Haberler

Talat-pascoe Görüşmesi

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, BM Genel Sekreteri'nin Siyasi İşler Yardımcısı Lynn Pascoe ile Görüşmesinde Sorun ve Sıkıntılarını Ortaya Koyduğunu, Olumlu Yanıtlar Aldığını ve Uygulamanın Zaman İçinde Görüleceğini Söyledi.

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, BM Genel Sekreteri'nin Siyasi İşler Yardımcısı Lynn Pascoe ile görüşmesinde sorun ve sıkıntılarını ortaya koyduğunu, olumlu yanıtlar aldığını ve uygulamanın zaman içinde görüleceğini söyledi.

BM'nin çözüme desteği ile Kıbrıs Türkü'ne uygulanan kısıtlama ve izolasyonlara ilişkin duruşunda bir değişiklik olmamasının Kıbrıs Türkü'nü teşvik ettiğine işaret eden Talat, esas hedefin bütünlüklü çözüme ulaşmak olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Talat, dün akşam Kıbrıs'a gelen BMGS'nin Siyasi İşler Yardımcısı Lynn Pascoe ile bugün yaklaşık 1.5 saat süren görüşmeden çıkışnda, basına açıklamalarda bulunup, soruları yanıtladı.

Ziyaretiyle ilgili kısa bir açıklama yapıp, gazetecilerden soru kabul etmeyen Pascoe ise daha geniş açıklamaları yarınki basın toplantısında yapacağını söyledi.

Lynn Pascoe, bugün saat 18.45'te, Cumhurbaşkanı Talat ile makamında yeniden bir araya gelecek ve çay içecek.

Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat açıklamasında, Pascoe ile oldukça verimli bir görüşme gerçekletirdiklerine işaret ederek, Türk tarafının son zamanlardaki bazı kaygılarını ve yaşanan bazı tartışmaları konuşma fırsatı bulduklarını belirtti.

BM'nin çözüme desteği ve Kıbrıs Türkü'ne uygulanan kısıtlama ve izolasyonlara ilişkin duruşunda bir değişiklik olmamasının Kıbrıs Türkü'nü teşvik ettiğine dikkat çeken Talat, "Kıbrıs Türk tarafı olarak, 23 Mayıs'ta Hristofyas ile birlikte kararlaştırdığımız zeminde verimli bir ilişkiye geçebilmek ve sorunu çözebilmek için yapıcı müzakereler gerçekleştirmek için en iyisini yapacağız. Kıbrıs Türk tarafının taahhüdü devam ediyor" dedi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Talat, süreçteki sıkıntıların nasıl aşılacağı konusunun konuşulup, konuşulmadığına ilişkin soruya yanıtında, "Bu gibi sorunların aşılabilmesi için uygulamaya bakmak gerekir ve zamana ihtiyaç var" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Talat, Pascoe ile görüşmesinde sorun ve sıkıntılarını ortaya koyduğunu, olumlu yanıtlar aldığını ve uygulamanın zaman içinde görüleceğini söyledi. Türk tarafı için esas hedefin bütünlüklü çözüme ulaşmak olduğunu, bunun için de BM'nin desteğine ihtiyaç duyduklarını kaydeden Talat, BM'ye güvendiklerini belirtti.

Talat bir başka soruya verdiği yanıtta, Pascoe'nun bu akşam Rum Yönetimi Lideri Hristofyas ile gerçekleştireceği yemeğe katılmayacağını söyledi.

Davet edildiği halde katılmama kararı aldığını kaydeden Talat, bu kararında, daha önce basında da yer alan birçok nedenin etken olduğunu ifade etti.

BMGS'nin Siyasi İşler Yardımcısı Pascoe da açıklamasında, oldukça iyi bir görüşme gerçekleştirdiğini söyledi.

Neler olduğunu öğrenmek ve sürecin ilerlemesi için ne yapmak gerektiğini öğrenmek için geldiğini belirten Lynn Pascoe, dünyanın Kıbrıs konusuyla yakından ilgilendiğini ve uluslararası topluluğun Kıbrıs'taki duruma büyük ilgi gösterdiğini kaydetti.

Pascoe, "Özellikle iki liderin 21 Mart ve 23 Mayıs açıklamaları sonrasında sürecin hızlı bir şekilde ilerleyeceği ve Kıbrıs konusunun çözümleneceği yönünde büyük bir umut ve beklenti var" diyerek, iki lidere tam destek verdiklerini ve yardımcı olmak için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını da belirtti.

(MG-NO-NO-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 6 Mayıs günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Kabine toplantısı ne zaman? Kabine Toplantısı saat kaçta başlayacak? ÖĞRETMEN ATAMA TAKVİMİ! MEB Öğretmen kadro ve branş dağılımı belli oldu mu, kaç bin atama yapılacak? Bahar dizisi Dora kim, gerçek adı ne? Yasemin Kay Allen kimdir, kaç yaşında? Mahmut Tanal kimdir? Halk Tv konuğu Mahmut Tanal kaç yaşında, nereli? Mahmut Tanal biyografisi! BAHAR 12. Bölüm yayınlanmayacak mı? Bahar yeni bölüm fragmanı neden yok? 11 yaşındaki öğrencisini istismar eden 24 yaşındaki kadın öğretmen kimdir? Olay nerede oldu? Bahar 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki! Kurban Bayramına kaç gün kaldı? 2024 Kurban Bayramı tatili ne zaman, kaç gün? 6 Mayıs 2024 Pazartesi TV YAYIN AKIŞI: Televizyonda bugün neler var? Kanal D, Star TV, ATV, Show TV, TRT1, NOW TV Hıdırellez nedir, ne zaman kutlanır? Hıdırellez dilekleri nasıl yapılır, hangi dualar okunur? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 6 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Kar yağışı Mayıs ayında olacak mı? Bu hafta kar yağacak mı? Meteoroloji'den 11 şehir için kar uyarısı! İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024! İstanbul baraj doluluk oranı nedir? Baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? A101 AKTÜEL KATALOĞU 7-9 MAYIS | A101'e gelen ürünler! A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title