Haberler

Sudan Sağlık Bakanı, Türk Kızılayı'nı Ziyaret Etti

Sudan'ın Ankara Büyükelçisi Mohamed Elhassan Ahmed Elhaj, Uluslararası Yardım Kuruluşlarının Sudan'a Yardım İçin Sürekli Sözler Verdiğini, Ancak Bunların Yerine Getirilmediğini Belirterek, Türk Kızılayı'nın Sudan Halkının Uluslararası Kuruluşlara Karşı Düşüncelerini Değiştirdiğini Söyledi.

Sudan'ın Ankara Büyükelçisi Mohamed Elhassan Ahmed Elhaj, uluslararası yardım kuruluşlarının Sudan'a yardım için sürekli sözler verdiğini, ancak bunların yerine getirilmediğini belirterek, Türk Kızılayı'nın Sudan halkının uluslararası kuruluşlara karşı düşüncelerini değiştirdiğini söyledi.

Sudan Sağlık Bakanı Dr. Tabitha Botrous Sokaya, aralarında Sudan'ın Ankara Büyükelçisi Mohamed Elhassan Ahmed Elhaj, Hartum Eyaleti Sağlık Bakanı ve Darfur Eyaleti Sağlık Bakanının da bulunduğu heyet, Türkiye temasları kapsamında Türk Kızılayı'nı ziyaret etti. Sudanlı heyet üyeleri, Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali'den ambulans sisteminin kurulması, kan bağışı konusunda işbirliği ve gönüllülükle ilgili şube geliştirme çalışmaları için yardım talebinde bulundu. Sudan'ın Ankara Büyükelçisi Mohamed Elhassan Ahmed Elhaj, uluslararası yardım kuruluşlarının Sudan'a yardım için sürekli sözler verdiğini ancak bunların yerine getirilmediğini belirterek, Türk Kızılayı'nın Sudan halkının uluslararası kuruluşlara karşı düşüncelerini değiştirdiğini söyledi. "Kızılay halkımızın gönlünü fethetti" diyen Büyükelçi, ABD'nin Sudan'a yaptığı yardımların buradaki ABD çalışanları için harcandığı Sudan halkına ulaşmadığını belirterek, ABD Başkanı Bush ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasındaki bir diyalogu da anlattı. Ancak tercüme hatası olduğunu belirten ve yanlış anlaşılma olmasını istemeyen Küçükali diyalogu yeniden anlattı. Küçükali, Başkan Bush'un 2006 yılında Darfur'a 800 milyon dolar yardımda bulunduklarını, ancak Türkiye'nin yardımlarının daha önde göründüğünü belirttiğini anlatarak, "ABD Başkanı 'Sizin yaptığınız yardım bizden çok muydu?' demiş. Başbakan Erdoğan da 'Bizim tek yatırımımız Sahra Hastanesi' demiş. Siz de paranızı Türk Kızılayı'na verin, biz bu parayı daha iyi kullanır ve halka aktarırız' demiş" diye konuştu.

Sudan heyetinin Türk Kızılayı'na teşekkürlerini iletmesi üzerine ise Küçükali, "Gönüllü kuruluşlar olarak bu sözleri duyunca mutlu oluyoruz ama teşekkür etmemeliyiz. Biz görevimizi yapıyoruz. Halkımız sizi seviyor. Onlar gönüllü olarak bize para veriyor buz ed size yardım ediyoruz" dedi. Küçükali ayrıca, Türk Kızılayı elemanlarının Sudan'da daha uzun sürelerle çalışması isteğine de, "Elemanlarımızı sizde tutamıyoruz. Sizde kalırlarsa onları bizden koparmış olacaksınız" şeklinde espriyle cevap verdi. Büyükelçi Elhaj'ın Türk Kızılayı elemanlarının Sudan'da evlenerek çocuk yapabileceklerini söylemesi üzerine de Küçükali, "Biz de o yüzden evlileri gönderiyoruz" dedi. Küçükali ayrıca, 40 tonluk uçaklarla ilaç yardımı yaptıklarını ancak havaalanlarındaki teknik eksiklerden dolayı ilaçları uçaktan boşaltmakta sıkıntılar yaşadıklarını da kaydetti. Küçükali, "İyi günde de kötü günde de dostuz" dedi. Daha sora Sudan Sağlık Bakanı Sokaya Küçükali'ye ahşap heykelçikler armağan etti. Küçükali de Sokaya'ya gümüş bir tepsi armağan etti. Öte yandan, Türk Kızılayı'nın Darfur Eyaleti'nin başkenti Niyala'da kurduğu sahra hastanesi, bölge insanına hizmet vermeye devam ediyor. Yılda 11 bin hastaya hizmet verme hedefi ile açılan Sahra Hastanesi'nde 6 ayda 50 bine yakın kişiye sağlık hizmeti verildi. Hastanede 12'si Kızılay, 17'si Sağlık Bakanlığı ve 35'i yerel personel olmak üzere toplam 64 kişi görev yapıyor. 50 yatak kapasiteli hastanede acil, dahiliye, çocuk, kadın doğum, cerrahi, ortopedi ve kulak-burun-boğaz branşlarında hizmet veriliyor.

(MÜG-MAY-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 7 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 7 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 7 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansı var mı? Fenerbahçe nasıl şampiyon olur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title