Haberler

Sporcuların ön çapraz bağ sakatlığında rehabilitasyon süreci büyük önem taşıyor

Sporcuların uzun süre sahalardan uzak kalmasına neden olan ön çapraz bağ sakatlığında, tedavi süreci büyük önem taşıyor.

Sporcuların uzun süre sahalardan uzak kalmasına neden olan ön çapraz bağ sakatlığında, tedavi süreci büyük önem taşıyor.

Spor yaralanmalarıyla ilgili çalışmaları bulunan ortopedi uzmanı Op. Dr. Osman Lapçin, ön çapraz bağ sakatlıklarında oyuncuların iyileşme sürecine inançlı bir şekilde iştirak etmemeleri halinde sürecin uzayacağını ve sakatlığın tekrarlanması ihtimalinin ortaya çıkacağını söyledi.

Hızlı bir hareket sonucunda çapraz bağ yaralanması yaşanabileceğini vurgulayan Lapçin, şunları kaydetti:

"Bir futbolcu için ön çapraz bağı yaralanması, içinde bulunduğu sezonu kapattığı anlamına geliyor. Bu durum sporcunun 9 ay ila 1 yıldan önce takıma dönemeyeceğini işaret ediyor. Rehabilitasyon dönemi açısından da dikkate aldığımızda, tedavisi uzun süren bir yaralanmadır. Tabii bu süre içerisinde bir takım aktiviteleri yapamadığımız için kas gücünde kayıplar olabiliyor. Rehabilitasyon süreci büyük önem taşıyor. Son yıllarda futbolcular ameliyattan 6 ay sonra takımla birlikte antrenmanlara başlayabiliyordu ama günümüzde artık bu sürenin daha uzun tutulması gerektiği anlaşılmaktadır. Erken dönemde spora dönüldüğünde, ön çapraz bağlarda tekrar yaralanmalar gerçekleşebiliyor."

Türkiye'de oynayan futbolcuların çok fazla sakatlık yaşadığını belirten Lapçin, "Türkiye'de futbolcuların yaygın olarak spora ilk başladıkları kulüpte çok da iyi çalıştırılmadıklarını görüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Spor

Türkiye Spor Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title