Haberler

Milli Sporcular, Olimpik Günde Çocuklarla Bir Araya Geldi

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla organize edilen "Olimpik Gün" etkinliklerinde milli sporcular Rıza Kayaalp, Serap Özçelik Arapoğlu, Burak Uygur, Ahmet Önder, Eda Tuğsuz, Aliye Demirbağ ve Rami Anis ile çocuklar bir araya geldi.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla organize edilen "Olimpik Gün" etkinliklerinde milli sporcular Rıza Kayaalp, Serap Özçelik Arapoğlu, Burak Uygur, Ahmet Önder, Eda Tuğsuz, Aliye Demirbağ ve Rami Anis ile çocuklar bir araya geldi.

Tüm dünyada Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) ve Milli Olimpiyat Komiteleri tarafından "Hareket et, öğren, keşfet" sloganıyla kutlanan ve Türkiye'de de TMOK'un etkinlikleriyle gelenekselleşen "Olimpik Gün" bu yılki organizasyonlarından biri Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Erikçe Parkı'nda gerçekleştirildi.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) organize ettiği etkinliklere Türk ve Suriyeli mülteci çocuklar ile birlikte Londra 2012 üçüncüsü ve Rio 2016 ikincisi, Avrupa ve Dünya şampiyonu güreşçi Rıza Kayaalp, Avrupa ve Dünya şampiyonu karateciler Serap Özçelik Arapoğlu ve Burak Uygur, cimnastikçi Ahmet Önder, cirit atıcı Eda Tuğsuz, badminton sporcusu Aliye Demirbağ ve Suriyeli mülteci olimpik yüzücü Rami Anis de katıldı.

Olimpik Gün etkinliklerinde bir araya gelen milli sporcular ve çocuklar gün boyu süren spor ve eğlence dolu bir gün geçirdiler. Milli sporcular ve çocuklar birlikte spor yapmanın keyfine vardılar. Etkinliğe katılan çocuklar özellikle Avrupa ve Dünya şampiyonu güreşçi Rıza Kayaalp'e yoğun ilgi gösterirken, milli sporcu da çocuklarla temsili güreş müsabakası yaptı.

"Burada olmak çok önemli"

Olimpik Gün etkinliğinde çocuklarla bir araya geldiği için çok mutlu olduğunu dile getiren Avrupa ve Dünya şampiyonu Kayaalp, "Burada küçük kardeşlerimizle bir arada olmak ve onlarla bu günü kutlamak benim için çok önemli. Bizim gibi şampiyonluklar kazanmış başarılı sporcuların genç kardeşlerimize örnek olabilmek, onlara hedefleri noktasında yardımcı olabilmek gerekiyor. Bunu uzaktan yapmak tabii ki zor. O yüzden onlarla burada bir araya gelebilmek, onlara bir şeyleri daha iyi anlatabilmek ve onlara görünmek çok önemli diye düşünüyorum. O yüzden bugün burada onlarla beraber Gaziantep'teyiz. Spor dolu güzel bir gün geçirip hem eğleneceğiz hem de onlarla beraber spor yapacağız. Ben burada olduğum için çok mutluyum" dedi.

"Çocuklarla güzel bir gün geçiriyoruz"

Etkinliğe katılan Avrupa ve Dünya şampiyonu karateci Burak Uygur ise "Bugün burada tüm çocuklarla birlikte güzel bir gün geçiriyoruz. Bu benim için farklı ve ayrı bir deneyim oldu benim için. Çok keyifli ve heyecan verici bir gün. Geleceğimizin teminatlarını burada bu şekilde görmek bizi mutlu ve motive etti" derken, Avrupa ve Dünya Şampiyonu Karateci Serap Özçelik Arapoğlu da, "Bugün Olimpik Gün ve biz bugünü burada, Gaziantep'te çok güzel bir şekilde değerlendiriyoruz. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin düzenlemiş olduğu çok güzel bir organizasyon. Burada çocuklarla birlikte çok bugünün heyecanını yaşıyoruz. İnşallah olimpiyatlarda da gerçek heyecanı yaşarız" diye konuştu.

Olimpik Gün etkinliklerine katılan diğer milli sporcular da çocuklarla bir arada olmanın kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayarak, çocuklara destek olmak, onlarla vakit geçirmek ve olimpiyat ruhunu aşılamak için organizasyona katıldıklarını dile getirdiler.

Açıklamaların ardından milli sporcular ve çocuklar mini futbol, basketbol, voleybol, badminton, okçuluk, tırmanma, dart gibi oyunlar oynadılar. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Hakkari'de bir manav üzerinde 'Allah' yazan karpuz buldu

Hakkari'de bir manav üzerinde 'Allah' yazan karpuz buldu

Özgür Özel: Asgari ücrete zam yapılmazsa sert tepki veririz

Özgür Özel: Asgari ücrete zam yapılmazsa sert tepki veririz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonda en zor dönem bitti, artık düşüş göreceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonda en zor dönem bitti, artık düşüş göreceğiz

Bakmadan Geçme

AYT'ye girmek zorunlu mu? TYT'ye girenler AYT'ye girmek zorunda mı? AYT'de tekrar kalem veriliyor mu? AYT'de tekrar kalem verilecek mi, yeniden kalem dağıtılacak mı 2024? AYT sınavı ne zaman, saat kaçta bitecek? AYT oturumu ne kadar, kaç dk sürecek? 2024 YKS/AYT sınavı başlangıç ve bitiş saati! AYT erken çıkış saati kaç? 2024 AYT sınavında en erken saat kaçta çıkılıyor? AYT sınavında ne zaman, saat kaçta çıkış yapılabilir? AYT SINAV SÜRESİ: AYT sınavında sınav süresi ne kadar, kaç dakika, kaç saat? AYT sınavı ne kadar sürüyor? Bugün sınav var mı? 9 Haziran bugün ne sınavı var? YKS sınavı iptal mi iddiaları doğru mu? AYT SORU DAĞILIMI 2024: AYT sınavında hangi derste, kaç soru bulunuyor? AYT sınavında soru dağılımı nasıldır? YKS sınavı saat kaçta bitecek? Bugün AYT sınavı saat kaçta, ne zaman bitecek 2024? AYT ve YDİL Sınavları Saat Kaçta Başlıyor, Kaçta Bitiyor? Yarın ne sınavı var? 9 Haziran Yarın hangi sınavlar, hangi ÖSYM sınavı var? Ahmet Selim Kul kimdir? Ahmet Selim Kul kaç yaşında, nereli? Ahmet Selim Kul hayatı ve biyografisi! Haber Global Digiturk'de hangi kanalda? Haber Global Digiturk'de kaçıncı kanalda, sırada? Mehmet Akif Ersoy hangi takımlı? Sunucu Mehmet Akif Ersoy hangi takımı destekliyor? Ali Koç - Aziz Yıldırım CANLI İZLE! Ali Koç/Aziz Yıldırım canlı yayını hangi kanalda, nereden izlenir? Ali Koç/Aziz Yıldırım hangi kanalda? Ali Koç/Aziz Yıldırım canlı yayını nerde yayınlanıyor?
Ali Koç ve Aziz Yıldırım'ın canlı yayındaki tartışmasına Mehmet Uçum damgası

Ali Koç ve Aziz Yıldırım'ın canlı yayındaki tartışmasına Mehmet Uçum damgası

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title