Haberler

Operasyonla gözaltına alınan 3 Heijan, BIG ve CAC, adliyeye sevk edildi

Güncelleme:

İstanbul'da düzenlenen operasyonda, Heijan, BIG ve CAC adlı 3 şarkıcı gözaltına alındı. Şarkılarında ve kliplerinde kullandıkları sözler ve silahlar nedeniyle haklarında soruşturma açıldığı belirtilen rapçiler, adliyeye sevk edildi.

Türkiye'de rap müzik yapan ve çevrim içi video platformlarında kitlelere hitap eden "Heijan" adıyla tanınan rapçi D.T., "BIG" olarak ün yapan S.I. ve "CAC" olarak adı geçen Ş.T. ile "Muti" mahlasıyla anılan rapçi M.N.D. şarkılarında ve düet çalışmalarındaki kliplerde kullandıkları sözler ve yer verdikleri silahlar nedeniyle hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. Evlerinde gözaltına alınan 3 rapçi, adliyeye sevk edildi.

OPERASYONLA YAKALANDILAR

Şarkıları ve çevirdikleri klipler mercek altına alınan söz konusu şarkıcıların, söyledikleri şarkılarda ve düet çalışmalarında kullandıkları sözler ve yer verdikleri silahlar nedeniyle haklarında soruşturma açıldığı kaydedilirken, D.T., S.I. ve Ş.T. bugün Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonla yakalanmıştı. "Muti" mahlasıyla anılan rapçi M.N.D.'nin ise belirlenen adresinde bulunamadığı aktarılırken, söz konusu şarkıcılar "Silahlı Suç Örgütüne Üye Olmak", "Suçu Övmek", "Suç İşlemeye Tahrik Suçu" ve "6136 Sayılı Kanuna Muhalefet" ile "İllegal hayatı özendirmek"le suçlanıyordu.

İstanbul'da rapçilere yönelik operasyon: 3 şarkıcı gözaltına alındı

ÇIKAR AMAÇLI SUÇ ÖRGÜTLERİNE ŞARKI YAPTIKLAR TESPİT EDİLDİ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan araştırmalarda, bu kişilerin çıkar amaçlı bazı suç ağlarına sosyal medya ve müzik sektöründe örgüt adına rap şarkıları yapıldığı ve bu şarkıları örgüt üyelerinin sıklıkla paylaşarak örgütün sembolü haline getirdiği, şahısların yapmış olduğu şarkılar ile suç örgütüne aynı mecralarda destek verdiği belirlenmişti.

3 RAPÇİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ, MUTİ ARANIYOR

Düzenlenen operasyon çerçevesinde yakalanan D.T., S.I. ve Ş.T. isimli şahıslar ifadeleri alınmak üzere emniyete götürülmüştü. Gözaltında bulunan 3 rapçi emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.
Öte yandan, rapçi M.N.D.'nin yakalanması için de çalışmaların devam ettiği bildirildi.

İstanbul'da rapçilere yönelik operasyon: 3 şarkıcı gözaltına alındıHeijan ve Muti

İstanbul'da rapçilere yönelik operasyon: 3 şarkıcı gözaltına alındı

İstanbul'da rapçilere yönelik operasyon: 3 şarkıcı gözaltına alındı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

İstanbul Heijan Sözler Magazin Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title