Haberler

PSG - Başakşehir maçındaki ırkçılık olayı sonrası sahadan çıkmanın fitilini Kimpembe ateşledi

Güncelleme:

Pierre Webo'nun hakeme çıkışmasından sonra ırkçılık olayını öğrenen PSG'nin tecrübeli savunma oyuncusu Presnel Kimpembe sahadan çekilme konusunda ilk fitili ateşledi ve tepkisini dile getirerek futbolculara maçın oynanmaması gerektiğini söyledi.

Paris Saint-Germain ile İ Başakşehir'in karşı karşıya geldiği UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu 6'ncı ve son maçında 4'üncü hakem Sebastian Coltescu, Başakşehir'in yardımcı antrenörü Pierre Webo'ya ırkçı söylemlerde bulundu. Irkçı söylemlerin ardından iki takım oyuncuları da soyunma odasına gitme kararı aldı.

Maçın yayıncılarından RMC Sport görüntülerin altyazılı halini yayınladı. Pierre Webo'nun hakeme çıkışmasından sonra gelen ilk ses Presnel Kimpembe'den oldu.

Kimpembe, "Ne, Ne! Ciddi misiniz? Niye siyah demiş? Haydi sahayı terk edelim. Niye öyle diyor? İçeri gidiyoruz, işte bu, giriyoruz" ifadelerini kullandı.

FRANSA'DAN DESTEK: MAHKEMEYE VEREBİLİRİZ

Fransa'da faaliyetlerini sürdüren Fransız ırkçılık karşıtı sivil toplum kuruluşu SOS Racisme'in Başkanı Dominique Sopo PSG - Başakşehir maçında yaşanan ırkçılıkla ilgili konuştu.

Sopo, maçın 4. hakemi Coltescu'nun Rumence "Negru" yani "Siyah" kelimesini kullandığını belirterek bu terimin böyle bir uluslararası müsabakada kullanılmaması gerektiğini söyleyerek, "Zenci terimini kullanarak atıfta bulunmak ırkçı bir söylemdir. Rumencede 'Negru' kelimesi siyah anlamına bile gelse hakem bir kişiye neden ten rengiyle seslensin? Bu ırkçı söyleme maruz kalan kişi etrafında dayanışma içinde olmalıyız" diye konuştu.

PSGli futbolcuların da hızlı reaksiyon vererek olayın karşısında durmasını çok olumlu bulduğunu söyleyen Başkan Sopo, "Parisliler Türk takımı antrenörünün bu üyesine yapılandan rahatsız olduklarını göstermeleri de yaşananların ciddiye alınması konusunda doğru oldu" değerlendirmesini yaptı.

Olayın futbolcu olup olmamakla ilgili olmadığını ve kullanılan kelimenin rahatsız edici olduğunu beliren Sopo'nun sözleri şu şekilde:

"YETERLİ DELİL VARSA UEFA GEREĞİNİ YAPMALI"

"Bu gibi durumlarda hemen 'DUR' demelisiniz. Bu olay bir topun kaleye gönderilmesinden daha ciddi bir durum. UEFA'nın kurallarını bilmiyorum ama yeterli delil varsa bu hakeme karşı ciddi bir soruşturma açılmalı ve gerekli yaptırımlar kesinlikle yapılmalıdır"

"FRANSA TOPRAKLARINDA O KİŞİYİ ŞİKAYET EDEBİLİR Mİ BAKACAĞIZ"

"UEFA'yı bu tip söylemleri kınamaya çağıracağız. Ardından olaya maruz kalan kişinin Fransa topraklarında başvurabileceği şikayeti değerlendirebileceği bir durum olup olmadığı konusunda araştırma yapacağız."

Kaynak: Haberler.com / Spor

Pierre Webo Başakşehir PSG Haberler

500

Yorumlar (12)

ömer turan:

ırkçılık yok olayı abartmayın. hepimiz su sarışın su esmer veya su mavi gözlü diye söylüyoruz .

2
10
yanıtYanıtla
....:

işte bu yazdığın ırkçılığım maalesef ki kabul edilmiş hali o da yanlış ayrıca hiçbir zaman saç göz rengi ırkçılık olmadı ama siyah beyaz olayı yıllardır var azıcık mantıklı mı konuşsan

yanıt0
yanıt1
şş:

sana da öyle hitap etseler hoşlanırmısın

yanıt0
yanıt1
BÜYÜK RESİM:

SANADA ŞU TÜRKÜ AT DESELER NE HİSSEDERSİN ?

yanıt2
yanıt0
BOŞ:

Senin bunu anlayabilmen için kendini biraz daha geliştirmen gerek. . . ayrıca bilmediğin konularda yorum yapmamayıda öğren herşeye bir fikriniz olmasın.

yanıt0
yanıt0
efe can:

siyah degil köle demek niger

yanıt0
yanıt0
Nursel:

Yüzyıllarca Mazlum Milletleri sömürmüş, soykırım yapmış Avrupa''nın tüm ülkeleri faşizmin merkezleridir. Hala ortaçağ zihniyetine sahip olan Avrupa devletlerine bel bağlamış olanlar ne yazık ki, ülkemizde de var. Türkiye Avrupa Birliğine girme macerasından derhal vazgeçmelidir. .

1
5
yanıtYanıtla
Mirro:

Sen neyin kafasini yasiyorsun arkadas, cümlelerine bakilirsa avrupayi kiskaniyorsu

yanıt2
yanıt0
Ferhat:

Tabii ya medeniyetin beşiği ya Fransa. Afrikada katliamlar yapan ,cezayirde 1 milyondan fazla kişiyi katlederek soykırım yapan, afrika ülkelerini sömürerek yılda 500 milyar dolar gelir elde ederken, afrikalı insanların susuzluktan, açlıktan ölmesine sebep olan bir rezil ülke fransamı bu faşistlere dur diyecek. Fransada özgürce fikrini söyle hapse girersin, tam trajedi.

5
1
yanıtYanıtla
Gürbetci:

Irkci avrupa li bunlar cogaldilar eyice

2
1
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title