Haberler

TBMM'de, satranç turnuvasında dereceye girenler ödüllendirildi

Güncelleme:

TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) 101'inci kuruluş yılı kapsamında Kamu Denetçiliği Kurumu ile Türkiye Satranç Federasyonu iş birliğinde düzenlenen '23 Nisan Çevrimiçi Ombudsmanlık Satranç Turnuvası'nda dereceye giren öğrencilerin ödülleri TBMM'de düzenlenen törenle verildi.

TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) 101'inci kuruluş yılı kapsamında Kamu Denetçiliği Kurumu ile Türkiye Satranç Federasyonu iş birliğinde düzenlenen ' 23 Nisan Çevrimiçi Ombudsmanlık Satranç Turnuvası'nda dereceye giren öğrencilerin ödülleri TBMM'de düzenlenen törenle verildi.

Törene, TBMM Başkanı Mustafa Şentop da katıldı. Şentop, TBMM Başkanı olarak bundan sonraki 23 Nisan'larda bu anlamlı etkinliğin devam etmesini istediğini söyledi. Şentop, "Satranç, masa oyunları arasında, tarih boyunca icat edilen en başarılı ve en stratejik oyundur. Böyle bir oyunda başarılı olmak düşünme gücü yüksek bir kişi olmayı gerektirmektedir. Turnuvaya katılan her kardeşimizin de düşünme gücünün yüksek bir seviyede olduğuna eminim. Satranç, Hindistan'da ortaya çıkmış; Çin'de, Orta Asya'da, Mezopotamya'da, Anadolu'da oynandığı yapılan araştırmalarda tespit edilmiş bir zeka oyunudur" dedi.

Satranç oyununun Hintli bir bilge tarafından icat olunduğunun bilindiğini belirten Şentop, "Tarihi 4 bin yıl geriye giden ve insanların ilgisinin sürekli arttığı bu zeka oyunu için, sizin tabirinizle 'popülerliğini hiç kaybetmeyen yegane oyundur' desek yanlış olmaz. Hatta bugün milyonlarca kişi tarafından cep telefonlarına indirildiğini ve en beğenilen oyunlardan biri olduğunu biliyoruz" diye konuştu.

Satrancın, bir oyundan ibaret olmadığını kaydeden Şentop, "Edebiyattır, stratejidir, sanattır, rekabettir velhasıl bizatihi hayatın kendisidir. Satranca, özellikle gençlerin, sizlerin ilgisinin her geçen gün artması beni ziyadesiyle mutlu ediyor. Sizlerin satrançta olduğu gibi maddi ve manevi değerlerimizi korumak için aklınızı, öngörünüzü kullanacağınıza, sabırla ve sebatla çalışacağınıza olan inancım artıyor" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Meclis Başkanı Mustafa Şentop, Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, TSF Başkanı Gülkız Tulay ile protokol üyeleri, turnuvada dereceye giren çocuklara ödüllerini verdi ve hatıra fotoğrafı çektirdi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

23 Nisan Politika Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title