Haberler

Maraş'ın açılmasına tepki gösterip sınıra yürüyen Rum taraftar grubu, Türk sınırına yürüdü

Güncelleme:

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ndeki Derinya Sınır Kapısı'nda toplanan Rum Anorthosis'in futbol taraftar grubu, ellerinde havai fişekler ile Derinya Sınır Kapısı'nı kırdı, ara bölgeye meşaleler fırlatıp yangın çıkartı. Olayı duyan Kıbrıslı Türkler, Rum taraftarlara aynı şekilde karşılık verip sınıra yürüdüler.

Maraş'ın açılmasına tepki gösteren Rum eylemciler ellerindeki Yunan bayrakları ile "Kıbrıs Yunandır" şeklinde slogan atarak Derinya Sınır Kapısına yürüdüler. Sınır kapısını kıran Rumlar Türk tarafındaki polis kontrol noktasına kadar yürüyerek ellerinde ki havai fişekleri atıp olay çıkarttı.

Bölgede polis ve askerin geniş güvenlik önlemi alması olaylar büyümeden durdurulurken yaşanılan olayların Türk tarafında duyulması rahatsızlığa yol açtı.

TÜRKLER DE BAYRAKLARIYLA SINIRA YÜRÜDÜLER

Kıbrıslı Türkler yaşanılan olayın duyulmasının ardından ellerinde Türk bayrakları ile Derinya kapısına Doğru yürüyüşe geçti. Polisin geniş güvenlik önlemleri alması üzerine göstericiler Derinya kapısına ulaştı.

Polisin göstericileri uyarısı üzerine yüzlerce Kıbrıslı Türk KKTC sınır kontrol noktasında İstiklal marşı okuyup dağıldı.

KKTC güvenlik güçleri yaşanılan olayın ardından bölgede geniş güvenlik önlemi aldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Kıbrıs Haberler

500

Yorumlar (3)

BURHAN:

Vallahi bak demedi demeyin, , Bz yürüdükmü alayiniz kibris''dan atariz. Nasil bizim dedelerimiz sizlerin dedelerinizi Izmir''de denize dökmüs, BIZDE sizleri yapariz. AKILLI olun. .

8
0
yanıtYanıtla
Zek:

O kadar kolay olsaydı çoktan yapılırdı ama bu adada Garantör başka devletler var. Malesef TC''nin tek başına karar verebilme yetkisi yoktur.

yanıt1
yanıt4
YORUMCU:

AHA BURHAN ABİMİZİ GÖNDERİN ORAYA HEPSİNİ DENİZE DÖKER DEMED, DEMEYİN :)))))))

yanıt1
yanıt2
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title