Haberler

Bursaspor'dan Fenerbahçe'ye 9. futbolcu

Güncelleme:

FENERBAHÇE'nin renklerine bağladığı Burak Kapacak, son 30 yılda Bursaspor'dan sarı lacivertlilere transfer olan 9. futbolcu oldu.

Bursaspor altyapısından yetişmesinin ardından A Takım'da son yıllarda süre alan 21 yaşındaki kanat oyuncusu Burak Kapacak, Fenerbahçe'ye transfer oldu. İki kulüp tarafından yapılan anlaşma kamuoyuna duyurulurken, genç oyuncu önümüzdeki sezon sarı lacivertlilerin formasını giyecek.

Bu transferin ardından Kapacak, son 30 yıllık döneme bakıldığında Bursaspor'dan Fenerbahçe'ye transfer olan 9. oyuncu oldu.

İki kulüpten de bu transferin bonservis bedeline ilişkin resmi bir bilgilendirme verilmezken; önceki transferler baz alındığında ve kamuoyuna yansıyan rakamlar etrafında toplamda 23 milyon 880 bin Euro'luk bonservis bedeli ödendiği görülüyor.

EN DEĞERLİSİ ELVİR BALJİC

Bursaspor'dan Fenerbahçe'ye en yüksek bedel ile transferi gerçekleşen oyuncu ise Elvir Baljic. Türkiye'de Bursaspor formasıyla performansını öne çıkaran Bosna-Hersekli oyuncu, 94 maçta 42 gole imza attı. 1998/99 sezonunda 9 milyon 500 bin Euro gibi o dönemin rekor bir bonservis bedeliyle Fenerbahçe'nin renklerine bağladığı Baljic, halen bu alanda zirvede bulunuyor. Baljic, daha sonra Fenerbahçe'den 15 milyon 600 bin Euro bonservis bedeliyle Real Madrid'e transfer olmuştu.

BİR SEZONDA 3 OYUNCU BİRDEN

Fenerbahçe, 2015/16 sezonunda ise Bursaspor'dan 3 oyuncuyu renklerine bağladı. Orta alan oyuncusu Ozan Tufan, 7 milyon Euro'luk bonservis bedeli karşılığında İstanbul'un yolunu tutarken; Volkan Şen ve Şener Özbayraklı da, aynı dönem sarı lacivertlilere katıldı. Yakın dönemdeki bir başka transferi ise Fenerbahçe, 2018/19 sezonunda kaleci Harun Tekin'i 2 milyon 750 bin Euro karşılığında kadrosuna katarak gerçekleştirdi. Bu isimlerin yanı sıra; 2005/06 sezonunda Serdar Kulbilge, 1994/95 sezonunda ise Frank Pingel ve Ali Nail Durmuş da, Fenerbahçe'ye transfer oldu.

Bazı isimler de Bursaspor'da kiralık olarak kendilerini göstermelerinin ardından, Fenerbahçe'nin yolunu tuttu. Yeşil beyazlılardaki kiralık döneminin ardından Ümit Özat, 2001/02 sezonunda İstanbul'a gitti. Brezilyalı golcü Fernandao da, 1,5 yıl Bursa temsilcisinde kiralık olarak forma giymesinin ardından Fenerbahçe'ye transfer olmuştu.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Fenerbahçe Bursaspor İstanbul Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title