Haberler

Fenerbahçe'nin Eski Hocası Zico: Aziz Yıldırım'a 'Akılsızsınız' Dedim Ama Takımın Tercümanı Samet Çevirmedi

Güncelleme:

Bir dönem Fenerbahçe'yi de çalıştıran Zico, Youtube kanalında Alex'i konuk etti. Zico, Alex ile yaptığı sohbette, "Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a 'akılsızsınız' dedim ama takımın tercümanı Samet bu kısmı çevirmedi." dedi.

Dünya futbolunun efsane isimlerinden biri olan Zico, kişisel YouTube kanalında yaptığı sohbet programına Alex de Souza'yı konuk etti. Fenerbahçe'nin yakın tarihine damga vuran iki Brezilyalı efsaneyi bir araya getiren sohbette ikili Fenerbahçe günlerini de andı. Alex, Fenerbahçe'ye transferini, "2004 yılında geldim. Aslında beni 2003 sonunda transfer etmek istemişlerdi. Galatasaray'ın 100. yılıydı. Şampiyon olmamaları gerekiyordu. İyi bir seviyede oynadım o sene. Son maçtan bir öncekine kadar gol krallığında lider gidiyordum. Şampiyon olduk ve her şey yoluna girmeye başladı" şeklinde anlattı.

İşte o samimi sohbetten kesitler:

Alex:"Daha sonra senin dönemin geldi. Gerçekten ürkütücü bir takımdık. Taraftar için tarihin en iyi takımı arasına başa koyarlar senin kurduğun takımı. Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olduk, 100. yılımızda şampiyon olduk…"

Zico:"Kontratta vardı, 'Ya şampiyon olursun, ya da gidersin"

Alex:"Günümüzün ünlü hakemlerinden Cüneyt Çakır'ın yönettiği bir maçta Türkiye Kupasından elenmemizi hatırladım."

Zico:"Maçları TV'de yorumlarken o hakemden hep bahsediyorum."

Alex:"Taç kullanan oyuncumuzu oyundan atmıştı. Hayatımda böyle bir şey görmedim. Maçın büyük kısmında 9 kişi oynamıştık. Daha sonra hep üstüne koyarak devam ettik."

"KEZMAN TOPU 3 KEZ SEKTİREMEZDİ"

Zico: "Kezman'la ilgili de hikayeler var. Bir gün Deivid bana geldi ve 'Sen böyle bir adamı nasıl oynatıyorsun?' dedi. Ben de ona 'Deivid, adam topu 3 kez sektiremeyebilir ama deli gibi koşuyor ve sen de topu önüne atmayı biliyorsun. Top oynayan, aynı zamanda kavga da eder. Siz de geriden bu durumu değerlendirip topu adamın önüne atın. Tutup onunla duvar pası yapmaya kalkarsan hatalı sensin' dedim. Frankfurt maçımız vardı UEFA Kupası'nda. Onlarda Japon forvet Takahara vardı. En önemli özelliği, öne doğru koşup uzak köşeye kafa vurmasıydı. Aynı bu şekilde 2 tane gol yedik Takahara'dan. Sonra Kezman'ı oyundan çıkardım. Çıkarken 'Geride olan takımın forveti oyundan mı çıkar?' gibi şeyler söyledi. Duymamazlıktan geldim. Semih'i oyuna soktum ve röveşata golü attı. Maç 2-2 bitti, tur atladık. Maçtan sonra da Kezman hatasını anladı ve gelip benden özür diledi. Savaşçı, kazanmak isteyen bir oyuncuydu."

Fenerbahçe'nin Eski Hocası Zico: Aziz Yıldırım'a Akılsızsınız Dedim Ama Takımın Tercümanı Samet Çevirmedi

"AZİZ YILDIRIM'A 'AKILSIZ OLAN SİZSİNİZ' DEDİM"

Zico: "Bir keresinde Galatasaray'a karşı öndeyken Deivid kırmızı kart gördü. O boşluğu doldurabileceğini düşündüğüm için Kezman'ı oyuna aldım, kontratından haberim yoktu. Maçı kazandık, herkes çok mutluydu. Sonra başkan geldi, '50 bin dolar borcun var' dedi. Kezman'ı neden oyuna aldın dedi. Kezman'ın gol atıp kazandığımız bir Beşiktaş maçından sonra başkan benzer bir mevzuyla gelince 'Akılsız olan sizsiniz, kontratı yapan sizsiniz' dedim. Ama takımın tercümanı Samet bu kısmı çevirmedi. Uzun bir süre tartışmıştık soyunma odasında."

"FENERBAHÇE-GALATASARAY DERBİSİ İNANILMAZ"

Programın sonlarında Alex, kendisine sorulan kısa soruları yanıtladı. Zico'nun "Hangi stat daha iyi? Estadio Couto Pereira mı, Palestra Italia mı, Mineirao mu?" sorusuna "Hiçbiri. Şükrü Saracoğlu" yanıtını veren Alex, "Palmeiras-Corinthians mı, Fenerbahçe-Galatasaray mı?" sorusuna ise "Bilmeyene Fenerbahçe-Galatasaray'ı anlatabilmek çok zor" yanıtını verdi. Cevap üzerine Zico, "Bana göre dünyanın en büyük çekişmesi Fenerbahçe-Galatasaray" derken Alex "Gördüklerim arasında tartışmasız 1 numara. Fenerbahçe-Galatasaray gerçekten inanılmaz. Ben bir maçın 15 gün boyunca oynandığını ilk defa gördüm. O maçtan 1 hafta önce iki takım da başka takımlarla oynuyor ama kimse o maçları konuşmuyor, düşünmüyor. Ve Zico, oyuncularına bu maçtan önce başka bir maç olduğunu anlatmak zorunda" dedi.

Fenerbahçe'nin Eski Hocası Zico: Aziz Yıldırım'a Akılsızsınız Dedim Ama Takımın Tercümanı Samet Çevirmedi

"DERBİDE SAHAYA ÇAKI ATILDI"

Zico derbiyi "Galatasaray derbisi, gerçekten işimi yapamadığım nadir maçlardan biriydi. Kulübeye dayanıp yanımda patlayan ses bombalarını dinlemekten başka yapacak bir şey yoktu" ifadeleriyle hatırlarken Alex "Palmeiras-Corinthians derbisi dahil çok büyük maçlar oynadım. Hiçbir Corinthians taraftarı bana bir şey atmadı. Galatasaray'a karşı oynadığımızda, bize atılan en ufak şey koltuklardı. Açık çakı bile atılmıştı. Takımları sahasında 10 maç seyircisiz oynayacak olsa bile umurlarında değildi" yorumunda bulundu.

(Skor)

Kaynak: Haberler.com / Spor

Arthur Antunes Coimbra Zico Mateja Kezman Galatasaray Fenerbahçe Spor Haberler

500

Yorumlar (10)

ODTULU MÜHENDİS:

Ali koç, aziz yıldırımdan da AKİLSİZDİR. . . . . !!!!!

7
5
yanıtYanıtla
YANLIŞ ÇEVİRİ:

tercümanlar çoğu zaman eksik ya da değiştirerek çeviriyor, 4 yabancı dil bildiğim için (ingilizce, ispanyolca, fransızca, almanca) farkındayım yıllardır

4
3
yanıtYanıtla
KeşkeYalanParaylaOlsa:

Türkçe yazım kurallarından anlaşılıyor kaç dil bildiğin Lehçe isimleri büyük harfle başlar.

yanıt0
yanıt2
BİLMEMEK İLE UYGULAMAMAK FARKLI:

BİRİNCİSİ DİL BİLMEK İLE imla kurallarını bilmek farklı şeylerdir, ikincisi NeYiN kÜçÜk nEyiN Büyük YazılacAĞınI bİliYoruz HErhaLde , ÜşenGeÇlikTen UyguLamıYoRUM

yanıt2
yanıt0
SSK EMEKLİSİ:

UNUTMA HER YERDE VARDIR, KRALDAN FAZLA KRALCI . . . .

4
2
yanıtYanıtla
ADİL:

Demekki böyle saçmasapan sözleşmelerde yapılıyormuş bazen insan isyan ediyor bu oyuncuyu niye kulübede bekletiyor diye demekki oyuna girse para alacak girmesin hiçte maç kaybedilsin umurlarında değiller. Bizim gibi beyinsizlerde ya tribünde yada ekran başında saçını başını yolar vay garip taraftarlar vay. . .

4
0
yanıtYanıtla
genç:

adam gitti ya atın arkasından. hapis de bile iflahınızı söktü.

1
3
yanıtYanıtla
Lugano:

Fenerli ali sen sakta fenerlisin zico dogru diyor akılsız kontırat yapmış aziz oları paketledi ali koç ta azizi paketledi

0
1
yanıtYanıtla
VAHDETTİN:

akıllı tercümanmış, öfkeyle söylenen sözü kapatmış krizi çözmüş.

0
0
yanıtYanıtla
Bilal55:

Adamların ikisi de kaliteliydi. İkisini de kovduk.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title