Haberler

Roma'da Shakhtar İmparatorluğu!

Şampiyonlar Ligi'nde 2.tur İlk Maçında Roma Sahasında Shakhtar Donetsk Takımına 3-2'lik Skorla Mağlup Oldu.

Şampiyonlar Ligi'nde 2. tur ilk maçında Roma sahasında Shakhtar Donetsk takımına 3-2'lik skorla mağlup oldu.

Roma Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısı 3-1 konuk ekip Shakhtar Donetsk'in üstünlüğü ile sona erdi.

Karşılaşmada Ukrayna ekibi Shakhtar Donetsk'e galibiyeti getiren golleri 29. dakikada Jadson, 35. dakikada Douglas ve 42. dakikada Luiz Adriano kaydederken, ev sahibi ekip Roma'nın gollerini 28. dakikada Razvan Rat kendi kalesine ve 61. dakikada Jeremy Menez kaydetti.

İki takım arasındaki rövanş karşılaşması 8 mart salı günü Ukrayna'da oynanacak.

Karşılaşmaya ev sahibi Roma üstün başlayıp golü ilk bulan taraf olmasına rağmen art arda yediği gollerle ilk yarıda beklemediği bir sonuç ile karşı karşıya kaldı.

Konuk ekip Shakhtar Donetsk 12. dakikada Srna'nın Roma ceza sahasının sağ tarafından kullandığı frikik ile Roma kalesinde tehlike yarattı. Ev sahibi ekip Roma ise mücadelenin 21. dakikasında maçtaki en net gol pozisyonunu yakaladı.

21. dakikada sol köşe gönderinden kullanılan köşe vuruşunda Totti ceza sahasına güzel bir orta kesti ve defansın arasında iyi sıyrılan Burdisso, kale dibinde yaptığı vuruşta topu dışarı göndererek Roma ekibi adına mutlak bir gol pozisyonundan yararlanamadı.

ROMA ATTI, SHAKHTAR HEMEN CEVAP VERDİ

İlk yarıda üstün bir oyun sergileyen ve Shakhtar kalesinde sürekli gol arayan Roma takımı adadığı golü 28. dakikada buldu. Mücadelenin 28. dakikasında gelişen atakta, Shakhtar ceza sahası içinin sağ tarafında top ile buluşan Menez hemen arkasındaki Taddei'ye pasını aktardı. Taddei kendisine gelen topu bekletmeden arka direkte hareketlenen Perrotta'ya güzel bir orta kesti ve Perrotta Taddei'nin bu ortasına kafa ile vurdu ve Shakhtarlı defans oyuncusu Chygrynskiy'ye çarpan top ağlarla buluştu.

Konuk ekip Shakhtar'ın Roma'nın attığı gole cevabı ise çok hızlı oldu. Yediği golün hemen ardından Roma kalesine etkili bir atak geliştiren Ukrayna temsilcisi Jadson'un 29. dakikada kaydettiği gol ile maçta eşitliği yakaladı.

Roma'nın attığı golün hemen ardından gelişen Shakhtar atağında Roma defansından geri gelen topa ceza sahası dışında bulunan Jadson topa gelişine sert bir vuruş yaptı ve Romalı oyuncu de Rossi'ye çarpan top kaleci Doni'nin üstünden Roma ağları ile buluştu.

SHAKHTAR YİNE UZAKTAN VURDU

Karşılaşmada ilk golü yiyene kadar oyunu kendi yarı sahasında kabul edip ani ve nadir ataklar geliştirmeye çalışan Shakhtar Donetsk takımı yediği golden sonra adeta kendine geldi.

36. dakikada gelişen Shakhtar Donetsk atağında top ile hızla ilerleyen Douglas seri bir şekilde Roma ceza sahasına yaklaştı. Topu sol ayağına alan Douglas ceza sahasının hemen dışından sol ayağı ile düzgün bir vuruş yaptı ve kaleci Doni'nin sağından topu ağlarla buluşturdu.

Roma takımı yediği ikinci golün ardından Vucinic ile beraberlik golüne yaklaştı. Top ile ceza sahasına giren Vucinic rakibinden şık bir hareketle sıyrıldı fakat vuruşu ağlarla buluşmadı.

RIISE'NİN HATASI PAHALIYA PATLADI

Maçta iyi başlayan ve ilk golü bulan Roma, bulduğu golden sonra art arda gelen gollerle şoka uğradı. Maçın 42. dakikasında defansın solundan topu oyuna sokmaya çalışan Riise birden bire dengesini kaybederek yere düştü. Riise'nin yere düşmesinin ardından topu kapan Shakhtar Donetskli oyuncu Douglas hızla ilerledi ve ceza sahası içerisinde boş olan arkadaşı Luiz Adriano'ya pasını aktardı. Douglas'ın pasında topla buluşan Adriano karşı karşıya pozisyonda kaleci Doni'nin sağından topu ağlarla buluşturdı ve takımına maçta iki farklı üstünlüğü getirdi.

MENEZ TAKIMI ATEŞLEDİ

İlk yarıyı 3-1 geride kapatarak beklemediği bir sonuç ile soyunma odasına giden Roma takımı ikinci yarıya hızlı başlayan taraf oldu ve 61. dakikada farkı bire indirdi. Karşılaşmanın 61. dakikasında tople ilerleyen Menez ceza sahasına girmeden sağ ayağı ile harika bir vuruş yaparak sağ üst köşeden topu ağlarla buluşturarak farkı bire indirdi.

CASSETTI CEZALI DURUMA DÜŞTÜ

Ev sahibi ekip Roma takımında Marco Cassetti rövanş karşılaşmasında takımını yalnız bırakacak. Marco Cassetti mücadelenin 64. dakikasında gördüğü sarı kart ile toplamda 3. sarı kartını görmüş oldu ve Ukrayna'da oynanacak olan Rövanş karşılaşmasında cezalı duruma düştü.

ROMA SALDIRDI, SHAKHTAR KAPANDI

Maçta farkı bire indiren Roma, son dakikalardaki ataklarına rağmen beraberlik golünü bulamadı. Mücadelenin bitimine 15 dakika kala oyunu rakip yarı sahaya yıkan Roma yakaladığı pozisyonlardan yararlanamadı. Özellikle 83. dakikada Totti ile gole yaklaşan ev sahibi ekip, bu pozistondan birkaç dakika önce de Cassetti'nin vuruşında kaleci Pyatov'u geçemedi.

Takımların sahaya çıktığı ilk 11'ler;

Roma: 32-Doni, 77-Cassetti, 29-Burdisso, 5-Mexes, 17-Riise(46. dakika Castellini), 11-Taddei, 16-De Rossi, 20-Perrotta, 94-Menez, 10-Totti, 9-Vucinic(68. dakika Boriello)

Yedekler: 1-Lobont, 3-Castellini, 4-Juan, 22-Boriello, 23-Greco, 30-Simplicio, 33-Brighi

Shakhtar: 30-Pyatov, 33-Srna, 27-Chygrynskiy, 44-Rakitskiy, 26-Rat, 22-Mkhitaryan(79. dakika Vitsenets), 3-Hübschman, 20-Douglas(66. dakika Eduardo), 8-Jadson(85. dakika Teixeira), 10-Willian, 9-Adriano

Yedekler: 11-Eduardo, 12-Khudzhamov, 15-Stepanenko, 29-Teixeira, 32-Ishchenko, 36-Chizhov, 90-Vitsenets

Kaynak: Haberler.Com / Spor

Spor Haberler

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Bakmadan Geçme

16 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Brighton Chelsea maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Chelsea maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.United Newcastle maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! M.United Newcastle maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? VAR kalkıyor mu? Premier Lig'de VAR sistemi kaldırılacak mı? Emekliye refah payı verilecek mi? SON DAKİKA! Emekliye refah payı ne zaman, Temmuz'da mı verilecek? Nicolo Zaniolo, EURO 2024'te neden yok? Zaniolo sakat mı, 2024 Avrupa Şampiyonası'nda niye yok? Uğurcan Çakır Galatasaray'a gidecek mi? Transfer iddiası! 15-16 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 15-16 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi!
2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title