Haberler

Samsunspor'un sahibi Yüksel Yıldırım, Fransız ekibini satın aldı! Sportif direktörlüğe çok tanıdık birini getirdi

Güncelleme:

Samsunspor'un sahibi Yüksel Yıldırım, Fransa Ligue 2'nin yeni takımı USL Dunkerque'in hisselerinin yüzde 85'inin sahibi oldu. Yıldırım, sportif direktör olarak ise ülkemizde Beşiktaş, Başakşehir ve Göztepe formaları giyen Demba Ba ile anlaştı.

Ligue 2'nin yeni takımı USL Dunkerque'in hisselerinin yüzde 85'inin sahibi Samsunspor'un sahibi iş insanı Yüksel Yıldırım oldu. Fransa Kulüpler Birliği de satış işlemini onayladı.

DEMBA BA'YI GÖREVE GETİRDİ

2023-2024 sezonunda Ligue 2'de yer alacak USL Dunkerque'nin sportif direktörlüğüne ise tanıdık bir isim getirildi. Yıldırım, sportif direktörlük görevi için Demba Ba ile anlaşama sağladı.

"AFRİKA İLE KAZAN KAZAN MANTIĞIYLA YÜRÜYEN İŞ MODELİ"

Türkiye'de daha önce hayata geçmeyen bir futbol modeli oluşturmak istediğini belirten Yüksel Yıldırım, kurmayı düşündüğü modeli şöyle anlattı: "Merkezinde Samsunspor'un olduğu bir futbol ekosistemi kuruyorum. Samsunspor'un etrafında da uydu kulüpler olacak. Bu kulüplerin ilki Fransa'dan Dunkerque. Fransa 2'nci Ligi bize çok uyuyor. Oradan ülkemize iyi oyuncular geliyor. Dunkerque, bütçesi içinde hareket eden, kendi ayakları üzerinde duran, futbolcu yetiştiren, yetiştirdiği futbolcuyu öncelikle Samsunspor'a kiralayan ya da satan bir kulüp olacak. Fransa ilk adım. Portekiz'den, Kolombiya'dan, Balkan coğrafyasından da kulüpler satın alacağım. Afrika ile kazan kazan mantığıyla yürüyen iş modeli oluşturacağım. Satın alma süreçleri tamamlandığında, sistem oturduğunda oyuncu üreten bir ekosistem olacak. Bundan en kazançlı çıkan da ana takımımız Samsunspor olacak.

COMOLLI İLE İŞ BİRLİĞİ ANLAŞMASI YAPTILAR

Yüksel Yıldırım, Samsunspor alt yapısında yer alan futbolcuları, eksiklerini tamamlamaları, yabancı dil öğrenmeleri, kendilerini geliştirmeleri için Fransa'ya göndereceklerini ve Dunkerque forması giydireceklerini söyledi. Yüksel Yıldırım, Fenerbahçe eski sportif direktörü Daniel Comolli'nin başkanı olduğu Fransa Ligue 1 takımı Toulouse ile de üç yılı kapsayan bir iş birliği anlaşması yaptığını sözlerine ekledi.

Samsunspor'un sahibi Yüksel Yıldırım, Fransız ekibini satın aldı! Sportif direktörlüğe çok tanıdık birini getirdiDemba Ba

Samsunspor'un sahibi Yüksel Yıldırım, Fransız ekibini satın aldı! Sportif direktörlüğe çok tanıdık birini getirdiYüksel Yıldırım

Kaynak: Haberler.com / Spor

Yüksel Yıldırım Başakşehir Samsunspor Demba Ba Beşiktaş Fransa Spor Haberler

500

Yorumlar (1)

uzay pilotu:

Kardeşi Ali Rıza Yıldırım i çok iyi tanırım... Gemlik gübre yi 2004 te satın aldı... Fabrikada patlama oldu, işçiler greve çıktı işçileri tekrar alacağız dedi ama kendisine karşı çıkanları almadı... İşçiye saygısı olmayan ve sürekli hakaret eden bir iş adamı... Mehmet Yıldırım beni aradı hakkını helal et dedi.. bende HELAL ETMİYORUM dedim. Ve adam 3 ay sonra Bursa Mudanya da ki villasında kalp krizinden öldü... Hoş Ali Rıza ya da hakkım HELAL değildir! Daha ne hikayeler var bende...

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title