Haberler

İzmir Kulüpleri Yabancı Teknik Direktörlerle Yola Devam Ediyor

Güncelleme:

Göztepe ve Altay, Türkiye 1. Lig'de yabancı teknik direktörlerle görev alarak öncü oldu. Göztepe'nin teknik direktörlüğünü Radomir Kokovic, Altay'ın teknik direktörlüğünü ise Djilali Bahloul üstlendi.

Ergin KARATAŞ / İZMİR,

FUTBOL Federasyonu sezon başında statü değişikliğine giderek bu yıl ilk kez 1'inci Lig'de yabancı teknik direktörlerin görev almasının önünü açarken, İzmir kulüpleri Göztepe ve Altay, öncü oldu. Ligdeki 18 kulüp arasında takımları yabancı teknik direktörlere emanet eden iki ekip İzmirliler oldu. Türk futbolunun ilk yabancı yatırımcısı olarak geçen yıl Göztepe'nin çoğunluk hisselerini devralarak kulüpte başkanlığı da üstlenen Danimarkalı Rasmus Ankersen, önce sportif direktörlüğe Hırvat Ivan Mance'yi getirdi. Ankersen ve Mance'nin geçen sezon Ekrem Dağ ve Şakir Özkayımoğlu'nun da yer aldığı teknik ekipte futbol metodolojisi direktörü unvanını verdiği ancak statü gereği sahaya inemeyen Radomir Kokovic, bu yıl statünün değişmesiyle teknik direktörlüğü resmen devraldı.

Göztepe, 39 yaşındaki Hırvat teknik direktörle sezona kötü başlayıp eleştiri oklarının hedefi olsa da son 6 maçın 5'ini gol yemeden kazanıp Süper Lig yarışında üçüncü sıraya tırmandı. İlk haftalarda istifaya davet edilen Kokovic, sarı-kırmızılı taraftarların gönlünü aldı. Lige geçen sezon takımı kümede tutmayı başaran Tuna Üzümcü yönetiminde başlayan Altay, kötü gidişin ardından genç teknik adamla yollarını ayırdı. Başkan Ayhan Dündar ve yönetim, haftalar süren bekleyiş sonrası Cezayir asıllı Fransız vatandaşı olan Djilali Bahloul'da karar kıldı. Kariyerinde Fransa, Andorra, Umman, Fildişi Sahili, Bahreyn, Ruanda gibi birçok ülkede görev yapan 41 yaşındaki teknik adam, Altay'ın yıllar sonra ilk yabancı teknik direktörü oldu. Aylardır galibiyete hasret kalarak son sıraya demir atan Altay, Bahloul yönetimindeki ilk sınavda Gençlerbirliği'ne 3-0 yenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Türkiye Altay İzmir Futbol Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title