Haberler

Spor Toto 3. Lig

Spor Toto 3. Lig 3. Grup takımlarından Van Büyükşehir Belediyespor’da kulübü basın sözcüsü Metin Doğrul, pazartesi günü Bergama Belediyespor ile oynanan maç sonrasında çıkan olayların verilen asker selamına değil, Bergama Belediyespor oyuncusu tarafından şeref tribününe doğru yapılan provakasyona ve rakip takım oyuncularının yapmış olduğu küfürlere dönük olduğu söyledi.

Spor Toto 3. Lig 3. Grup takımlarından Van Büyükşehir Belediye spor'da kulübü basın sözcüsü Metin Doğrul, pazartesi günü Bergama Belediye spor ile oynanan maç sonrasında çıkan olayların verilen asker selamına değil, Bergama Belediye spor oyuncusu tarafından şeref tribününe doğru yapılan provakasyona ve rakip takım oyuncularının yapmış olduğu küfürlere dönük olduğu söyledi.

Kulüp tesislerinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Van Büyükşehir Belediye spor Basın Sözcüsü Metin Doğrul, her fırsatta sporda barış ve kardeşliğe vurgu yapan Van Büyükşehir Belediye spor Kulübü'nün tüm kulüplere yapmış olduğu misafirperverliği Bergama Belediyespora da gösterdiğini belirterek, bu kapsamda rakip takımı kulüp tesislerinde ağırladıklarını belirtti.

Bergama Belediye spor ile oynanan maçta Van Büyükşehir Belediye spor'un maçın başlangıcından itibaren çok iyi bir oyun sergilediğini, ancak hakemlerin yanlı ve yanlış kararları taraftarları öfkelendirdiğini vurgulayan Doğrul, "Takımımız 2-1 öndeyken ofsayt olmadığı halde üçüncü golümüz hakemlerce 'ofsayt' diye iptal edilmiş ve üst üste gereksiz kırmızı kartlarla taraftar adeta öfke seline davet edilmiştir. Buna rağmen oyun 85. dakikaya kadar sorunsuz bir şekilde oynanmıştır. Bu provakatif girişime kadar ne Bergama Belediye spor'a ne de sporcularına yönelik herhangi bir olumsuz tutum veya davranış sergilenmemiştir. Ancak 85. dakikada Bergama Belediyesporlu oyuncu Gökhan Çetinus'un attığı gol sonrası, önceden planlanmış ve çalışılmış provakasyon niteliğinde, faşizan, söven, spora militarizmi bulaştıran ve şeref tribününde bulunan yerel yöneticilerimiz, mülki amirler ile takım yöneticilerine dönük 'asker selamı' eklenerek, spora siyaset karıştırmak sureti ile taraftarlar ve oyuncularımız tahrik edilmek istenmiştir. Bunca kirli plana rağmen oyuncularımız ve taraftarlarımız maç sonuna kadar sağduyularını koruyabilmişlerdir. Fakat maç sonunda taraftarlarca gösterilen küçük çaptaki tepkiler verilen asker selamına değil, Bergama Belediye spor oyuncusu tarafından şeref tribününe doğru yapılan provakasyona ve rakip takım oyuncularının yapmış olduğu küfürlere dönüktür" dedi.

Mevcut durumun bazı basın yayın organlarınca kamuoyuna farklı bir şekilde servis edildiğini savunan Doğrul, "Kulübümüze yönelik linç girişimlerinde bulunulmuştur. Kamuoyuna yansıtılan görüntüler 85. dakikada gelen golden ve sporcuların yapmış olduğu o hareket sonucu ortaya çıkmış gibi gösterilmektedir. Oysaki golden ve yapılan hareketten sonra müsabaka uzatma süresi de dahil olmak üzere sorunsuz bir şekilde bitmiştir. Müsabaka bitiminden sonra rakip takımın 5 forma numaralı oyuncusunun sorun olmadığı halde güvenlik görevlilerine doğru koşmuş olması sahada ciddi bir sorun varmış havası yaratmıştır. Halbuki sahada sadece iki takım oyuncuları, teknik adamları ve görevli yöneticiler yaşanabilecek gerginliğin önüne geçmek için bulunmaktadır. Kaldı ki sporcu güvenlik görevlilerine doğru koştuğu anda tribünlere 'gel gel' işareti yaparak küfürler yağdırmıştır. Kulübümüzün bölgede yaşanan çatışmalı ve acılı dönemlerin izlerini spor ve futbolun iyileştirici, barıştırıcı ve birleştirici yönünden faydalanmak sureti ile halklar arasında köprü kurma çabası, bu tür provakatif, sportmenlik ve centilmenlik dışı davranışlarla dinamitlenmek istenmektedir. Kulübümüze yönelik hakemlerin yanlı ve haksız tutumları ile bazı kesimlerin kötü niyetli yaklaşım ve saldırılarını kınıyor, kulübümüze karşı yapılmış bu haksızlıklar karşısında sessiz kalmayacağımızı belirtmek istiyoruz. Kulüp olarak bu konuda gerekli tüm yasal yolların kullanılacağının bilinmesini istiyoruz" şeklinde konuştu. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Büyükşehir Belediyespor Bergama Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title