Haberler

Solomon Türk Milli Takımı'na Sıcak Bakıyor

Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı, 2007-2008 Sezonu İçin Transfer Ettiği Serhat Çetin, Gasper Vidmar, Emir Preldzic ve Yeniden Anlaştığı Willie Solomon ile Sözleşme İmzaladı.

Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı, 2007-2008 sezonu için transfer ettiği Serhat Çetin, Gasper Vidmar, Emir Preldzic ve yeniden anlaştığı Willie Solomon ile sözleşme imzaladı.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın basın toplantısı odasında gerçekleştirilen, Asbaşkan Mahmut Uslu, Fenerbahçe Ülker İcra Kurulu Üyesi Aydın Acun ve Basketbol Şube Direktörü Nedim Karakaş'ın da katıldığı törende, 4 oyuncu sarı-lacivertli ekiple sözleşme imzaladı.

Solomon ile 2 yıllık sözleşme imzalayan Fenerbahçe Ülker, Preldzic, Vidmar ve Serhat ile de 4'er yıllık mukavele yaptı.

SOLOMON: “TÜRK MİLLİ TAKIM FORMASINI GİYMEKTEN BÜYÜK BİR ONUR DUYARIM”

İspanya'da düzenlenen Avrupa Basketbol Şampiyonası'nın ardından spor kamuoyunda konuşulan Solomon'un Türk yapılarak milli takımda oynatılması konusundaki soruyu yanıtlayan ABD'li oyuncu, “Benim için büyük bir şeref olur. Türk milli takımının formasını giymekten büyük bir onur duyarım” dedi.

Fenerbahçe Ülker'i Türkiye'de şampiyon yapmayı ve Avrupa'da gidebileceği yere kadar taşımayı hedeflediğini kaydeden ABD'li oyuncu, Türk milli takım formasının kendisini onurlandıracağını ifade etti.

Fenerbahçe Ülker'in, geçen yılın tecrübeli oyuncuları ile bu yıl alınan genç ve tecrübeli oyuncularla geçen yıla göre daha zor iki kulvarda mücadele vereceğini ifade eden Solomon, “Tecrübelerimizi genç oyuncularımıza aktarıp şampiyon olacağız. Avrupa'da saygı duyulan bir antrenörümüz var. Başarıyı yakalayacağımıza inanıyoruz”' diye konuştu.

SERHAT: “ŞAMPİYON TAKIMIN TEK TÜRK TRANSFERİYİM”

Serhat Çetin, geçen sezonun şampiyon takımımın tek Türk transferi olduğunu, bunun kendisini onurlandırdığını ifade etti.

Yeni takımında mevkisinde çok iyi oyuncular olduğunu ifade eden Serhat, rekabetin takıma faydalı olacağını dile getirerek şunları söyledi:

“Fenerbahçe'ye transfer olmak. Benim için büyük bir onur oldu. Şampiyon kadronun tek Türk transferiyim. Bu da benim için büyük bir onur. Benim mevkimde çok iyi oyuncular var. İbrahim ve Ömer ağabey ve gençlerle beraber çok güzel bir kapışma yaşayacağız. Fenerbahçe bu rekabet ortamından şanslı çıkacaktır. Geçen yıla oranla zor bir lig olacak. Rakiplerimiz isim yapmış oyuncular aldı. Ancak sahada her zaman isim değil, mücadele eden kazanır.”

USLU: “TAKIMIMIZ BU YIL DA ŞAMPİYONLUĞUN EN BÜYÜK ADAYIDIR”

Uslu, geçen yıl olduğu gibi 2007-2008 sezonunda da şampiyonluğun en büyük adayı olduklarını ifade etti. Geçen yıl gibi bu yıl da Fenerbahçe Ülker'e şans verilmediğini kaydeden Uslu, şöyle konuştu: “Takımımız bu yıl da şampiyonluğun en büyük adayıdır. Tecrübeli oyuncularla gençlere güvendik. Geçen yıl iyi başlamadığımız halde başta Solomon'un önderliğinde diğer oyuncularla şampiyon olmayı bildik. Hem de nasıl aldığımızı gördünüz. Avrupa'da ve Türkiye Kupası'nda belli başarısızlıklarımız oldu. Kendi aramızda öz eleştiri yaparak şampiyonluğa ulaştık. Mevcut takımı aynen tutarak, yeni isimler aldık. 12 bin kişilik spor salonumuzu 2009 sezonuna yetiştirmeye çalışacağız. Avrupa'da final oynamak için elimizden geleni yapacağız. Ben inanıyorum ki, Fenerbahçe taraftarının özlediği diğerleriyle mukayese edilmeyecek şekilde Avrupa takımlarıyla başa baş oynayan, ilk 16 hedefleyen bir takım kurduk.”

“FENERBAHÇE TAKIMI GÜMBÜR GÜMBÜR GELİYOR”

Aziz Yıldırım'ın 10 yıllık başkanlığının 8 yılında yönetim kurulunda yer aldığını hatırlatıp, o günlerden bugünlere alt yapıya verdikleri önemin sonuçlarını almaya başladıklarını anlatan Uslu, “Şu an Fenerbahçe takımı inanılmaz bir şekilde gümbür gümbür geliyor” dedi.

2009 ve 2010'lu yıllarda Avrupa'da final oynayacaklarına inandığını ifade eden Uslu, şunları söyledi:

“Şu anda Fenerbahçe takımı inanılmaz şekilde gümbür gümbür geliyor. Yalnız futbolla ilgili değil. Basketbol da dahil son yıllarda geldiğimiz yerler ortada. Hedeflerimiz doğrultusunda gidiyoruz. Aydın Örs geldiğinde de 3 yıllık planımız vardı, şimdi de 3 yıllık plan yaptık. 2009'larda 2010'larda Final-Four diyorlar. Ben final oynayacağımıza inanıyorum. Alt yapımızda Enes, Can ve daha bilmediğiniz çok önemli isimler var. Alt yapıdaki Fenerbahçe Ülker'in oyuncuları ve Alpella'yı da dahil edersek, yıldız, genç ve ümit milli takım oyuncularının yüzde 60'ı Fenerbahçe'de.”

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Rizespor maçı CANLI izle! 3 Mayıs BJK Rizespor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Gaddar 15. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Kara Ağaç Destanı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 3 Mayıs Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 3 Mayıs Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Güneşten korunmak neden önemli? Güneş kremi kullanmazsak ne olur? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! En sevilmeyen burç hangi burç? En kötü burçlar hangileri? Kızılcık Şerbeti 61. bölüm canlı izle! Show TV Kızılcık Şerbeti yeni bölüm neler oldu? Yalı Çapkını CANLI İZLE! 3 Mayıs Yalı Çapkını 68. bölüm CANLI YAYIN! Yalı Çapkını FULL İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title