Haberler

Taison'dan Dinamo Kiev maçındaki ırkçı tezahüratlara cevap

Güncelleme:

Dinamo Kiev maçında ırkçı tezahüratlara maruz kalan Shakhtar Donetsk'in yıldızı Taison, "Irkımı seviyorum, ten rengim için savaşıyorum. Yaptığım her şey sadece bunun için. Böylesine insanlık dışı ve ahlaksızca bir davranış karşısında asla sessiz kalmam." dedi.

Ukrayna Premier Lig maçında Dinamo Kiev taraftarlarının ırkçı tezahüratlarına el hareketiyle karşılık verdiği için kırmızı kart gören Shakhtar Donetsk'in Brezilyalı futbolcusu Taison, yaşananlara sosyal medya aracılığıyla tepki gösterdi. Taison, Instagram hesabından yaptığı açıklamada, kendisine destek mesajı gönderenlere teşekkür ederek, "Irkımı seviyorum, ten rengim için savaşıyorum. Yaptığım her şey sadece bunun için. Böylesine insanlık dışı ve ahlaksızca bir davranış karşısında asla sessiz kalmam. Gözyaşlarım kızgınlık, durumu kabullenmeme ve o an bir şey yapamamaktan kaynaklanan çaresizlikten dolayıydı." ifadelerini kullandı.

"BAŞIMI DİK TUTUP HER ZAMAN SAVAŞACAĞIM"

Irkçılığa karşı mücadele etmeyi sürdüreceğini belirten 31 yaşındaki orta saha oyuncusu, "Bizlere böyle anlarda güçlü olmamız, haklarımız ve eşitlik için savaşmamız öğretildi. Başımı dik tutup her zaman savaşacağım. Irkçı bir toplumda sadece ırkçı olmamak yeterli değil, aynı zamanda ırkçılığa karşı mücadele de etmeliyiz. Futbol ve dünya daha fazla saygıyı hak ediyor." yorumunu yaptı.

ESKİ BEŞİKTAŞLI DENTİNHO DA AĞLAMIŞTI

Ukrayna liginin 14. haftasında Shakhtar Donetsk'in 1-0 kazandığı Dinamo Kiev maçının 74. dakikasında Taison'un rakibine yaptığı faulün ardından oyun durmuştu. Taison, bu sırada Dinamo Kiev tribünlerinden kendisi ve vatandaşı Dentinho'ya yönelik yapılan ırkçı tezahürata dayanamayarak taraftarlara el hareketiyle karşılık vermiş, ardından topu sert bir şekilde tribüne doğru göndermişti. Taison ve vatandaşı Dentinho, olay nedeniyle gözyaşlarına hakim olamamış, maçın hakemi ise yaşananlar sonrası Taison'u kırmızı kartla cezalandırmıştı.

Kaynak: AA / Spor

Shakhtar Donetsk Dinamo Kiev Ukrayna Haberler

500

Yorumlar (10)

Mk4:

İnsan oğlu din dil ırk reng uzerinde tartişmalari ne kadarda cahilce ve aşağlikça bi yaklaşim sonuçta bi arap bi turk bi kürt bi yahudi bi mumin bi hiristyan bi kadin bi erkek bi siyah bi beyaz hepsini bi araya getirin hepsinin birer parmağini ayni anda kesin din dil ırk renk farkli olabilir ama hepsinin gözönde ayni yaş gelecek çünku hepsi insan nitekim üstunluk ancak takva sahipleridir hadisi unutulmamalidir

21
1
yanıtYanıtla
LOBERDE:

keşke benim de ten rengim böyle olsa çok güzel ten rengi var bu latin amerikalıların

8
0
yanıtYanıtla
MTT:

Hayvan bile yapmıyor bunu hangi çağda yaşıyoruz eeeyyyy ukrayna. utan bu yaptığından utaaaann

3
0
yanıtYanıtla
Memleketim:

Cahil toplumun cahilce tezahurati.

2
0
yanıtYanıtla
suat Deniz:

Önce insanlık illede insanlık. . .

0
0
yanıtYanıtla
GEREĞİ DÜŞÜNÜLDÜ:

Biz insanı yarattık onu Meleklerden üstün kıldık bazılarını aşağıların aşağısı yaptık diyor YARADAN. herkez kendini düşünüp bir yere koysun

0
0
yanıtYanıtla
TEAM SYSTEM:

Burada aptalca yorumlar yapıp insanları kin ve nefret içine düşürmeyin kendini Müslüman zannedenler !

yanıt0
yanıt0
KARDEŞ:

Ey insanlar! Müslüman Müslümanın kardeşidir. Böylece bütün Müslümanlar da kardeştir. Allah katında en hayırlınız, Allahtan en çok korkanınızdır. Arab?ın Acem?e, Acem?in Arab?a, sarı ırkın siyah ırka, siyah ırkın da sarı ırka üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak takvâ iledir.

0
0
yanıtYanıtla
team system:

Müslüman Müslümanın kardeşini gördük barış pınarı harekatında yıllarca savunduğunuz Filistin bile Suriye ile ilgili kararda Türkiye karşıtı tavır sergiledi sende gelmişsin burada Müslüman Müslümanın kardeşidir edebiyatı yapıyorsun boş boş yorum yapma hala insanları kandırma uyutma peşindesiniz .

yanıt0
yanıt0
team system:

Bana rengimden yada ırkımdan dolayı ırkçı tezahürat yapsalar hiç aldırmam eğlenmeme bakarım , bir türlü alışamadılar böyle durumlara , ben çok akıllıca ve güzel cevaplar veririm yapılandan hiçte rahatsız olmam asla ezik bir ruh hali göstermem onlara !

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title