Haberler

Atatürk'ün Gönderdiği İddia Edilen Galatasaray Mektubu Sahte Çıktı

Güncelleme:

Son günlerde sosyal medyada çıkan ve Mustafa Kemal Atatürk'ün gönderdiği iddia edilen ve "Gönül verdiğim takım" ifadesinin yer aldığı mektup, sahte çıktı.

Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki rekabet sadece sahada sürmüyor. Her alanda rekabet içerisinde olan ezeli rakip, ebedi dost kulüpler; Mustafa Kemal Atatürk'ün hangi takımlı olduğu konusunda sık sık tartışıyor.

Beşiktaşlıların "En büyük Beşiktaşlı" olarak kabul ettiği Atatürk'ün Fenerbahçeli olduğu söylentileri de sık sık gündeme geliyor. Sarı kırmızılı cephe ise, Atatürk'ün Galatasaraylı olduğunu savunuyor.

GALATASARAY BELGESİ SAHTE ÇIKTI

Ünlü tarihçi yazar Murat Bardakçı, Atatürk Atatürk'ün 1930'da Galatasaray Lisesi'nin Müdürü Fethi İsfendiyaroğlu'na yazdığı iddia edilen bir mektupla ilgili önemli bir yazı kaleme aldı.

Murat Bardakçı, Habertürk'teki yazısında belgenin sahte olduğunu belirtti.

Murat Bardakçı'nın Atatürk'ün Galatasaray mektubuna ilişkin yazısı şöyle;

"MUSTAFA KEMAL İMZASI TAMAMEN UYDURMA"

"Mustafa Kemal'e atfedilen bir başka mektup geçen Mart'ta da gündeme gelmiş, Türk Telekom Stadı'nda müze açan Galatasaray Kuübü burada Mustafa Kemal'in 1928'de klübün başkanı Necmeddin Sadak'a gönderdiği bir mektubu teşhire koymuştu. Mektubun metni "gerçek" ama müzeye konan nüsha taklit, belgenin altındaki "Mustafa Kemal" imzası ise tamamen uydurma idi!

Dün sosyal medyaya düşen mektup Galatasaraylılar'ı bu defa öylesine derin bir saadete garketti ki, sormayın! Mektup güya Mustafa Kemal'in Galatasaraylı olduğunun ispatı idi ve "Atatürk bizdendir!" diyen Fenerbahçeliler'e fena bir gol atmışlardı.

"BU MEKTUP MAALESEF SAHTEDİR"

Şimdi, Galatasaraylılar'ı üzeceğimi bilerek ama akıl amaz bir hatânın önüne geçebilmek maksadıyla açıkça söyleyeyim: Bu mektup da maalesef sahtedir! Üstelik sahte olmakla kalmamakta; büyük, çok büyük bir cehalet örneği hâlinde arz-ı endâm etmektedir!"

Belge şu şekilde:

Atatürk'ün Gönderdiği İddia Edilen Galatasaray Mektubu Sahte Çıktı

Kaynak: Haberler.com / Spor

Mustafa Kemal Atatürk Murat Bardakçı Sosyal Medya Galatasaray Spor Haberler

500

Yorumlar (72)

Kel Müdür:

kafayı çok çekene ata denir.

10
16
yanıtYanıtla
cimbom:

seviyesiz cahil nankör daha sayayım mı yeter mi sıfatlarını keloğlan

yanıt7
yanıt6
şevki:

KEL MÜDÜR: senin o beyin içinde ne var merak ederim azıcık çağ atlayın bırakın şu cahilliği gıybet yapmayı yobazlığı . . Yüce ALLAH sizin gibi kara cahillerden insanları korusun. .

yanıt14
yanıt4
Muallim:

ata en çok rakı içerdi ve kendinden geçerdi.sarhoşken sohbet etmeyi ve kanun çıkarmayı pek severdi.

8
14
yanıtYanıtla
ŞAPKACI:

BU ÜLKEYİ BİR ARADA TUTAN BAZI TEMEL UNSURLAR VARDIR; MESELA, EZAN GİBİ, BAYRAK GİBİ, ATATÜRK GİBİ. AKSİNİ İDDİA EDEN, SEVEN VE SEVMEYEN KİM VARSA, BU VATANA İHANET EDİYORLAR DEMEKTİR. ATATÜRK''Ü DE TARAFTAR POLEMİĞİNE ÇEKMEK İSE AYRI BİR TARTIŞMA VE BENCE KINAMA HEMDE ESEFLE KINAMA KONUSUDUR. EZAN HANGİ TAKIMA OKUNUYOR, BAYRAK HANGİ TAKIMIN GİBİ TARTIŞMA YAPILMAYACAK KONU İSE ATATÜRKDE AYNI DERECEDE TARTIŞMA GÖTÜRMEZ BİR DEĞERDİR.

16
6
yanıtYanıtla
ŞAPKACI:

BAYBURTLU, EZANI YASAKLAMAMIŞKİ ADAM 100 SENE ÖNCEDEN GÖRMÜŞ Kİ SİZ HALA BURNUNUZUN ÖNÜNÜ GÖREMİYORSUNUZ. ANLAMADIĞIN DUAYI EDERKEN NE İSTEDİĞİNDEN HABERİN VARMI? NAMAZDA EBU LEHEB''E NERDEYSE KÜFREDECEĞİZ AMA ARAPÇA OLDUĞUNDAN ANLAMIYORUZ. DUAYI TÜRKÇE ANLAYARAK ETSEK DAHA KOLAY VE İYİ AMA SİZ ARAPÇA ÖĞRENİN AMA ANLAMINI BİLMEDEN. ANLAT BANA KURAN NE ANLATIYOR SANA; ALLAHIN DEDİĞİNİ ANLASAK DAHA MI KÖTÜ? SEN ARAP OL BEN TÜRKÜM BİLADER.

yanıt4
yanıt3
ŞAPKACI:

ezanı turkceye kım cevırdı şapkacı ? DEMİŞ BAYBURTLUYA CEVABIM. ANANI TÜRKE SENİ MÜSLÜMANA ÇEVİREN ÇEVİRDİ. ONA HEM SİZ HEM BİZ MİNNETTARIZ AMA SİZ NANKÖRSÜNÜZ.

yanıt4
yanıt3
Ege:

Bence kurtarıcımız ve kurucumuz Atatürk''ün hangi takımı tuttuğu önemli değildir, koskoca ülkeyi kalkındırırken bir futbol takımını fanatiklik derecesinde seveceğini sanmıyorum. Her takıma eşit sevgi ve saygıyı göstermiştir.

20
1
yanıtYanıtla
mehmet:

Atatürk koyu bir real madrid taraftarıydı

15
4
yanıtYanıtla
wxz:

::)) öldüm yavv

yanıt1
yanıt0
Tüm 72 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title