden oldu. İşte konu hakkındaki en önemli detaylar…

Avrupa, düşen elektrikli araç satışlarıyla gündemde

Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği (ACEA) yayınladığı kapsamlı raporda, elektrikli araç satışlarının Mart ayında 134 bin adet seviyesinde olduğunu bildirdi. Bu rakam da %11.3'lük bir düşüşü işaret ediyor. Böylece elektrik modellerin toplam pazar payı da %13 oranına gerilemiş oldu. Buna karşın hibrit sınıfı ise aynı dönemde tam %12.6'lık önemli bir yükseliş gösterdi. Bu sınıfın pazardaki toplam payı ise %29'u buldu.

Bu rakamlar, hibrit motorların geleceği hakkında şimdiden olumlu yorumlara neden oldu. Fiyatları düşme eğiliminde olan tam elektrikli araç markaları ise şarj kapasitesi ve maksimum menzil tarafında çeşitli iyileştirmelere giderek bu negatif tabloyu tersine çevirmeyi hedefliyor. Tüm bu gelişmelerin, günün sonunda kullanıcıların yararına olmasını umuyoruz.

Yeni Mercedes EQA ve EQB Türkiye'de! İşte fiyatlar

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce hibrit araçlar bu başarıyı uzun vadede sürdürebilecek mi? Siz hiç tam elektrikli bir otomobil kullandınız mı? Yanıtlarınızı aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle kolayca paylaşabilirsiniz. Görüşleriniz bizim için çok değerli.

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

Otomobil Teknoloji Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title