Haberler

Tarihi Konak Devlet Eliyle Restoran Oldu

Sivas Hizmet Vakfı olarak kullanılmaya başlayan Tarihi Osmanağa Konağı yapılan düzenlemelerin ardından restorana dönüştürüldü.

Sivas Valiliği tarafından 2003 yılında restore edilerek Sivas Hizmet Vakfı olarak kullanılmaya başlayan Tarihi Osmanağa Konağı yapılan düzenlemelerin ardından restorana dönüştürüldü. Kentte 1868 yılında yapılan ve 2003 yılında Sivas Valiliği tarafından restore edilerek Sivas Hizmet Vakfı'nın kullanımına sunulan Tarihi Osmanağa Konağı İl Özel İdaresi tarafından yapılan düzenlemeler ardından restorana dönüştürüldü. Özel İdare'ye bağlı Sivas Buruciye Turizm El Sanatları Anonim Şirketi'nin işteceği restoran düzenlenen tören ile açıldı. Açılış törenine Vali Ali Kolat, Yardımcıları İsmail Karadaş ve İsmail Koşum, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve protokol üyeleri katıldı. Öncelikli olarak müşterilere yöresel yemeklerin sunulacağı konağın bir bölümünde de Sivas'a özgü el sanatları ürünlerinin yer aldığı köşe oluşturuldu. Gelen müşterilere bu ürünlerin de satışının yapılacağı belirtildi. Vali Ali Kolat konağın bahçesinde yapılan gözlemelerden yanında bulunan protokol üyelerine ikram etti. Vali Kolat, konağın restoran olarak hizmet verecek olmasında ticari amaç güdülmediğini belirterek, şöyle dedi:

"Burası kültürle lezzetlerin birleştiği bir nokta olarak değerlendirilmeli. İlimizdeki konakların daha fonksiyonel bir hale gelmesini istiyoruz. 'Bu konakları nasıl bir çalışma yaparız da daha fonksiyonel bir hale getiririz? diye düşündük ve burasının da örnek olmasını istedik. Böyle bir çalışmaya girdik. Umarım başarılı oluruz. İleride sistemi oturttuğumuz zaman belki de biz devreden çıkacağız ve buraların işletmesini esnafımıza vereceğiz. Biz istiyoruz ki tüm tarihi konaklarımız marka haline gelsin ve Sivas'ın tanıtımına katkı sağlasın. Herkese hizmet edecek değişik konseptler olsun istiyoruz. Bu da bir örnek çalışmadır. " - Sivas

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title