Haberler

Taksim'de Bombalı Çanta Ele Geçirilmesi Olayı

Beyoğlu'nda Bir İşyerinin Önüne Bırakılan Patlayıcıların Taksim Polis Noktası'nın Havaya Uçurulması İçin Kullanılmak İstendiği İleri Sürüldü. Kanlı Eylemin Tertipçileri Arasında Olduğu İddia Edilen 3 Zanlının Yakalanması ile Birlikte Gözaltı Sayısı 4'e Yükseldi.

Beyoğlu'nda bir işyerinin önüne bırakılan patlayıcıların Taksim Polis Noktası'nın havaya uçurulması için kullanılmak istendiği ileri sürüldü. Kanlı eylemin tertipçileri arasında olduğu iddia edilen 3 zanlının yakalanması ile birlikte gözaltı sayısı 4'e yükseldi.

Edinilen bilgiye göre, kadın zanlı Aslı D., Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından uzun bir süredir adım adım izleniyordu. Eyleme kısa bir süre kala takip edildiğini anlayan şahsın yakalanmamak için sırtındaki patlayıcıları çanta ile birlikte bir işyerinin önüne bırakıp kaçmak istediği iddiası, istihbarat birimlerini harekete geçirdi. İstihbaratçıların takibi, asıl hedefin belirlenmesi için son ana kadar titizlikle devam etti. Ancak takibin anlaşılması üzerine operasyon süreci de hızlandırıldı. Olası bir patlama ile çok sayıda kişinin hayatını kaybedeceğini düşünen polis, durumu bomba imha ekiplerine bildirdikten sonra olay yerinden kaçan şahsın yakalanması için harekete geçti. Yakalamanın ardından kadın zanlı, sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü. İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin ısrarlı takibi sonucu kanlı bir eylemin önüne geçilmiş olduğu kaydedildi.

Kadın zanlının sırt çantasında yapılan incelemelerde ise, 3 kilo 900 gram A-4 tipi plastik patlayıcı ile 2 kilogram TNT'in bulunduğu ortaya çıktı. Zanlının yakalanmasının ardından kendisiyle birlikte takip altında tutulan 3 kişi de, daha sonra Şişli'de gözaltına alındı.

Kadın zanlı Aslı D.'nin, terör örgütü PKK'nın Kuzey Irak'taki kamplarında askeri ve siyasi eğitimin yanı sıra bomba yapımında da eğitim aldığı ileri sürüldü. Aslı D.'nin yakalandığında üzerinde bir miktar bomba olduğunu söylediği, diğerini bırakınca kendisini de patlatacağını söylediği öne sürüldü. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 4 kişinin emniyetteki sorguları sürüyor.

(AS-KT-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title