Haberler

Michael Jordan ve Jordan markası, ırkçılıkla mücadele kapsamında 10 yıl için 100 milyon dolar bağışladı

Güncelleme:

Charlotte Hornets'in sahibi olan NBA efsanesi Michael Jordan ve Jordan markası, ırkçılıkla mücadele kapsamında 10 yıl için 100 milyon dolar bağış yaptığını açıkladı.

Amerika'da George Floyd'un öldürülmesiyle başlayan Black Lives Matter hareketine, NBA efsanesi Michael Jordan'ın sahip olduğu Jordan Brand markası, önümüzdeki 10 sene için 100 milyon dolar bağışladığını açıkladı.

Bağışlanan para ırksal eşitlik, sosyal adalet ve yüksek seviyede eğitime erişim amacıyla kullanılacak. Nike çatısı altında bulunan dev markadan yapılan açıklamada, "Siyahi hayat önemlidir ve bu tartışma oluşturacak bir konu değil. Ülkemizdeki kökleşmiş ırkçılık kurumların yanlış davranışlarda bulunmasına sebep olsa da, biz üzerimize düşeni yaparak siyahi hayatların korunması ve iyileştirilmesi için çalışmaya devam edeceğiz" denildi.

SOSYAL KONULARDA DAHA AKTİF ROL OYNAYACAK

Hareket sonrasında, özellikle Jordan Brand'in tüm Amerika'da gelecek jenerasyonların eğitim şartlarını iyileştirmek ve yerel yönetimlerle iletişim kurarak adalet sistemindeki değişimlerde söz sahibi olmak gibi sosyal konularda daha aktif rol oynayacağı tahmin ediliyor.

Ünlü markanın başkanı Craig Williams, "Bu alanda yapılacak çok iş var. Tüm sorumluluğu kucakladık ve gerçek bir etki yaratmaya hazırız" diye konuştu.

NIKE DA DESTEK OLDU

Jordan Brand'ın bu hamlesinin ardından saatler sonra Nike 40 milyon dolarlık bir bağışta bulunduğunu açıkladı. Nike'ın bu bağışı alt markaları olan Converse ve Jordan Brand'i de kapsıyor ve önümüzdeki 4 sene boyunca yapılacak.

1984 senesinde Nike ile sponsorluk anlaşması imzalayan Michael Jordan, 1997 senesinde Nike içerisinde kendi markası olan Jordan Brand'i kurmuştu. Jordan Brand daha önce de UNITE ve Wings Burs Programı gibi oluşumlara bağışlarda bulunmuş ve siyahi gençlerin daha kaliteli eğitim fırsatlarına erişmesinde rol oynamıştı.

Kaynak: Haberler.com / Spor

Amerika Birleşik Devletleri Michael Jordan Nike Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title