Haberler

Spor Şehri Antalya Projesi Tanıtıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin (TSYD) Antalya'yı marka spor şehri yapmak amacıyla hayata geçirdiği proje basına tanıtıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin (TSYD) Antalya'yı marka spor şehri yapmak amacıyla hayata geçirdiği proje basına tanıtıldı.

Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Perge Salonu'ndaki tanıtım toplantısına Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, TSYD Genel Başkanı Esat Yılmaer, Sponsorvizyon Danışmanlık firması yöneticisi Murat Şamil Şen, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Bülent Yıldırım katıldı.

Antalya'da kamuya ait spor tesislerinin az sayıda olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya'yı bir spor kenti yapılabilmek amacıyla bir fikir jimnastiği yaptıklarını söyledi. Akaydın, Antalya'yı spor şehri yapmak amacıyla Aralık ayından buyana çalıştıklarını ifade ederek, "Antalya'da kamuya ait spor tesisleri oldukça az hepimizin malumu ama özel sektörün elinde oldukça önemli sayıda spor tesisi var ve bunların birçoğu da spor turizmi için kullanılıyor. Bir birliktelik

sağlayalım dedik. Antalya'yı nasıl bir spor kenti yaparız diye Aralık ayından bugüne kadar çalıştık" diye konuştu.

"Antalya moda değimiyle turizmde dünya markası bir kent" diyen Başkan Akaydın, "Tarımda Türkiye markası bir kent, burada vermek istediğimiz mesaj Antalya'yı aynı zamanda marka spor kenti yapmak" şeklinde konuştu.

Projeyi hazırlamakta esas amacın Türk sporuna altyapı teknikleri ve kulüplerin doğru yönlendirileceği eğitim merkezi oluşturmak olduğunu söyleyen Sponsorvizyon Danışmanlık firması yöneticisi Murat Şamil Şen ise, bunun ulusal bir proje olduğunu savundu. Projenin başka şehirlerde uygulanabilme zorluğunun çok fazla olduğunu ifade eden Şen, "Bu yüzden Antalya'yı tercih ettik. Bu projenin önemli bir desteğe ihtiyacı vardır. Hedefimiz Türk sporuna kalıcı ve sürekli bir hizmet sağlamaktır. Türkiye'yi

etkileyecek bir kültür şehri yaratmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Şen, Antalya'da yeterli altyapı ve yüzme havuzunun bulunmadığını ve projenin nasıl gerçekleştirileceği şeklindeki soruya, "Bu eksiklikler Türkiye'nin her yerinde var. İstanbul'da nüfusa göre kapalı yüzme havuzu yeterli mi zannediyorsunuz? Bizim de zaten Antalya'dan başlamamızın nedeni şu. Sizin çok güzel denizin var. Türkiye'de daha denizi ve havuzu olmayan birçok yerler var" ifadelerini kullandı. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Mustafa Akaydın Akm Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title