Haberler

Otizm Hastası Yüzücü Ege Deniz Dünya Şampiyonası'na Gidememe Riski ile Karşı Karşıya

17 YAŞINDAKİ Otizmli Ege Deniz özel sporcularda Yüzme Avrupa şampiyonu ünvanına sahip.2 ay önce normal sporcular ile yarışan ve biatlonda Atletizm 3000 mt'de en yakın rakibine 800 mt yani 2 tur bindirerek Türkiye şampiyonu olan bir sporcu.

17 YAŞINDAKİ Otizmli Ege Deniz özel sporcularda Yüzme Avrupa şampiyonu ünvanına sahip.

2 ay önce normal sporcular ile yarışan ve biatlonda Atletizm 3000 mt'de en yakın rakibine 800 mt yani 2 tur bindirerek Türkiye şampiyonu olan bir sporcu. Bu sonuç Özel Sporcular tarihinde ve dünyada bir ilk. Bütün dünya Ege Deniz'in başarısına şahit olmuşken 14-25 Ağustos 2013 tarihinde yapılacak Fransa İnas Dünya Yüzme Şampiyonası barajlarını aşarak katılmaya da hak kazandı. Ege Deniz, şu anki mevcut dereceleri ile bile ilk 3 de kürsü şansı olan bu alandaki tek Türk sporcu.

Ancak; Ege Deniz Dünya Şampiyonası'na gidememe riski ile karşı karşıya...Federasyon masrafları karşılamıyor ve "kendiniz gidin" tebligatı yaptı.

Özel Sporcular Federasyonu'nun 24.06.2013 tarih ve TÖSSFED 1081 sayılı kararı ile Fedarasyonun maddi açıdan yeterli olmadığını ve Sporcunun kendi imkanları ile yarışmalara katılabileceği bildirildi. Federasyon tarafından 1 Temmuz'a kadar sporcunun kendi bütçesi ile katılma kararı alıp almayacağı için ise kısa bir süre verildi.

Ege Deniz'in antrenörleri bu durumu bir skandal olarak değerlendiriyor.

Halil Kargulu'nun DHA'ya yaptığı açıklama şöyle:

"Ege, Avrupa Şampiyonu olmuş çok özel bir sporcumuzdur.14-25 Ağustos tarihleri arasında Fransa da düzenlenecek olan Dünya Yüzme Şampiyonası'na katılmaya hak kazanmıştır.Bundan 2 ay önce dünyada ilk olarak normallerle biatlonda yarışıp 3000 m. atletizmde normallere 800m. fark atarak ciddi bir performans göstermiş, çok değerli bir sporcumuzdur. Bizim son günlerde yaşadığımız sıkıntı, Dünya Şampiyonasına katılabilme hakkına sahip olmamıza rağmen, federasyon maddi imkansızlıklardan dolayı,yol parası ve masrafları bizim karşılamamız halinde götürebileceğini aksi takdirde parası olmadığı için götüremeyeceğini beyan etmiştir.Dünyada ilk 3'te kürsü derecesi olan,Türk Bayrağı'nı dalgalandıracak,bu onuru bize yaşatacak olan Ege Deniz'in bu masraflarını karşılayamayacak bir federasyonu istifaya davet ediyoruz. Bu kadar değerli,özel bir sporcu günde 8 saat antreman yaparak fark yaratan otizmin bir şans olduğunu herkese gösteren bir sporcudur. İsviçresi'nden Almanya'sına Katar'ına kadar birçok kişinin takip ettiği Ege Deniz otizmde dünyada model haline gelmiştir.Türkiye'de ise malesef, 2016 Dünya Olimpiyat Şampiyonu olabilecek,2020 olimpiyatlarına tek isim olarak çalıştırdığımız Ege Deniz'e federasyon tarafından yol parası dahi bulunamamaktadır.Sayın spordan sorumlu bakanımızı ve başbakanımızı bu konuyu ve özellikle federasyonun "yeterli bütçemiz yok"demesini değerlendirmesini istiyoruz.Ege otizmde fark yaratmış bir sporcudur.Ege'nin hakları mevcut yaklaşımlarla gasp edilmeye çalışılmaktadır.Ege gibi bir sporcunun Dünya Şampiyonası'na maddi imkansızlıklardan dolayı gidememesi,Türkiye için utanç verici bir durumdur.Bu konuyu yetkililerin dikkate alarak maddi ve manevi destek olmalarını talep ediyoruz.Mevcut federasyonu protesto ediyoruz .Pazartesiye kadar Ege'nin bu durumu degişmemesi halinde çünkü bize 1 Temmuz'a kadar zaman verdiler gerek Spor Bakanlığı gerek Başbabakanlık çözüm üretmezse İzmit'ten Ankara'ya yürüyüşe çıkacağız.Gerekirse yemeden içmeden açlık grevine girerek tamamiyle kendi birikimlerimizle Ege'ye imkan yaratmaya çalışacağız.Ege gibi başarılı olmuş bir otizmli sporcuya devletin desteğini esirgemesi çok üzücü.Ege'nin sahiplenilmesini istiyoruz çünkü Ege 2016 Dünya Şampiyonası'nda fark yaratacak sporcu bir kızımızdır.Avrupa Şampiyonu olmuş Türkiye'de farklı alanlarda biricilikleri olan özel biridir.Kimsenin bize acımasını istemiyoruz sadece hakettiğimizin verilmesini istiyoruz.Otizm bir farktır,otizm bir ayrıcalıktır." - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Türkiye Fransa Spor Haberler

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Bakmadan Geçme

16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Brighton Chelsea maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Chelsea maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.United Newcastle maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! M.United Newcastle maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? VAR kalkıyor mu? Premier Lig'de VAR sistemi kaldırılacak mı?
İsrail savaş uçakları sivillerin toplandığı bölgeye bomba yağdırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

İsrail savaş uçakları sivillerin toplandığı bölgeye bomba yağdırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title