Haberler

UEFA'dan Adana Demirspor'a Avrupa kupalarından 1 yıl men cezası

Güncelleme:

UEFA, vadesi geçmiş ödemeleri nedeniyle Adana Demirspor'a Avrupa kupalarından 1 yıl men cezası verdi. Galatasaray da ödemeleriyle ilgili 30 bin euro para cezasına çarptırdı. 2 kulüp de cezalarla ilgili temyize başvurdu.

UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu (CFCB), 2023-2024 sezonuna ilişkin vadesi geçmiş ödemeler takibini tamamladı. Adana Demirspor ve Galatasaray'ın da bulunduğu Avrupa'dan 13 kulübe; çalışanlarına, diğer futbol kulüplerine ve vergi dairelerine olan vadesi geçmiş ödemeler varlığı nedeniyle disiplin cezası uygulandı.

ADANA DEMİRSPOR'A AVRUPA YASAĞI

Cezalar belirlenirken 2023-2024 sezonunda vadesi geçmiş ödemelerin yanı sıra ağırlaştırıcı ve hafifletici faktörler de dikkate alındı. Söz konusu 13 kulüpten Galatasaray'ın da dahil olduğu 11 kulübe para cezası verilirken Adana Demirspor ise gelecek 3 sezon içinde UEFA organizasyonlarına katılım hakkı kazanması durumunda cezasını çekecek.

TEMYİZE BAŞVURULDU

Shakhtyor da Avrupa kupalarından 1 yıl men cezası ile 1 milyon 10 bin avro para cezası aldı. Porto, CSKA Sofya ve Vitoria kulüplerine ise Avrupa kupalarından ertelemeli 1'er yıl men cezası verildi. Bu 3 kulüpten Porto, yaptığı ihlali 2, CSKA Sofya 3, Vitoria ise 1 sezon içinde ortadan kaldırdığı takdirde men cezası uygulanmayacak.

Öte yandan, Porto 1,5 milyon, CSKA Sofya'ya 450 bin, Vitoria'ya 200 bin, Dinamo Tiflis'e 80 bin, Braga ve Partizan'a 40 bin, Galatasaray ve Real Betis'e 30 bin, Ordabasy Shymkent'e 20 bin, Riga ve Auda'ya ise 10 bin avro para cezası verildi.

Kurul, Adana Demirspor ve Shakhtyor'un, verilen cezalara itiraz ederek temyize başvurduğunu da duyurdu.

Kaynak: AA / Spor

Adana Demirspor Galatasaray Adana Ceza Futbol Spor Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Muş'ta 2 yaşındaki çocuk evin balkonundan düşerek hayatını kaybetti

Muş'ta 2 yaşındaki çocuk evin balkonundan düşerek hayatını kaybetti

Tamı tamına 1,5 ton! 'Toros Kaplanı' isimli boğa, pazara ayak basar basmaz satıldı

Tamı tamına 1,5 ton! 'Toros Kaplanı' isimli boğa, pazara ayak basar basmaz satıldı

500

Yorumlar (6)

Gjerj Kastoroiti:

murat başkan yedi yedi kacti

4
1
yanıtYanıtla
Gjerj Kastoroiti:

murat basgan yedi yedi yedi onyekuru gitmeden soylediginde inkar ediyordu paralar temizlendi mustahak

2
0
yanıtYanıtla
Gjerj Kastoroiti:

ne oldu murat basgan atıp tutuyordun şöyle borcumuz yok böyle diye yediniz yedibiz istifa ettiniz manejer geçici başkan oldu ayıp ya ayip

2
0
yanıtYanıtla
Sinan Bulduk:

Bir daha avrupaya gidemeyeceği için bu cezanın bir anlamı yok zaten..Seneye küme düşme adaylarının başında gelir Adana..

1
0
yanıtYanıtla
Muhsin Yazıcıoglu:

Kayseri Adana Antep Ankaragücü

yanıt1
yanıt0
TIRNAKÇI CEMİL AMCANIZ:

Murat Başkan yedi ve gitti, seneye düşer büyük ihtimalle, o kadar futbolcuya da borç var seneye işleri zor.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title