Haberler

Teknik Adamlar Konuştu

Beşiktaş Teknik Direktörü Carlos Carvalhal, Fenerbahçe'yi galibiyetleri sebebiyle kutladı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Beşiktaş'ı 2-0 yendikleri derbi maçın ardından yaptığı açıklamada, "Şampiyonluk serisindeki en büyük rakiplerimizden güçlü Beşiktaş karşısından galip ayrılmak son derece mutluluk verici" dedi.

Maç sonu düzenlenen basın toplantısında konuşan Kocaman, ilk yarıda atak bir oyun ortaya koyduklarını, ikinci yarıda ise Beşiktaş'ın üstün olduğunu belirterek, "Maça son derece istekli başladık ve oyunun kontrolünü elimize aldık. Skoru alana kadar ilk 20 dakikalık periyot üstünlüğümüzde geçti. İlk yarının sonlarına doğru Beşiktaş'ın da katılımıyla biraz daha ortada geçen bir maç oldu. Üstün oynadık ancak skoru artıramadık. Bu son dönemdeki sorunlarımızdan biri olarak görünüyor. İkinci yarı rakibimizin gol arayışıyla, Beşiktaş'ın üstünlüğüyle geçti. Üstümüze geldiler. Skoru artıramadık, bu da Beşiktaş'ı oyunun içinde tuttu. Son dakikada gelen gol sadece istatistik açısından görünüyor. Bir avantajı olmadı. Ancak böyle bir maçta, şampiyonluk serisindeki en büyük rakiplerimizden güçlü Beşiktaş karşısından galip ayrılmak son derece mutluluk verici" diye konuştu.

Kocaman, performans olarak biraz dalgalı bir seyir izlediklerini vurgulayarak, "Bu seriyi, şampiyonluk serisine girmeden önce biraz daha stabil hale getirmek en büyük amacımız olacak" ifadelerini kullandı.

Teknik adam, yoğun maç temposu ve buna bağlı olarak takımda yaşanan fiziki düşüşle ilgili bir soru üzerine de, bu durumun ligdeki bütün takımlar için bir sorun olduğunu ifade ederek özetle şunları söyledi:

"Bu bütün takımlara ait sorun olarak görünüyor. Bizim tarafımızdan da genel olarak verecek en doğru yanıt, ilk kez Türkiye'de böyle bir uygulama yapıldı. Benim futbolda bulunduğum süre içinde ilk kez yapıldı. 4 Ocak'ta ikinci yarı başladı. 5 Şubat bugün 32 gün içinde biri kupa olmak üzere 9 resmi maç oynadık. Neredeyse 3 günde bir maça denk geliyor. Diğer takımlar da aynı periyottalar. Yaşayarak öğreneceğiz demiştim. Böyle bir dönem bütün takımları hırpaladı bu çok net görünüyor. Hocalar oyuncu kullanımında çok yıprandılar. Zaman zaman hatalarımız olduğu bir gerçek."

Teknik adam olarak futbol felsefesinde atak oyun tarzını tercih ettiği, bugün Beşiktaş karşısında ilk yarıda bu şekilde oynayıp ikinci yarıda geriye çekildikleri ifade edilerek, bunun nedeni sorulan Kocaman, "Belli birtakım gerekçeler göstermek gerekirse bu sezon için, özellikle hem planlama olarak hem maçların gidişatı ve genel olarak bakıldığında çok sağlıklı bir sezon gibi görünmüyor. Temel amacımız her maçı kazanmaya çalışmak. Bunu zaman zaman hızlı oynayarak, zaman zaman oyunu yavaşlatarak yapıyoruz. Bu benim oyun felsefemin biraz dışında. Bu sene bizim her maçı öyle veya böyle futbolun oyun kuralları çerçevesinde kazanmamız gerekiyor. Bir şekilde kazanmak zorunda olduğumuz biraz farklı bir sene. Bence temel farklılık burada" şeklinde konuştu.

Aynı yöndeki bir soruya da Kocaman, "Bu sene futbolun gerçekleri konusuna odaklanmak çok kolay değil. Hele bizim için biraz daha zor olduğunu, en azından ben kendi adıma söyleyebiliyorum. Bizim temel amacımız, sahaya çıkarken mutlak ve mutlak kazanmayı başarabilmek. Bazen topla atak yaparak bazen de topun arkasına geçerek. Oyunun güzelliklerini ve doğrularını belki play-off şampiyonluk serisine doğru biraz daha yakalayacağımızı umut ediyorum" diye cevap verdi.

Fenerbahçe'nin yeni transferi Moussa Sow da, ilk maçında 3 puan aldıkları için mutlu olduğunu söyledi.

Sow, karşılaşmaya iyi başladıklarını ve Yobo'nun erken gelen golüyle moral bulduklarını dile getirerek, "Stoch ve Alex ile pozisyonlar yakaladık. Oyun üstünlüğü bizdeydi. İlerleyen dakikalarda topu Beşiktaş'a verdik, ama savunmayı iyi uyguladık ve kalemizi gole kapattık. 3 puan aldığımız için çok mutluyum" dedi.

Stadın atmosferiyle ilgili bir soru üzerine Senegalli oyuncu, Fransa'da oynadığı dönemde böyle bir stat atmosferi görmediğini kaydederek, "Fransa ile burası kıyaslanamaz. Gelmeden önce 'Çok ateşli taraftar önünde oynayacaksın' diye anlatmışlardı, ancak bu kadarını beklemiyordum. Muhteşem bir taraftar vardı. Beşiktaş maçıyla başlamam olumlu oldu. Taraftarın her zaman arkamızda olduğunu görmek futbolcu için moral veriyor. Amacım bu taraftara uzun süre hizmet etmek" ifadelerini kullandı.

Sow, daha önce Fenerbahçe'de oynayan Mamadou Niang'ın Türk futbolunun sert oynandığı yönünde kendisini uyardığını vurgulayarak, "Niang, Türkiye'deki futbolun, savunma oyuncuların sertliğini, hakemlerin buna müsamaha gösterdiği anlatmıştı. Bu akşam ben de bunu gördüm. Ancak şikayet edecek bir şey yok. Burası Türkiye, futbol sert oynanıyor. Ancak buraya uyum sağlayacağım" diye konuştu.

Senegalli futbolcu, Türk futbolunun iyi bir düzeyde olduğunu dile getirerek, "Teknik kapasitesi yüksek, üst düzey oyuncular var. Türk futbolunun çok kaliteli olduğunu düşünüyorum. Bu akşam da iyi oynadık ve biz büyük takımız, maçı kazandık. Karşımızda da büyük bir takım olan Beşiktaş vardı, onlar da iyi oynadı" dedi.

Fenerbahçe'nin Nijeryalı futbolcusu Joseph Yobo ise, maça iyi başladıklarını ve golü bulduklarını kaydederek, "Golden sonrası bizim için daha kolaydı. Ancak derbide neyin ne olacağı belli olmuyor. İlk yarıdaki performansımız iyiydi. İkinci yarı biraz daha farklıydı. Bu tip maçlarda önemli olan 3 puandır. 3 puan aldığımız için mutluyuz" ifadelerini kullandı.

Oynadığı diğer takımlarda ve özellikle milli takımında duran top organizasyonlarında çok fazla yer alan biri olduğunu anlatan Nijeryalı oyuncu, şunları söyledi:

"Burada yavaş yavaş daha fazla görüneceğim. Bu golün anlamı var. Eşim maçtan önce gol atabileceğimi söylemişti. Ben de ona golün sözünü verdim. Belki onun sayesinde de gol olmuştur. Ailem stada gelip, bizi desteklediler. Daha çok milli takımda önemli maçlarda önemli goller atıyorum. Burada da gollerim gelecektir."

Karşılaşmada Egemen Korkmaz ile yaşadığı tartışmayla ilgili soru üzerine Yobo, "Ben takım oyuncusuyum. Takımın kazanması için elimden geleni yapıyorum. Maçın ilerisine geçecek, futbolun dışına çıkacak kavgalar nasıl önlenir, bunu çok iyi biliyorum. Rakip takım oyuncusu da kendi takımı için mücadele ediyor. Kazanmak çok önemliydi. Bu önemli derbiden 3 puanla ayrıldığımız için çok mutluyuz" şeklinde konuştu.

Bu arada Yobo, basın toplantısına 2 yaşındaki oğlu Joey ile birlikte geldi.

BEŞİKTAŞ CEPHESİ

Beşiktaş Teknik Direktörü Carlos Carvalhal ise, öncelikle Fenerbahçe'yi galibiyetinden dolayı tebrik ederken, "Benim görüşüme göre maçı kazanan taraf sahada iyi olan taraf değildi" diye konuştu.

İlk yarıda hızlı ataklara çıkmaya çalıştıklarını ifade eden Portekizli çalıştırıcı, şunları söyledi:

"Ama rakip kontrollü atağa çıkmaya çalışırken, en az rakip kadar pozisyon bulduk. Ancak maalesef kornerden gol yedik. İkinci yarıda roller biraz değişti. Biz kontrollü atağa çıkarken, rakip hızlı ataklarla çıkmaya çalıştı. Kontrollü atakların sonucunda birkaç pozisyon bulduk. En azından sadece Ernst'in 3 gol atma pozisyonu vardı. Rakip ise ikinci yarıda kontratakla çıkmaya çalıştı. Kalemize gelmekte sıkıntı çektiler. Son dakikalarda gelen gol, beraberliği yakalamakta çaba sarf ettiğimiz, Egemen'i öne koyduğumuz risk anlarında bize verilen cezaydı."

Carlos Carvalhal, son 3 maçın kaybedilmesinin ardından önlerindeki Braga ve Sivasspor maçlarında oyuncuları nasıl psikolojik olarak toparlayacağı yönündeki sorunun yanı sıra Quaresma ve Fernandes'in böyle bir maçta nasıl etkide bulunabilecekleri yönündeki soruyu şu şekilde yanıtladı:

"Ben burada olmayan futbolcularla ilgili konuşmuyorum. Yanımızda olmayan arkadaşlarımızla veya hakemlerle ilgili konuların yanı sıra hafta içinde yaşanan sıkıntılar konusunda bir şekilde bahane veya yorum yapmak istemiyorum. Hoca olarak yapmam gereken takıma moral vermek, maçlar için onları hazırlamak. Şans vereceğim oyuncuları da mental olarak hazırlamak." Carvalhal, uzun zamandır oynamayan Ersan Gülüm'ün yanı sıra genç oyuncu Tanju gibi oyuncuları hazır tutmanın bir diğer görevi olduğunu vurgulayarak, "Bugün aldığımız skordan mutlu değiliz, üzgünüz. Ersan ve Tanju'nun mücadelesinden ve genel olarak takımın istek ve arzusundan mutluyuz. Eminim ki Beşiktaş taraftarı da üzgündür. Onların da takımın sahada gösterdiği mücadeleyi gördüğüne inanıyorum" diye konuştu.

Ersan ve Tanju'yu bugünkü maçta oynatmanın risk olup olmadığı yönündeki soruyu yanıtlayan siyah-beyazlı takımın çalıştırıcısı, buna katılmadığını dile getirdi.

Bugün sorumluluğun kimde olduğu yönündeki soruyu yanıtlayan Carvalhal, "Bence Beşiktaş bugün futbol oynadı. Bazen bir oyuncu büyük eksiklikmiş gibi gelebilir. Çok işin içinde olunmadığı zaman veya takımın içinde bulunulmadığında bu tür şeyleri görmek mümkün olmayabilir. Takımdaki bütün oyuncular bugün sahada istek ve arzularını gösterdiler. Özveriyle oynadılar. Bundan mutluyum" diye konuştu.

Carlos Carvalhal, geçtiğimiz haftayı değerlendirdiklerinde Fenerbahçe maçına sıkıntılarla girdiklerini ifade ederek, "Böyle bir maça oyuncuları mental olarak hazırlamak zorundasınız. Bu maçın sonucundan hiçbir şekilde mutlu değilim. Ancak oyuncularımı bu kadar sıkıntı içinde bu şekilde sahada görmek beni mutlu etti. İkinci yarıda Fenerbahçe'yi geriye itmek, devamlı orta sahadan oynamak, Fenerbahçe'ye kontratak vermemek, kornerler, bu kadar sıkıntı düşünüldüğünde ve rakibin Fenerbahçe olduğu düşünüldüğünde sıkıntılı herhangi bir durum düşünmemeliyiz. Hafta içinde yaşadığımız sıkıntılar malum. Maçın kritiğini siz gazeteciler yapacaksınız. Ama maçı kazanma arzusuyla mücadele etmek ortada' şeklinde konuştu.

Beşiktaş'ta tam 374 gün aradan sonra formasına kavuşan Ersan Adem Gülüm de, maçın bazı bölümlerinde iyi oynadıklarını vurgulayarak, "Üst üste 3 kötü mağlubiyet aldık. Artık bunlar geride kaldı, Sivasspor deplasmanından 3 puan almak istiyoruz" diye konuştu.

Kötü bir sakatlığın ardından, 1 yıl sonra sahalara döndüğünü ifade eden Ersan, oynadığı mevkiyle ilgili bir soruya, "Taktiksel olarak hocam fazla çıkmamamı istedi. Çünkü 1 yıldır oynamıyordum. Sürekli bindirme yapsaydım kondisyon olarak 90 dakikayı çıkaramazdım. Kariyerimde birkaç kez sol bekte oynadım. Atağa çıkmayı seviyorum ama 90 dakikayı çıkarmak için fazla ileri çıkmamam gerekiyordu. Hocam da taktiksel olarak çıkmamı istemedi" diye yanıt verdi.

Ersan, duran toptan gel yediklerini belirterek, "Aslında biz duran toptan gol atarız diye düşünüyorduk, çünkü uzun boylu savunma oyuncularımız vardı. Ama maalesef olmadı" dedi.

Siyah-beyazlıların Alman futbolcusu Fabian Ernst de, Fenerbahçe karşısında gol pozisyonları yakaladıklarını ancak bunları değerlendiremediklerini söyledi.

Ernst, maça defansif oynayıp, kontratak fırsatları bulma amacıyla başladıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"İlk yarıda iyi ani ataklar bulduk ama son pasları iyi atamadık. İkinci yarıda oyunun hakimiydik ama olmadı. İlk yarıda daha fazlasını yapabileceğimizi hissettik. Alan ve boşluklar bulmaya başladık. Takıma oynadığım yer açısından hücum ve savunmada destek olmam gerekiyor. Mustafa'nın bana verdiği pası kullanmam gerekiyordu. 2 fırsat buldum ama gol atamadım."

Bu arada takımda finansal konularda sıkıntı yaşandığı ile ilgili bir soruya, sadece maçla ilgili sorulara yanıt verileceğinin belirtilmesi üzerine iki oyuncu da cevap vermedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Carlos Carvalhal Fenerbahçe Beşiktaş Türkiye Spor Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title