Haberler

Federasyon devreye girdi! Efsane güreşçi Koca Yusuf'un ölümüyle ilgili sır perdesi aralanıyor

Güncelleme:

Efsane Türk güreşçi Koca Yusuf'un mezarını araştırmak üzere kurulan komisyonun ilk toplantısında alınan kararlar açıklandı. Buna göre efsane güreşçinin gemide olup olmadığının bilgisi istenecek. Koca Yusuf'un soy ağacının tespiti ve genetik yapısının çıkartılması sağlanacak.

Efsane Türk güreşçi Koca Yusuf'un mezarını araştırmak üzere kurulan komisyonun ilk toplantısında alınan kararlar açıklandı.

Türkiye Güreş Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, komisyonda Federasyon Başkanı Musa Aydın'ın yanı sıra Prof. Dr. Gazanfer Doğu, Prof. Dr. İbrahim İkizceli, gazeteci Erdal Güven, tarihçi Mecit Sağır ve spor bilimcisi Gökhan Günaydın yer alıyor.

Federasyon devreye girdi! Efsane güreşçi Koca Yusuf'un ölümüyle ilgili sır perdesi aralanıyorKoca Yusuf

Toplantıda şu kararlar alındı:

"İlk olarak ABD'li makamlarla görüşüp, Koca Yusuf'un içinde olduğu iddia edilen geminin nerede battığı ve Koca Yusuf'un gemide olup olmadığının bilgisi istenecek. Koca Yusuf'un Avrupa ve Amerika'da yaptığı tüm maçların sonuçlarına ulaşılacak. Koca Yusuf'un soy ağacının tespiti ve genetik yapısının çıkartılması sağlanacak. Alınan bu kararlar Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na sunulacak ve onun talimatlarıyla bundan sonraki yol haritası belirlenecek."

KOCA YUSUF KİMDİR?

Mindere çıkan ve grekoromen güreşi yapan ilk Türk pehlivanı olarak kabul edilir. 1885 yılında Kırkpınar başpehlivanı olmuş; 1894 yılından itibaren Avrupa ve ABD'de devrin en ünlü güreşçileri ile güreşmiştir. 138 kilo sıkletindeki sporcu, 1.88 metre boyundaydı. Koca Yusuf, 1898 yılında ABD turnesinden ülkesine dönerken bir gemi kazasında yaşamını yitirmiştir.

Kaynak: AA / Spor

Musa Aydın Koca Yusuf Haberler

Bakmadan Geçme

Lila Kağıt halka arz hangi bankalarda var, kaç lot dağıtacak? Lila Kağıt Halka arz fiyatı ne kadar? 2024 Simit Fiyatları: İstanbul ve Ankara'da Simit Ne Kadar? Nihal Candan tekrar cezaevine girecek mi? Nihal Candan yeniden içeri mi giriyor? Sedef Şahin kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sedef Şahin kaç yaşında, nereli? Sedef Şahin biyografisi! 1 Mayıs'ta borsalar kapalı mı? #128176 1 Mayıs'ta borsada işlem yapılıyor mu? 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI: İşçi ve Emekçiler Bayramı anlamlı, uzun-kısa mesajlar! 1 Mayıs'ta EGO ücretsiz mi, otobüsler bedava mı? Ankara'da 1 Mayıs toplu taşıma ücretsiz mi? 1 Mayıs'ta kütüphaneler açık mı? 1 Mayıs'ta hangi kütüphaneler açık? Biricik Belediye Başkanı istifa mı etti? DEM Partili Mehmet Begit neden istifa etti, olay ne? #128204 1 Mayıs'ta bankalar tatil mi? 1 Mayıs'ta bankalar resmi tatil mi? 1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669
500

Yorumlar (4)

RACO:

ıvır zıvır işler uğraşın bakalım nolacaksa artık 5 senemi sürer 10 senemi sürer sonuçta çıkmaz bi meşgale buldular işte ömür boyu uğraşırlar

8
8
yanıtYanıtla
Sümbüllü:

Komisyona gerek yok simdi Amerikaya ucak bileti yaninda eşi ve çovukları ile devlete yüklenecek otel tatil paralari. Dil bilmez komisyon görevlileri yanına bir de tercüman alır bakalım nasıl araştırir. Bunu bir doktora öğrencisine ver bulsun. Tiplere bak yazık bu ülkeye. Tüyü bitmedik yetim hakkı unutuldu. Bu komisyonda olayı çözecek eğitim ve kapasitede tek kişi yok..

9
1
yanıtYanıtla
Cesur:

Koca Yusuf Bulgaristan sumnu karalar köyünde doğmuş Bulgaristan türküdür,,bulgarıstandan gelenl Türklere Bulgar diyorlarya bilmeyenler işte onların gerçek soyu burdan anlayabilirsiniz tarihlerinin ne kadar derin olduğunu koca Yusuf Naim allah rahmet eylesinn

4
0
yanıtYanıtla
gw:

para bol herhalde harcayacak yer arıyorlar

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title