Haberler

    Süper Lig'de Kış Bir Başka Oluyor

    Güncelleme:

    Spor Toto Süper Lig kulüplerinde kış transfer döneminin ardından 27 yabancı oyuncu yeni takımlarında forma giydi.

    Spor Toto Süper Lig kulüplerinde kış transfer döneminin ardından 27 yabancı oyuncu yeni takımlarında forma giyerken, bu isimlerin 19'u Türkiye'de ilk kez top koşturuyor.

    Türkiye Futbol Federasyonu'nun resmi yayın organlarından Tam Saha dergisinde yer alan araştırmaya göre, ara transfer döneminde Süper Lig'deki 18 kulüpten 16'sı en az bir yabancı futbolcuyu renklerine bağladı. Bu zaman diliminde yabancı transferine ihtiyaç duymayan iki kulüp ise Fenerbahçe ile Kasımpaşa oldu.

    Yabancı tercihinde Galatasaray, Çaykur Rizespor ve Elazığspor en aktif kulüpler olarak ön plana çıktı. Bu üç kulüp üçer yeni yabancıyı kadrolarına kattı. Yeni gelenler içinde ülke futboluyla tanışan en popüler isim Alexander Hleb. Torku Konyaspor'un Belaruslu yıldızı geçmişte Barcelona ve Arsenal gibi Avrupa futbolunun önde gelen kulüplerinde forma giymişti.

    GEÇMİŞ YILA ORANLA DÜŞÜŞ VAR

    Geçmiş yıllara göre Süper Lig'de kulüpler, özellikle yabancı futbolcu konusunda çok fazla aktif değildi.

    Bu yıl sadece 27 ithal isim kulüplerin tercihi oldu. Bu sayı geçen yıl 35 şeklinde istatistiklere yansımıştı. Bu 27 isimden 10'a yakını, ülke sınırları içinde kulüp değiştirdi. Beşiktaşlı Eneramo Kardemir Karabükspor'un yolunu tuttu. Eskişehirsporlu Tello, Elazığspor'la anlaştı. Galatasaraylı Dany, Beşiktaş'a transfer oldu. Kardemir Karabüksporlu Lualua, Çaykur Rizespor'a geçti. Mersin İdmanyurdu oyuncularından Lawal, Eskişehirspor'u, Joseph Boum da Medical Park Antalyaspor'u tercih etti. Bazı kulüpler de geçmişte Süper Lig'de oynayan isimlere yöneldi. Gaziantepspor, bonservisi son olarak Trabzonspor'da bulunan Sapara'yı, Elazığspor da Cangele'yi aldı.

    Hleb dışında Süper Lig'e gelen yeni ithal isimlerin performansı merakla bekleniyor. Geçen yıl ara transferde gelen 35 ithal isimden çoğu, sezon sonu itibarıyla kulüplerinden ayrıldı. Uyum sorunu yaşamadan katkı verenler, Didier Drogba ve Wesley Sneijder ( Galatasaray ), Pierre Webo (Fenerbahçe), Darvydas Sernas ve Rostlan Kouemaha (Gaziantepspor), Marko Simic (Kayserispor), Björn Vleminckx (Gençlerbirliği), Theofanis Gekas (Akhisar Belediyespor) ile Tidiane Sane (Elazığspor) olmuştu.

    Kış transferlerinde yabancı oyuncu transferinde aktif olan Galatasaray'da Riera, Dany ve Amrabat ile yollar ayrılırken, yerlerine Telles, Burdisso ve Hajrovic getirildi. Sarı-kırmızılılar gibi yabancı oyuncu transferinin bir diğer aktif kulübü Elazığspor oldu. Onlar da üç yabancıyı kadrolarına kattı. Bu sezon dört yabancısıyla yollarını ayırıp, üç yeni yabancıyı renklerine bağlayan Elazığspor'un yeni yabancıları, Spor Toto Süper Lig'e "yabancı" olmayan Tello ve Cangele ile Bosna Hersek Milli Takımı oyuncusu Vranjes.

    SÜPER LİG'E VEDA EDENLER

    Ara transfer döneminde Süper Lig kulüpleri 27 ithal ismi renklerine bağlarken, 32 isimle de yollar ayrıldı.

    Kulüpler ilk yarıda kadroda düşünmedikleri ya da performanslarından memnun kalmadıkları bazı yabancıları gönderme yolunu tercih etti.

    Süper Lig'e veda edip gidenlerden Amrabat (Malaga) ve N'Diaye (Real Betis) İspanya'da, Grosicki (Rennes) ve Djebbour (Nottingham Forest) Fransa'da, Yobo (Norwich City) İngiltere'de, Cleyton (Dinamo Zagreb) Hırvatistan'da kariyerlerini devam ettiriyor. Bu arada Süper Lig'den alt liglere giden yabancılar da bulunuyor. Sezonu Çaykur Rizespor'da açan Polonyalı Pawelek Adana Demirspor, Uche Kalu ise Adanaspor ile anlaştı. Sezonun ilk yarısını Medical Park Antalyaspor'da geçiren Zizic, Fethiyespor'da, Janda, Denizlispor'da sezonu bitirecek. Sezon başında Akhisar Belediyespor'a gelen Arjantinli Guaycochea ise TKİ Tavşanlı Linyitspor için mücadele ediyor.

    Kaynak: Goal.Com / Spor

    Galatasaray Elazığspor Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title