Haberler

    Fenerbahçe, İsviçre Federal Mahkemesi'ne yaptığı itiraz başvurusu reddedilen Trabzonspor'dan 137 bin TL tazminat alacak

    Güncelleme:

    Fenerbahçe, Trabzonspor'un 2010/11 şampiyonluğu için İsviçre Federal Mahkemesi'ne yaptığı itirazın başvurusunun reddedilmesi nedeniyle bordo mavili ekipten 137 bin TL tazminat alacak.

    Fenerbahçe ve Trabzon spor arasındaki 2010/11 şampiyonluğu konusunda sıcak bir gelişme yaşandı. Spor Tahkim Mahkemesi'nin ardından İsviçre Federal Mahkemesi de Trabzon spor'un itiraz başvurusunu reddetti. Sarı lacivertliler, bu gelişmeyle birlikte bir resmi açıklama yayınladı ve bordo mavili ekipten 17 bin İsviçre frangı, yaklaşık 137 bin TL, tazminat alacağını duyurdu.

    Resmi sitedeki açıklamada "Trabzon spor tarafından ileri sürülen tüm gerekçeler reddedilmiş ve Trabzon spor tarafından Kulübümüze 17.000.-CHF tutarında tazminat ödenmesine karar verilmiştir. Bu sonuçla Fenerbahçemizin alın teri ile kazandığı 2010-2011 sezonu şampiyonluğu bir kez daha' tescillenmiştir" ifadeleri yer aldı.

    5 HAKİM İNCELEDİ

    Fenerbahçe, dosyanın detaylarına da değinerek davanın 5 hakim ile incelendiğini ifade etti. Sarı lacivertlilerin açıklaması şu şekilde devam etti:

    FETÖ kumpası olduğu tüm netliğiyle ortaya çıkan 'Futbolda Sözde Şike Davası' ile ilgili Trabzon spor Kulübü'nün, Temmuz 2017'de FIFA nezdinde başlatmış olduğu, verilen karar üzerine Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) taşıdığı ve 30.07.2019 tarihinde CAS'ın da yapılan başvuruyu reddetmesi ile Trabzon spor'un bu kez İsviçre Federal Mahkemesi'ne yaptığı itiraz başvurusu, reddedilmiştir. İsviçre Federal Mahkemesi, büyük önem vererek bu dosyayı ele almış ve normal şartlar altında 3 hakim ile karar vermekte iken bu davada ileri sürülen argümanlar hakkında 5 hakim ile inceleme yaparak karar vermiştir. Yine bu dava geçtiğimiz sene nihayete eren ve spor camiasında Pechstein & Mutu davası olarak bilinen bir diğer önemli dava sonrasında, İsviçre Federal Mahkemesi tarafından bir CAS yargılamasına ilişkin adil yargılanma hakkı bakımından inceleme yapılan ilk dava olmuştur.

    Kaynak: Hürriyet / Spor

    Trabzonspor Fenerbahçe Spor Haberler

    500

    Yorumlar (17)

    Vatandaş:

    Ahhahahahah TFFden de tazminatimizi alacağız, UEFAya gondermediğinden dolayı da onun tazminatını da alacağız, durun siz.

    11
    4
    yanıtYanıtla
    he he he:

    Evet 137 bin Tl çooooook yüklü bir tazminatmış gerçekten, vah vah vah battı TS ne olcak şimdi. . . .

    yanıt2
    yanıt8
    fb:

    ts öde fenerbahçenin parasını bakalım isviçre federal mahkemesi kısaca demiştir ki 2010 2011 şampiyonu fenerbahçedir demiştir çünkü verdiği karar trabzonsporu reddetmesi bunu gösteriyor 2010 2011 yılı şampiyonu fenerbahçedir

    9
    1
    yanıtYanıtla
    Tr:

    Bir de derler ki pratik zekalılar. Bunlar da hamide ki zeka bile yok. Düşmanlığı 96 yılında kendileri başlattılar ve devam ettiriyorlar bir de çok güvendikleri İsviçre federal mahkemesine şikayet ettiler onlar da cevabı net vermiş. Onları kime şikayet edecekler? Halkı kin ve düşmanlığa sevk ediyorlar diye bunları tutuklamak lazım bence.

    7
    2
    yanıtYanıtla
    RİO:

    Sizin adaletinize tüküreyim

    0
    9
    yanıtYanıtla
    ŞBPREİS:

    Trabzonun itirazı için sırada NASA var. Hadi bakalım hamsiler:)

    7
    1
    yanıtYanıtla
    ADALET:

    Ne zamandan beridir yargılama giderleri tazminat oldu UEFA CAS sitelerinden yapılan duyurulara bakın şike yaptığınızdan dolayı 2 yıl Avrupa kupalarından men cezası aldınız. Şark kurnazlığı yapıyorsunuz bu yaptığınız bile şike

    2
    5
    yanıtYanıtla
    Şikecinin Hakkı:

    Adamların zaten şike yapmaktan Aydınlar zamanında puanı silindi fark ettiyseniz Fener puanının silinmesine hiç itiraz etmiyor. Hani şu puanı ikiyle çarpıp puanı silip ikiye bölme cambazlığını yaptıkları sene. Yani davayı şike yapmadı diye kazanmış değil.

    0
    7
    yanıtYanıtla
    Behcet fenev:

    Ulan bı akillanmadiniz ezik pontos gardesler yeğin birbirinizi dizin bu yıllardır kavganiza inanmaaam siz gardessiniz sim beni kandiramaz siniz rumdangelnelersizi fenevtyabizon....bilmem anlatabiliyormuyum

    1
    5
    yanıtYanıtla
    BJK:

    Bu arkadaş küçük yaşda eve rum baskını yaşamış bir oğlanımızdır. Olanları ömür boyu unutamaz sonuçta annesi bacısı ortamdaydı. Ama yinede kimse Trabzonumuza yada FB ye bu itham kuramaz. Kurtuluş savaşını oku. Beyler Spor bu kızdırmak var ama bir yere kadar bu Behçet evladı hak etti az bile onun bunun köylüsü

    yanıt1
    yanıt0
    Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title