Haberler

Talat Paşa Komitesi Toplandı

Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti (KKTC) Eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Türkiye'nin Kopenhag Kriterleri'ni Süratle Yerine Getirdiğini Gören Batı Ülkelerinin Endişe İçinde Olduğunu Belirterek, "Her Şeye Evet Denilse de Türkiye'nin Karşısına Ermeni Meselesini Çıkaracaklar" Dedi.

Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti (KKTC) eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Türkiye'nin Kopenhag Kriterleri'ni süratle yerine getirdiğini gören Batı ülkelerinin endişe içinde olduğunu belirterek, "Her şeye evet denilse de Türkiye'nin karşısına Ermeni meselesini çıkaracaklar" dedi.

Talat Paşa Komitesi, Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti (KKTC) eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın başkanlığında Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörlük Binası'nda toplandı. Toplantıya, Rauf Denktaş'ın yanı sıra ünlü yazar Prof. Dr. Erol Manisalı, İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu, eski Devlet Bakanı Prof. Dr. Şükrü Sina Gürel, emekli Korgeneral Yaşar Müjdeci ile çok sayıda öğretim görevlisi ile emekli askerler katıldı.

Toplantısı öncesi konuşan Rauf Denktaş, Lokmacı Üst Geçidi'nin kaldırılmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Denktaş, barikatın kaldırılmadığını belirterek "Bu barikat, 1963'te Rumlar bize saldırdığında Türk mahallesine giriş noktasıdır. Orada mücahitler direnmiştir ve hattı geçememiştir. Dolayısıyla 1963'ten buyana sınırımızı teşkil etmektedir. Bu sınır çarşının içerisindedir. Esnaf bunun açılmasının iyi olacağı söylenerek kandırılmıştır ve ikna edilmiştir. Onun baskısı altında Rumlar sınır olduğu için bir üst geçit yapılmıştır. Rum üst geçidi de kabul etmemiştir. Şimdi yapılan muamele üst geçidin kaldırılmasıdır. Barikat, sınır oradadır, alınan tedbirler 1963'ten buyana devam etmektedir. Üst geçidin kaldırılması tabiatıyla başlangıçta etkilemiştir sınırda mı kaldırılıyor, tedbirlerde mi kaldırılıyor diye sonra anlaşılmıştır ki, Sayın Talat ile askeri makamlar koordine ederek bir karara varmışlardır. Koordinasyon anlaşılıncaya kadar bazı iletişimsizlikler yanlış intiba vermiştir" dedi.

Bazılarının konuyu istismar ettiğini söyleyen Denktaş, Türkiye'de de 'Kıbrıs Türkleri birleşmek istiyor, Türk askeri istenmiyor' diye yaygara koparıldığını ve büyük bir yara alındığını belirterek, "Bu yarayı kapatmak mecburiyetindeyiz. Bugün Sayın Talat'ın barikat ile ilgili ve askerin sınırlarımızdaki anayasal düzen ile ilgili bir açıklaması vardır. Yani düzeltmek için gereğini yapmaktadır. Ümit ederim herkes dersini alır bundan. Kıbrıs, Türkiye için stratejik bir adadır. Türkiye Kıbrıs'tan elini çekerse Sayın Korutürk'ün deyimi ile 'Denizlere açık bir ülke' olmaktan çıkar. Kıbrıs Türkleri, burada 400 yıldır sınır bekçileridir. Ada, bunun sayesinde kurtarılmıştır" şeklinde konuştu.

Denktaş açıklamasında, Kıbrıs Barış Harekatı olmasaydı bugün Kıbrıs'ta tek bir Türk'ün olmayacağını söyleyerek bütün dünyanın ve Rum kesiminin tek uğraşının Türk askerini adadan çekmek olduğunu ifade etti. Askerin çekilmesi halinde bir Ege meselesi ortaya çıkacağını savunan Denktaş, bir Yunan oyununa başlanacağını ve Ermeni meselesi, ekümeniklik meselesi adı altında Türkiye'yi parçalamak için her şeyin gündeme geleceğini söyledi.

2007 Ocak-Mayıs ayları arasında gerçekleştirilmesi düşünülen, Alman Federal Meclisi Üyesi milletvekili Hakkı Keskin ile dayanışma, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in Lozan'daki yargılanması, ABD Temsilciler Meclisi'ne yeniden verilen Ermeni Soykırım Tasarısı'na karşı mücadele ve Fransa'da meclis gündemindeki Ermeni soykırımını tanıma kararına karşı yürütülecek çalışmalardan oluşan 4 eylem planının görüşüldüğü toplantıda konuşan Talatpaşa Komitesi Sekreteri Ferit İlsever ise ABD'nin Irak ve Ortadoğu'da kaybettiğini söyleyerek "ABD'nin büyük Ortadoğu planı duvara çarpmıştır. Türkiye hedeftir. ABD, yeni büyük çılgınlıklara hazırlık yapıyor" dedi.

İlsever'in ardından Ermeni soykırımı iddiaları ile mücadele konusunda söz alan Denktaş, Türkiye'nin Kopenhag Kriterleri'ni süratle yerine getirdiğini gören Batı ülkelerinin endişe içinde olduğunu ve Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) üyeliği konusunda önlerine yeni engeller çıkarıldığını belirtti.

"Her şeye evet denilse de Türkiye'nin karşısına Ermeni meselesini çıkaracaklar" diyen Denktaş, toplantıda görüşülen ve ABD Temsilciler Meclisi'nin gündeme getirdiği Ermeni soykırımına karşı mücadele planının, Türkiye'nin AB üyeliği önündeki en büyük engellerden birini kaldırmakla ilgili olduğunu söyledi.

(KT-ED-RA-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 7 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 7 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 7 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansı var mı? Fenerbahçe nasıl şampiyon olur? Şampiyonlukta ikili averaj mı genel averaj mı? Ligde puanlar eşit olursa kim şampiyon olur 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title